Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 oktober 2001

Politie houdt geweldplegers aan Lisse (D1)
De politie hield op zaterdag 6 oktober rond 02.30 uur vier jongeren uit Hillegom aan. De jongeren hadden kort daarvoor nabij een shoarmazaak aan de Kapelstraat twee Lisserbroekers, 20 en 18-jaar, belaagd, geschopt en geslagen. De aanleiding voor het incident vormde vermoedelijk een discussie over de toegang tot de eettent. De politie hield een 20-jarige verdachte nabij het Blokhuis aan. De andere drie, allen in de leeftijd van 17-jaar, werden op de Leidsestraat in Hillegom aangehouden. De jongeren werden ingesloten en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woningen Noordwijk/Noordwijkerhout (D1) Op zaterdag 6 oktober werd er tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Zilverschoon en de Morgenster in Noordwijk en een woning aan de Van 't Haaftstraat in Noordwijkerhout. Vermoedelijk kwamen de inbrekers binnen door de zogenaamde hengeltruc en insluiping. Uit de woningen is geld, een mobiele telefoon en zijn sieraden gestolen.

Kind rent plotseling de weg op Lisse (D1)
Een 8-jarig jongetje uit Lisse liep op zaterdag 6 oktober op de Rooversbroekdijk bij een ongeval een hersenschudding op. Het jongetje rende plotseling vanachter een geparkeerde auto de weg op. Een 34-jarige automobilist uit Leiden kon hem vervolgens niet meer ontwijken. In het LUMC werd een hersenschudding geconstateerd.

Dronken fietser valt vrouw lastig Noordwijkerhout (D1) Agenten zagen op zaterdag 6 oktober rond 23.15 uur op de oostbaan van de Provincialeweg N206 een 27-jarige fietser uit Munchen slingerend over de weg rijden. Agenten haalden hem onmiddellijk van de weg en hielden hem aan. De man weigerde aan het bureau om mee te werken aan een ademanalyse. Agenten ontdekten dat de Duitser nog voor een zaak in aanmerking kwam. Een 40-jarige vrouw uit Noordwijkerhout werd vermoedelijk kort voor zijn aanhouding door hem lastig gevallen. De man achtervolgde de fietsende vrouw. Bij de rotonde bij Van Abswoude sprak hij de vrouw aan en deed oneerbare voorstellen. Nadat de vrouw aanbelde bij een woning ging hij er vandoor. De Duitser werd ingesloten. Na zijn verhoor is hij op zondag 7 oktober in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Aanrander aangehouden Noordwijk (D1)
De politie hield op zondag 7 oktober rond 01.40 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Grent een 38-jarige man uit New Castle (Engeland) aan. De susploeg had de Engelsman in zijn kraag gevat nadat hij in de uitgaansgelegenheid twee 16-jarige meisjes uit Noordwijk onzedelijk had betast. De Engelsman is ingesloten en inverzekering gesteld.

Jongeren slaan er op los Lisse (D1)
Een groep van ongeveer vijftien jongeren sloeg er op zondag 7 oktober rond 02.00 uur op een parkeerterrein achter supermarkt Hoogvliet lustig op los. Een 30-jarige Maarseveense en een 23-jarige Lisserbroeker werden hiervan het slachtoffer. De Maarseveense werd naar het LUMC gebracht. Daar constateerde men naast bulten en schrammen een zware hersenschudding. Haar vriend, de Lisserbroeker, liep ook diverse bulten en schrammen op. De politie heeft nog geen aanhoudingen in deze zaak verricht. De politie doet op dit moment onderzoek naar de exacte aanleiding voor dit incident. In ieder geval staat vast dat het ontstond bij het uitgaan van een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat. Rond een meisje van de grote groep jongeren ontstond commotie. Daarop belaagde de jongeren de twee en volgden ze tot het parkeerterrein. Daar sloegen ze op ze in.

Inbraak in woning Katwijk (D2) Op vrijdag 5 oktober werd in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Boerslaan. Via het balkon van deze flatwoning op de 1e etage kwam men bij de balkondeur. Deze brak men open. Uit de woning is geld gestolen.

