Brand in discotheek; hennepkwekerij verbrand

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 12 januari 2000
·
Brand in discotheek; hennepkwekerij verbrand Gouda Iets voor 09.00 uur werd woensdag 12 januari 2000 een brand gemeld in een discotheek aan de Oosthaven in het centrum van Gouda. Het Goudse brandweerkorps is met groot materieel; 3 tankautospuiten, 1 autoladder en 1 hulpverleningvoertuig, uitgerukt om het vuur te bestrijden. Na een uur was de brand onder controle. De zolderverdieping is volledig uitgebrand. De begane grond en ook de eerste verdieping, waar de discotheek was gesitueerd, hebben waterschade opgelopen. De Goudse brandweer heeft het overslaan van de brand naar de aangrenzende panden kunnen voorkomen. Deze panden liepen wel waterschade op. De Oosthaven is in verband met de bluswerkzaamheden van de Veerstal tot de Lange Noodgodstraat enige tijd afgezet geweest.

In het pand werden op gedeelten van de eerste verdieping en de zolderverdieping de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Voor deze hennepkwekerij bleek de gebruiker van het pand; een 33-jarige man uit Utrecht, verantwoordelijk te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij wordt op een totaal van ongeveer 1000 planten geschat. Technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft wel uitgewezen dat de brandhaard zich op de zolderverdieping bevond; in het gedeelte dat als hennepkwekerij was ingericht. De precieze oorzaak is niet meer vastgesteld. De kwekerij was op een professionele wijze ingericht met assimilatielampen, luchtbevochtigings en luchtfilterapparatuur. De nog bruikbare goederen zijn door de politie in beslag genomen.

Tijdens de brand zijn vanuit een politiehelicopter overzichtsfoto's van de situatie gemaakt.

Voor vragen over dit politiebericht kunt u contact opnemen met de Persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden, Jaap Nelemans (071) 54 59 802.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 2102 '
Lees ook