Rijden onder invloed Hillegom
Op zaterdag 26 februari is er op de Provinciale weg N207 gecontroleerd op alcholgebruik. Een 36-jarige inwoner uit Sassenheim werd ook verzocht te blazen. De man blies 295 ugl, 235 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed Noordwijkerhout
Op maandag 28 februari reed een 24-jarige automobilist uit Voorhout over de Victorieberg in Noordwijkerhout. De man reed te snel en slingerend over de weg. De man is staande gehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees het ademanalyse apparaat 395 ugl uit, 235 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Aanrijding Noordwijk
Op zaterdag 26 februari vond een aanrijding plaats op de Beeklaan in Noordwijk. Een 41-jarige automobilist uit Sassenheim reed over de Beeklaan komende uit de richting van de Oude Zeeweg. De man hield niet zoveel mogelijk rechts, waardoor er een aanrijding ontstond met een hem tegemoetkomende 20-jarige automobiliste uit Noordwijk. De 41-jarige automobilist bleek onder invloed van alcohol. De man blies 760 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Mishandeling Noordwijk
Op zondag 27 februari werd een 27-jarige inwoner uit Noordwijkerhout mishandeld op de Grent in Noordwijk. De man was door een onbekende op het gezicht geslagen. De man is met kaakletsel overgebracht naar het LUMC.

Kop-staart-botsing Voorhout
Op zondag 27 februari vond er omstreeks 13.00 uur op de Leidse Vaart in Voorhout een aanrijding plaats. Een 53-jarige automobilist uit Oegstgeest reed over de Leidse Vaart komende uit de richting van het Postviaduct. De man wilde uitwijken voor een overstekende eend en lette daardoor minder op het verkeer. Hierdoor had hij geen oog voor de file voor hem en reed tegen de auto van een 53-jarige inwoner uit Noordwijk. Deze automobilist reed vervolgens tegen een 27-jarige automobiliste uit Leiderdorp en zij botste vervolgens tegen een 24-jarige automobiliste uit Noordwijk. De 27-jarige automobiliste en haar bijrijdster liepen nek- en rugletsel op en zijn overgebracht naar het LUMC.

Parkeercontrole Sassenheim
De politie heeft vrijdagmiddag een parkeercontrole gehouden in het centrum. In totaal werden twintig bekeuringen uitgeschreven. Twaalf automobilisten hadden geen parkeerschijf in de auto neergelegd. Vijf hadden de parkeerschijf niet gebruikt, drie hadden hun auto op niet toegestane plekken geparkeerd.

Parkeercontrole Oegstgeest
De politie heeft vrijdagavond een parkeercontrole gehouden op de Lange Voort, de Irislaan, de Korenbloemlaan en de Floralaan. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven. Vijf automobilisten hadden geen parkeerschijf in de auto neergelegd. Zes hadden de parkeerschijf niet gebruikt. Later op de avond werd gecontroleerd op de Terweeweg, het Terweeplein en de Kempenaerstraat. Hier kregen in totaal 17 automobilisten een bekeuring. Zaterdag werd er ook gecontroleerd. Toen werden zeventien bekeuringen uitgeschreven.

Inbraak woning Woubrugge
Op vrijdag 25 februari werd tussen 14.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Boddens Hosangweg. De inbrekers kwamen de woning binnen na het forceren van een raam aan de achterijde van de woning. De inbrekers gingen er vandoor met geld, sieraden, paspoorten en een rijbewijs. De politie stelde een buurtonderzoek in. Dit leverde vooralsnog geen resultaat op.

Brand in flatwoning Leiderdorp
Vrijdagavond 25 februari ontstond rond 22.00 uur een uitslaande brand in een flatwoning aan de Marjoleintuin. De 54-jarige bewoner kon door de rook de slaapkamer niet verlaten. De brandweer wist hem te bevrijden. In de ambulance werd hij onderzocht op rook- en hittevergiftiging. Ter nadere observatie werd hij overgebracht naar het LUMC. De brand is vermoedelijk ontstaan bij een bank in de woonkamer. Een achtergebleven 'peuk' behoort tot de mogelijkheid. De politie sloot de Voorhoflaan ongeveer drie kwartier af. Inbraak woning Leiden
Op zaterdag 26 februari is er aangifte gedaan van inbraak in woningen aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden. Door de deur te forceren werd toegang tot de woningen verkregen. Beide woningen zijn doorzocht. Het is nog onduidelijk wat de bewoners missen.

Op zaterdag 26 februari is in de ochtend ingebroken in een woning aan de Langegracht in Leiden. Door de voordeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. De inbrekers gingen ervandoor met geld, cd's en paspoorten.