Auto tegen boom na uitwijkmanoeuvre Warmond (D2)
Op zaterdag 6 oktober rond 15.55 uur belandde een 41-jarige automobilist uit Warmond met zijn auto op de Oranje Nassausingel tegen een boom Daarbij liep hij rugklachten op. Een 44-jarige Parijse inzittende had klachten aan de borst. Beiden zijn overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ongeval zou zijn ontstaan doordat een tegenligger, vermoedelijk een geelkleurige VW Golf, twee fietser inhaalde en daarbij op de weghelft van de Warmonder kwam. Om een aanrijding te voorkomen week de Warmonder uit. Daarbij belandde hij tegen een boom. De gele VW Golf is doorgereden. De politie is op zoek naar hem.

Inbraak in woning Oegstgeest (D2) Op zaterdag 6 oktober in de late middag of avond werd ingebroken in een woning aan de Nassaulaan. Een raam van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Boot brand uit Sassenheim (D2) Op zondag 7 oktober rond 04.00 uur werd door een passerende automobilist brand geconstateerd in een in de Sassemervaart aan de Industriekade afgemeerde boot. De brandweer bestreed het vuur. De boot brandde geheel uit. Ook een andere afgemeerde boot liep brandschade op. Teven vatte een op de Industriekade geparkeerde vrachtauto vlam. Deze liep daardoor flinke schade aan de rechterzijde op. De politie heeft nog geen idee over de oorzaak van de brand. Ook kent zij de booteigenaars nog niet.

Onder invloed Leiderdorp (D3) Zondagavond 7 oktober rond 23.30 uur kreeg de politie een melding van een pechgeval op de rotonde bij de Leyhof bij de Provinciale weg 5. Zij trof daar een 28-jarige Rijnsburger aan die half slapend achter zijn stuur zat. De auto stond midden op de rotonde stil. De bestuurder gaf aan dat de auto op dit punt niet meer verder wilde rijden. Navraag bij de ANWB bevestigde dat de Rijnsburger een pechmelding had gedaan. De man bleek onder invloed te zijn. Hij had een ademalcoholgehalte van 630 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal op, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Krattendief aangehouden Leiden (D4)
De politie heeft vrijdagmiddag 5 oktober bij het Diamantplein een 30-jarige krattendief uit Den Haag aangehouden. Winkelpersoneel betrapte de Hagenaar samen met een tweede persoon bij het stelen van een viertal kratten. De winkelbediende wist buiten de supermarkt het t-shirt te bemachtigen van een van de dieven. De politie trof inderdaad een man met ontbloot bovenlijf in de omgeving van het Diamantplein aan die ook verder aan de beschrijving voldeed. De Hagenaar heeft een dagvaarding gekregen. De andere krattendief wist te ontkomen.

Inbreker betrapt Leiden (D4) Een getuige hield zaterdag 6 oktober rond 08.00 uur op de Lage Rijndijk een inbreker tegen die hij zojuist een woning had zien uitkomen. De inbreker gooide een ruit in, nam een mobiele telefoon en een diskman mee en verliet de woning via hetzelfde raam. Buiten gekomen sprong hij op zijn fiets, maar werd tegengehouden door de getuige. Hierop heeft de inbreker zijn fiets en tas met spullen achtergelaten is weggerend.

Inbreker aangehouden Leiden (D4)
De politie heeft zaterdag 6 oktober rond 15.00 uur een 37-jarige inbreker uit Den Haag aangehouden die kort daarvoor betrapt was door de beveiliging van een universiteitscomplex aan de Reuvensplaats. Tussen beveiligingsmedewerker en inbreker was een worsteling ontstaan waardoor de inbreker wist te ontkomen richting Oude Varkenmarkt. Via de tuinen van de Oude Varkenmarkt bleek hij een van de panden aan de Oude Varkenmarkt te zijn binnengedrongen. Hij werd uiteindelijke aan getroffen in een dakgoot van een van de panden. In het universiteitscomplex had de inbreker een tas met spullen achtergelaten toen hij door de beveiligingsmedewerker betrapt werd. Ook uit het pand aan de Oude Varkenmarkt had hij geprobeerd goederen weg te nemen als een fotocamera en geld. De verdachte is inverzekeringgesteld en wordt zo spoedig mogelijk voorgeleid.

