Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 juli 2001

Afgemeerde plezierboot gaat in vlammen op Voorhout (D1) Een in de Leidsevaart afgemeerde plezierboot van een inwoner uit Voohout ging op zondag 22 juli rond 03.15 uur in vlammen op. De brandweer bluste het vuur. De politie denkt dat de brand is aangestoken. Zij stelt daarnaar een onderzoek in.

Gewonden bij brand in keuken Katwijk (D2)
Een 36-jarige vrouw uit Katwijk en een man uit Katwijk, leeftijd niet bekend, liepen op zaterdag 21 juli rond 02.45 uur brandwonden op bij een brand in de keuken van een flatwoning van de vrouw aan het Wega. De vrouw was voor 40% overdekt met 2e graads brandwonden. De man had brandwonden in zijn gezicht en op een hand. Zij zijn beiden overgebracht naar het LUMC. De brand ontstond vermoedelijk door een handeling van de vrouw waarbij haar kleding vlam vatte. De man liep brandwonden op bij zijn pogingen de vlammen te doven. De brandweer bestreed het vuur. Een ondergelegen flatwoning liep waterschade op.

Jongetje breekt been Katwijk (D2) Een 11-jarige jongetje uit Katwijk liep op zaterdag 21 juli rond 19.45 uur een gebroken been op nadat hij achter een op de Boulevard geparkeerde auto de weg opliep. Een naderende auto, bestuurd door een 33-jarige automobilist uit Rijssen, kon hem daarop niet meer ontwijken. Het Katwijkertje werd overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Sassenheim (D2) De politie hield op zondag 22 juli rond 15.45 uur op de Hoofdstraat een 43-jarige automobilist uit Voorhout aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 305 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Rond 16.20 uur hield de politie op de Hoofstraat een 53-jarige automobiliste uit Lisse aan. Ook zij had te diep in het glaasje gekeken en moest meer voor een ademtest. Deze kwam tot 345 ug/l.

Wegpiraat veroorzaakt ongeval Woubrugge (D3)
Een 26-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel veroorzaakte op vrijdag 20 juli rond 21.50 uur op de kruising van de Provinciale weg 7 met de Provinciale weg 6 een ongeval. Daarbij liep een 20-jarige bromfietser uit Ter Aar een hersenschudding en een dubbele enkelbreuk op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Capellenaar omzeilde met hoge snelheid de voor het rode verkeerslicht wachtende auto's. Dit deed hij door over de rijstrook voor rechtsafslaand verkeer te rijden om daarna toch rechtdoor te rijden. De bromfietser stak op het voor hem groene licht op dat moment over. Hij werd vol in de flank aangreden door de Capellenaar. De Capellenaar werd aangehouden en ingesloten. Na verhoor en de invordering van zijn rijbewijs kon de man huiswaarts.

Inbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Rijnsburgersingel is vrijdagavond ingebroken. Via het doucheraam is men binnengekomen. Onder andere zijn een fotocamera en een zonnebril meegenomen. In een woning in de Janvossensteeg heeft men ingebroken in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli. Men heeft een laptop en een portemannaie meegenomen. Men werd gestoord door de bewoner die wakker werd.

Racen onder invloed Leiden (D4) Zondagochtend kreeg de politie een melding dat er twee auto's op het parkeerterrein bij het Valkenburgse meer aan het racen waren en vervolgens in de richting van de Stevenshof weg waren gereden. Via de signalementen wist de politie wie het betrof; een 19-jarige en een 20-jarige Leidenaar. Beiden werden aangetroffen bij de woning van een van beiden, één van hen achter het stuur. De ander gaf direct toe dat hij op het parkeerterrein met zijn vriend had geraced. Het tweetal bleek onder invloed van alcohol. De 20-jarige had een ademalcoholgehalte van 510 ug/l, de 19-jarige kwam tot 445 ug/l. Beiden hebben een proces-verbaal en kregen een rijvebod van 5, respectievelijk 4 uur.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli werd ingebroken in een woning aan de Hooftstraat. Via een opengebroken bovenlichtje wist men binnen te komen. Uit de woning wordt een mobiele telefoon en geld vermist.

Verdachten van mishandeling aangehouden Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zondag 22 juli rond 03.00 uur in de Julianastraat drie mannen aangehouden die er van verdacht werden kort daarvoor een 23-jarige Alphenaar te hebben mishandeld. Bij de mishandeling werd ondermeer een hamer gebruikt. Vermoedelijk daardoor liep de Alphenaar een verwonding aan het achterhoofd op die hij in het ziekenhuis moest laten hechten. De mishandeling onstond na opmerkingen van de Alphenaar in de richting van de drie die bezig waren een podium af te breken. Daarbij namen ze nogal wat ruimte inbeslag. Waarschijnlijk viel de opmerking verkeerd waarop de drie, een 22 en 21-jarige Waddinxvener en een 36-jarige man uit Neder Hemert, agressief reageerden.

Diefstal uit woning Waddinxveen (D6) Terwijl de bewoonster lag te slapen werd in een woning aan de Zuidkade werd op zondag 22 juli tussen middernacht en 05.00 uur vermoedelijk door flipperen of hengelen ingebroken. Weggenomen werd een mobiele telefoon.