Controle parkeren Leiden
Op zaterdag 26 februari is er gecontroleerd op parkeren aan de Apothekersdijk, Haarlemmerstraat en de Molenwerf. Op de Apothekersdijk werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het parkeren op het trottoir. Op de Haarlemmerstraat werden 6 bekeuringen uitgedeeld en op de Molenwerf drie bekeuringen voor het parkeren op een invalideparkeerplaats.

Aanrijding Leiden
Op zondag 27 februari vond een aanrijding plaats op het Levendaal in Leiden. Een 28-jarige inwoner uit Veenendaal reed over het Levendaal, komend uit de richting van de Kraaierstraat. De man week ter hoogte van de kruising van het Levendaal met de Rijnstraat, uit naar links om een voertuig in te halen. Op dat moment wilde een 31-jarige snorfietser uit Oegstgeest voor de auto oversteken. Bij dit oversteken onstond een aanrijding tussen de automobilist en de snorfietser. De snorfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Beroving Alphen aan den Rijn
Op vrijdag, 25 februari, omstreeks 15.45 uur liep een 19-jarige inwoner van Bodegraven over de Swaensbruig in Alphen aan den Rijn. Plotseling sprong er iemand op zijn rug, zodat hij ten val kwam. Direct daarna verscheen een tweede dader. Deze trok een mes en bedreigde het slachtoffer. Hij moest zijn portemonnaie en zijn telefoon afgeven, waarna de daders wegvluchtten. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden op tel. Nr. 0172-484555.

Inbraken Nieuwkoop / Zwammerdam
In een woning aan de Karhaak in Nieuwkoop is op de avond van 26 februari ingebroken. Een bovenlicht werd geforceerd, waarna de woning werd betreden. Onder andere werd video- en geluidsapparatuur weggenomen. In een bewoonde caravan aan de Steekterweg werd op dezelfde avond ingebroken. Ook hier werd ingeklommen via het slaapkamerraam en werd binnen een enorme ravage aangericht. Het is nog niet bekend wat hier is weggenomen.

Benzinestations gecontroleerd op verkoop alcohol Alphen aan den Rijn Vier benzinestations in Alphen aan den Rijn zijn op 27 februari gecontroleerd op het te koop aanbieden en in voorraad hebben van alcoholhoudende drank. Slechts bij één station werden drie blikjes bier in de koelvitrine aangetroffen. Hier zal proces-verbaal voor worden opgemaakt.

Parkeercontrole Alphen aan den Rijn
Er is weer druk gecontroleerd op parkeerovertredingen op 27 januari jl. Er zijn tien processen-verbaal uitgeschreven voor parkeren op het trottoir en gevaarlijk/hinderlijk parkeren (Diamantstraat en Plutostraat).

Inbraken Alphen aan den Rijn
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Madridsingel. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken en de woning is doorzocht. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. Aan de Nederlandstraat is ingebroken in een tussenwoning. Hier werd een slot geforceerd. Hier werd een DCC- en een videorecorder weggenomen.

Vechtpartij en aanhoudingen Boskoop
Op de Bootstraat in Boskoop is op 26 februari jl, omstreeks 01.30 uur een vechtpartij ontstaan tussen 26-jarige Boskoper en twee 26-jarige Waddinxveners. De twee Waddinxveners zouden in eerste instantie ruzie gezocht hebben met een ander. Daar zei de Boskoper wat van, waarna hij meteen klappen kreeg. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de verdachten in de loop van de nacht worden aangehouden. Zij zijn inmiddels verhoord en in verzekering gesteld. Er zijn tot nu toe tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De politie gaat verder met het onderzoek.

Inbraken Moordrecht
In een vakantiehuis aan het Oosteinde is op 22 februari jl. ingebroken. Een slaapkamerraam kon ontgrendeld worden. O.a. werd een walkman en een koptelefoon weggenomen. Op het Westeinde in op klaarlichte dag, afgelopen zondag, ingebroken in een woning. De achterdeur werd opgengebroken en o.a. werden mobiele telefoons en sieraden weggenomen. Ook werd geprobeerd een kluis open te breken. Dit is niet gelukt.

Inbraken: Gouda
Afgelopen weekeinde werd aangifte gedaan van inbraken in woningen aan de Graaf Hendrikstraat, De Graaf van Bloisstraat, het Snuifmolenerf, de Tak van Poortvlietstraat, de Componistenlaan en het Albert Plesmanplein. In de meeste gevallen werd een slot geforceerd. Ook werd een niet goed afgesloten deur geopend. Uit de woningen werden diverse goederen weg genomen waaronder geld, sieraden en kleine goederen. Tevens werd aangifte gedaan van diefstal uit bedrijfspanden. Uit een pand aan de Spoostraat werd in de nacht van zondag op maandag 28 febr. voor enkele duizenden guldens aan kachels weggenomen. Een zoekactie naar een op de vluchtgeslagen dader leverde niet het gewenste resultaat op. Er werd ook gezocht langs het spoor. De politie stelt een buurtonderzoek in. Ook werd afgelopen nacht ingebroken in een winkel aan de Lange Tiendeweg. Uit het pand werd een geldbedrag ontvreemd. Bij horeca gelegenheden aan de Lange Tiendeweg werd ingebroken en werden gokautomaten opengebroken, deze inbraken werden zondagmorgen ontdekt.