Beroving Leiden (D4) Een 23-jarige Leidenaar is zaterdagnacht 6 oktober rond 01.40 uur na horecabezoek het slachtoffer geworden van een beroving. Op de St. Aagtenstraat werd hij bewusteloos aangetroffen met schrammen, bulten en bloeduitstortingen op zijn gezicht. Ook was hij een voortand kwijt. In de ambulance is hij weer bij bewustzijn gekomen. Hij merkte dat hij zijn portemonnaie kwijt was, maar kon zich niet herinneren wat er verder gebeurd was.

Beroving Leiden (D4) Een 33-jarige Leidse is zaterdag 6 oktober rond 20.20 uur door een tweetal daders beroofd. Zij fietste over de Broekweg toen er achter haar een scooter startte. Vervolgens werd ze door de scooter klemgereden. De passagier stapte vervolgens af en bedreigde haar met een steekvoorwerp. Ze moest haar portemonnaie afstaan.

Inbreker aangehouden Leiden (D4)
Een 44-jarige Leidse inbreker is zondag 7 oktober rond 10.15 uur aangehouden door de bewoner van het pand aan de Kloosterpoort waar hij op dat moment aan het inbreken was. De bewoner hoorde vanuit de slaapkamer een geluid in de woonkamer. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij de inbreker in de woonkamer staan. Hierop heeft hij hem vastgepakt en in bedwang gehouden tot de politie hem van hem over kon nemen.

Inbreker valt in slaap Leiden (D4) De politie kreeg maandagochtend 8 oktober rond 05.50 uur een melding dat een onbekende man slapend in iemands woning was aangetroffen. Toen de politie aankwam in het pand aan de Musschenbroekstraat bleek het om een 42-jarige inbreker uit Rotterdam te gaan. De man is al eerder voor verschillende inbraken met politie en justitie in aanraking geweest.

Aanrijding bromfietser met schaap Aarlanderveen (D5) Op zaterdag 6 oktober om 03.30 uur reed een 23-jarige man uit Alpen a/d Rijn op zijn bromfiets op de Aarlanderveenseweg in Aarlanderveen in de richting van Alphen. De man zag opeens tijdens zijn rit dat er een aantal schapen naast de rijbaan stonden toen er 1 schaap plotseling vlak voor hem overstak. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. De man is met verwondingen aan zijn arm in het Rijnlandziekenhuis behandeld. Toen de politie ter plaatse kwam stonden de schapen alweer in het weiland. De schade is opgenomen door de politie en de eigenaar van de schapen is in kennis gesteld.

Inbreker op de vlucht Alphen aan den Rijn (D5) Op zondag 7 oktober om 01.00 uur krijgt de meldkamer van de politie de melding dat in een bedrijf aan de Koperweg in Alphen een inbraakalarm af gaat. De sleutelhouder die ook in kennis was gesteld was als eerste ter plaatse en opent het hek met het idee dat het wel loos alarm zal zijn. Bij het open maken van het hek ziet de sleutelhouder een inbreker binnen in het bedrijf rond lopen. De politie die ook snel ter plaatse was ziet 1 inbreker van het bedrijf wegrennen en over een schutting klimmen. De politie zet lopend een achtervolging in en zet met een groot aantal politieagenten het terrein af.Een politiehelikopter heeft samen met de politie op de grond het terrein afgespeurd naar de inbreker maar deze is ondanks intensief speurwerk niet gevonden. De technische recherche zal een onderzoek instellen en de politie heeft de aangifte opgenomen.