Diefstal bij sportvereniging Moordrecht (D6) Tussen zaterdag 21 juli 22.00 uur en zondag 22 juli 08.45 uur werd bij een sportvereniging aan de Sportlaan ingebroken. Door een houtenplank van het kozijn te forceren wisten de inbrekers het pand binnen te komen. Er werden negen kratten bier, vijf dozen snacks en een fles jenever weggenomen.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie heeft op maandag 23 juli omstreeks 05.20 uur een 23-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Rijksweg A20 komende uit de richting van Rotterdam. Op de invoegstrook van de afrit Nieuwerkerk a/d IJssel had hij niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Hierdoor botste hij tegen een lantaarnpaal. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik lieten agenten de automobilist blazen. Op het bureau gaf de ademtest een resultaat aan van 425 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Aanhouding na diefstal discman Waddinxveen (D6)
De politie heeft op zondag 22 juli omstreeks 23.50 uur vier jongens van 18, twee van 17 en één van 15 jaar, aangehouden op verdenking van het stelen van een discman. Een groep jongeren die bij de skatebaan bij de Dreef stond zag dat de discman van één van hen door een andere groep van vier jongens vanaf een scooter werd weggenomen. De politie werd ingeschakeld en kwam ter plaatse. Op aangeven van de eigenaar van de discman wist de politie de vier verdachten op de Souburghlaan aan te houden. Drie van hen zijn afkomstig uit Waddinxveen, één uit Wezep.

Vervolg onderzoek steekpartij Bodegraven (D7)
De 38-jarige verdachte, aangehouden n.a.v. de steekpartij in Bodegraven op 19 juli jl, is na verder onderzoek in opdracht van de hulpofficier van justitie, heengezonden. Tegen hem zijn de verdenkingen weggenomen. Desalniettemin kwam uit het onderzoek naar voren dat een andere verdachte mogelijk betrokken is geweest bij deze steekpartij. Deze man, een 32-jarige man uit Bodegraven is op 20 juli jl. aangehouden en in verzekering gesteld. Ook de eerder aangehouden verdachte, de 35-jarige Rotterdammer, is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek tegen hem gaat verder.

Horecacontroles Gouda (D7)
De politie heeft afgelopen weekend, in samenwerking met de douane en belastingsdienst diverse horecagelegenheden gecontroleerd. Bij twee zaken werden flessen alcoholhoudende dranken aangetroffen waarover vermoedelijk geen accijnzen zijn betaald. Hiervoor krijgen de eigenaren een proces-verbaal. Ook werd in de keuken van een ander bedrijf een illegale vreemdeling aangetroffen. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. In een ander bedrijf was geen vergunning aanwezig inzake de Drank- en Horecawet. Ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Gouda (D7)
Op de Burg. Gaarlandtsingel is op 21 juli, omstreeks 12.50 uur een bestuurder aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man, een 45-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond op het punt in zijn auto te stappen. Nadat hij net was weggereden werd hij staande gehouden. Op het bureau blies de man 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Amokmaker bij bureau aangehouden Gouda (D7)
Een 35-jarige Gouwenaar parkeerde op 22 juli omstreeks 00.30 uur zijn auto voor het bureau aan de Houtmansgracht. Met veel kabaal maakte hij de collega's bekend dat zijn linkerruit was ingeslagen. De man rook naar alcohol en wilde weer wegrijden. Mondeling werd hem een rijverbod toegezegd. Hij ging weer naar buiten en trapte deuken in zijn auto. Hem werd aangeboden de auto achter het bureau neer te zetten. Hij koos eieren voor zijn geld en stemde ermee in. Vervolgens ging hij toch weer in de auto zitten en wilde wegrijden. Hierop werd hij aangehouden. Op het ademanalyseapparaat blies de man 955 ug/l, reden genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. Hij bleek echter niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij verdere controle bleek de man nog een boete te hebben openstaan t.w.v. 1.230,- te vervangen door 20 dagen te gaan zitten. Betalen kon de man niet, dus is hij verder ingesloten om zijn 20 dagen uit te zitten.

Fietsopruimactie bij station Gouda (D7)
De politie heeft afgelopen weekend, samen met de stationsbeheerder van de NS een fietsopruimactie gehouden nabij het station. Op de locaties Stationsplein, Jamesplein en Willensplein werden in totaal 75 fietsen afgevoerd naar een opslag. Deze fietsen zullen de komende week nader worden onderzocht op postcode en/of framenummer. Daarnaast werden 63 fietsen aangetroffen die rijp waren voor de vernietiger. Deze waren dermate slecht dat er duidelijk van een wrak gesproken kon worden. Al met al werd weer ruimte vrijgemaakt voor 138 fietsen.

Inbraak woning Gouda (D7)
Bij een woning aan de Raaigras is afgelopen weekend ingebroken. Een onderruit van de voordeur werd uitgenomen en zodoende werd de woning betreden. Voor zover nu bekend werden een laptop en een mobiele telefoon weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 10672 '
Lees ook