Aanrijdingen: Gouda
Bij een aanrijding vrijdag omstreeks 15.30 uur raakte op de kruising Thorbeckelaan Bodegraafsestraatweg een inzittende van een pers.auto gewond. De 82 jarige Goudse werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw zat in een door een 52 jarige vrouw uit Waddinxveen bestuurde auto. Zij kreeg geen voorrang van een pers.auto bestuurd door een 46 jarige Gouwenaar.

Vrijdagmiddag omstreeks 16.10 uur werd een fietser uit Woerden (leeftijd onbekend) aangereden door een pers.auto bestuurd door een 22 jarige Gouwenaar. De automobilist veranderde op de door verkeerslichten geregelde kruising Burgemeester Jamessingel/Nieuwe Gouwe Oostzijde plots van richting en reed de overstekende fietser aan. De verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld De fietser is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Aanhoudingen winkeldieven Gouda
Zaterdag omstreeks 18.45 uur werd bij de politie gemeld dat een drietal verdachte personen op het Station in Gouda nieuwe kleding ontdeden van prijslabels. De verdachten waren in de trein richting Den Haag gestapt. In Zoetermeer werden de drie mannen 17 en 16 jaar oud woonachtig in Deelen en Werkendam door de politie in Zoetermeer, opnieuw op aanwijzing van een getuige, aangehouden. Ook in de trein werden labels van kleding verwijderd. Het drietal bleek in het bezit van kleding telefoons telefoonkaarten en parfum voor een bedrag van ca. F 2000, --. Het drietal werd ingesloten in Gouda. Allen zijn in verzekering gesteld.

Diefstal tas Gouda
Vrijdag werd aangifte gedaan van de diefstal van een tas uit een winkelwagentje, aangeefster een 44 jarige Goudse liep op de Pelmolenerf. Een jongen op een fiets passeerde en nam de tas uit de winkelwagen. Korte tijd later bleek dat met behulp van een creditkaart uit de tas geld was opgenomen van een bank. De politie stelt een onderzoek in.

Drie verdachten van diefstal met bedreiging aangehouden Gouda Zaterdagmiddag werd aangifte gedaan van de diefstal onder bedreiging van geld door een 14 jarige jongen uit Gouda. Omstreeks 15.00 uur werd met door een drietal verdachten in de leeftijd van 13 tot 15 jaar in de Goverwellepassage een geldbedrag afhandig gemaakt. Het slachtoffer kreeg daarbij enkele stompen te incasseren. Er werd een goed signalement bekend. De politie startte een zoekactie en wist de verdachten in het winkelcentrum aan te houden. Twee verdachten zijn na verhoor heengezonden. De derde verdachte is in verzekering gesteld. Het drietal wordt verdacht van het plegen van nog een beroving.

Diefstal met geweld Gouda
Een 16 jarige inwoner uit Harmelen deed aangifte van diefstal van geweld onder bedreiging van en met geweld. Zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur werd het slachtoffer samen met een vriend door drie verdachten op de Kleiweg aangesproken. Men eiste geld en begon daarbij te schoppen en te slaan. Het slachtoffer gaf een geldbedrag af waarna het drietal vertrok. Van de verdachten is een signalement bekend.

Rijden onder invloed Bodegraven
Tegen een 20 jarige inwoner uit Bodegraven is vrijdagavond omstreeks 20.15 uur proces-verbaal opgemaakt. De man bestuurde op de Prins Hendrikstraat een bromscooter. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 570 ug/l

Aanrijding onder invloed Driebruggen
De bestuurder van een personenauto die op de Groendijck afgelopen nacht omstreeks 03.45 uur op een geparkeerde personenauto botste bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Tegen de 46 jarige inwoner uit Driebruggen is proces-verbaal opgemaakt. De uitslag van de ademanalyse was 585 ug/l. De zwaar beschadigde personenauto werd veiliggesteld en weggesleept. Vannacht was de eigenaar nog niet bekend.

Inbraak woning Schoonhoven
Zondag 27 februari tussen 14.45 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Stevinstraat. De inbrekers kwamen de woning binnen na het forceren van een achterdeur. De inbrekers gingen er vandoor met geld.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 13827 '
Lees ook