Aanrijding tussen motor en fietser Nieuwveen (D5) Op vrijdag 5 oktober om 17.30 uur heeft er op het Nieuwveens Jaagpad in Nieuwveen een aanrijding plaats gevonden tussen een 46-jarige motorrijdster uit Alphen en een 26-jarige fietsster uit de Kwakel. De motorrijdster die niet genoeg rechts hield reed tegen de haar tegemoet komende fietser aan met als gevolg dat de vrouw op de fiets met onbekend letsel door de ambulancedienst naar het ziekenhuis is gebracht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed Langeraar (D5) Op zondag 7 oktober om 18.30 uur heeft er op de Langeraarseweg in Langeraar een aanrijding plaats gevonden tussen een 36-jarige bestuurder van een brommobiel uit Langeraar en een 35-jarige bestuurster van een personenauto uit Ter Aar. De bestuurder van de brommobiel is direct na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken en is later in zijn woning door de politie aangehouden ter zake het verlaten plaats ongeval en ter zake het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het bureau 775 ug/l.De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingenomen. De politie heeft van de aanrijding afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak Zevenhuizen (D6
In een woning aan de Burgemeester Klinkhamerweg werd tussen vrijdag 5 oktober 19.30 uur en zaterdag 6 oktober 01.00 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door aan de achterzijde van de woning een raam open te breken. Weggenomen werd een geldbedrag en documenten. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Auto weg na inbraak Waddinxveen (D6) In een woning aan de Herbarenerf werd op zaterdag 6 oktober tussen 00.45 uur en 04.30 uur ingebroken. Het is nog niet duidelijk hoe de inbrekers zijn binnengekomen. Weggenomen is een auto, een televisie, een DVD-speler en een videorecorder. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De auto staat inmiddels gesignaleerd.

Poging woninginbraak Waddinxveen (D6)
Terwijl de bewoners van een woning aan de Mozartlaan op zaterdag 6 oktober omstreeks 22.25 uur op bed lagen kwam plots een persoon met een zaklamp de slaapkamer binnen. Geschrokken rende de inbreker de kamer uit naar beneden en verliet de woning via de eerder opengebroken schuifpui. Uit de gang werd nog een tas met laptop meegenomen maar deze werd buiten door de bewoner teruggevonden. De bewoner is nog achter de inbreker aangerend maar kon hem niet meer aanhouden. De verdachte stapte in een gereedstaande oude auto en reed weg met nog twee inzittenden. Eerder deze avond, omstreeks 21.45 uur, hoorde een bewoonster aan de Oostpolderweg beneden in haar woning een klap. Toen zij uit een raam vanaf een bovenverdieping keek zag zij drie manspersonen ervandoor gaan. Uit de woning wordt niets vermist.

Alcoholcontrole Waddinxveen (D6)
Op maandag 8 oktober om 01.30 uur hebben agenten tijdens de surveillance een automobiliste die op het punt stond te vertrekken met haar auto vanaf een parkeerplaats bij de Frederikhendriklaan in Waddinxveen gecontroleerd op alcohol. De 24-jarige bestuurster uit Waddinxveen blies bij de alcohol blaastest op straat een "A" indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.De vrouw blies op het bureau 215 ug/l waar de grens op minimaal 220 ug/l. staat. De vrouw is hierna heengezonden.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie heeft op zondag 7 oktober omstreeks 02.50 uur een 36-jarige automobilist uit Ekeren aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen op de Europalaan een takelwagen staan die probeerde een voertuig uit de berm te halen. Hierop heeft de politie de bestuurder laten blazen. Deze blaastest gaf een resultaat aan van 835 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed Boskoop (D6) De politie heeft op zondag 7 oktober omstreeks 13.20 uur een 30-jarige uit Polen afkomstig automobilist op de Zijde aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Voorts zagen de agenten dat het voertuig drie gladde banden had. Hiervoor kreeg de bestuurder een boete van f 370,--. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 340 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Hiervoor kreeg de bestuurder een boete van 410,--.

Fietsster aangereden Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 7-jarige fietsster heeft op zondag 7 oktober omstreeks 19.00 uur letsel opgelopen nadat zij was aangereden door een 43-jarige automobiliste. De automobiliste reed stapvoets over de Beethovenlaan toen plots de fietsster overstak. De automobiliste kon een aanrijding echter niet meer voorkomen. Met pijn in de borst werd het meisje voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Te veel gedronken Schoonhoven (D8) Een 43-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel reed zondag 7 oktober met te veel alcohol op over de Buiten de Veerpoort in Schoonhoven. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Beroving / mishandeling Gouda (D7)
In het tunneltje bij de Vossenburghkade is op 6 oktober, omstreeks 01.05 uur een 24-jarige Gouwenaar mishandeld. Toen hij onder het tunneltje doorreed met zijn fiets, kreeg hij plotseling een klap op zijn gezicht van een aldaar staande jongeman. Onder bedreiging moest de Gouwenaar goederen afgeven. Hij kreeg nog meerdere klappen, maar kort daarna wist hij zich los te maken van zijn belager en deed aangifte bij de politie. Later die nacht zijn meerdere voorvallen gemeld, waarbij vermoedelijk dezelfde dader betrokken was.

Inbraken Bodegraven (D7) In een portiekwoning aan de Dronensingel is in de nacht van 5 op 6 oktober jl. Ingebroken. Bij thuiskomst merkte de bewoner de inbraak. Bijna alle vertrekken waren doorzocht. Vermist worden een laptop en een GSM. In een woning aan de Goudseweg is eveneens ingebroken. Hier werd een slot aan de achterdeur geforceerd. Audio-, video- en fotoapparatuur werd weggenomen. De aangifte is opgenomen en er is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. In een andere woning aan de Goudseweg heeft men ook gepoogd in te breken. Hier werd echter niets ontvreemd. Op de Groene Zoom is ingebroken aan de achterzijde van een woning. Een keukendeur was geforceerd. Hier werd een video- en fotoapparatuur weggenomen.

Auto tegen boom De Meije (D7)
Op 6 oktober, omstreeks 07.45 uur kwam een melding binnen dat er auto midden op de weg zou staan in de Meije. Toen de politie ter plaatse kwam meldde de bestuurder zich en zei dat hij de aanrijding met een boom had veroorzaakt. De bestuurder, een 19-jarige Rotterdammer moest vervolgens blazen en op het bureau bleek dat de man 700 ug/l. Had. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Poging beroving met aanhoudigen Gouda (D7)
Twee mannen konden in de nacht van 6 op 7 oktober jl. Worden aangehouden na een zoektocht in de omgeving van de Wijdstraat. De twee hadden vermoedelijk kort daarvoor getracht twee andere jongens te beroven. De twee jongens wisten te vluchten. Agenten zagen hen rennen. De twee vertelden kort hun verhaal, waarna de politie op zich ging naar de vermoedelijke daders. In de omgeving van de Wijdstraat zagen de agenten de verdachten, omdat zij voldeden aan het opgegeven signalement. De twee zijn aangehouden en voorgeleid. Het betreft hier een 25-jarige Gouwenaar en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Inbraak Gouda (D7)
In een woning aan de H.J. Nederhorststraat is tussen 6 en 7 oktober ingebroken./ Een raam aan de zijkant van de woning werd ingeslagen, waarna de slaapkamer en een ander vertrek werden doorzocht. Een geldbedrag werd weggenomen.

Brand in woning Gouda (D7)
Aan de Coornhertstraat heeft op 7 oktober, omstreeks 13.30 uur, korte tijd brand in een woning gewoed. Een agent kreeg de melding binnen en ging ter plaatse. Hij ging de woning in en wist een vrouw, die op bed lag, wakker te krijgen en mee te nemen naar buiten. De vrouw had geen letsel. De brandweer bluste de brand. Onderzoek wees uit dat de brand vermoedelijk is ontstaan doordat een pannetje met gehaktballen te lang op het vuur heeft gestaan.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidscontroles Maandag 1 oktober is de politie gestart met regelmatige snelheidscontroles op de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn. De afgelopen week werd hier vrijwel dagelijks gecontroleerd. Met radarapparatuur werd van ruim 60.000 passerende auto's de snelheid gemeten. Verreweg de meeste bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u. 2300 automobilisten 3,8% - reden wel te hard en zijn bekeurd. Hardrijders kwamen niet zelden met snelheden boven de 110 km/u voorbij! Deze kleine groep bestuurders is verantwoordelijk voor een veiligheidsrisico ook voor andere weggebruikers. Bij veel ongevallen speelt snelheid een belangrijke rol. Door te snel rijden, kan de tijd om op het overige verkeer te reageren, te kort zijn. Met hoge snelheden zal eventuele schade en letsel ook ernstiger zijn. verkeershandhaving in de komende week: maandag 8 oktober t/m zondag 14 oktober Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Ook zal de politie letten op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag wordt op gordels gecontroleerd in Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn, dinsdag weer en dan ook in Hillegom, Lisse en Voorhout. Woensdag zullen de verkeersassistenten gordelcontroles houden in de Krimpenerwaard en in Oegstgeest, Sassenheim en Rijnsburg.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 21552 '
Lees ook