Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 8 augustus 2001

Politie verruimt openingstijden politiebureau Bodegraven
Bodegraven - De politie van Bodegraven verruimt de openingstijden van haar politiebureau aan het Stationsplein 5. Met ingang van 1 september a.s. is het politiebureau van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag is het bureau open van 09.00 tot 12.00 uur. De openingstijden waren dagelijks van 08.30 tot 12.30 uur. Met de verruiming komt de politie tegemoet aan de wens van de inwoners van Bodegraven. Buiten de openingstijden kunnen bezoekers met een intercom contact met de politie krijgen. De intercom is naast de toegangsdeur van het bureau. Ook kunnen zij terecht op het politiebureau van het district Gouwe IJssel aan de Houtmansgracht 4 in Gouda. Dit bureau is 24-uur per dag geopend. Verder is de politie in alarmsituaties telefonisch te bereiken via het alarmnummer 112 en voor andere vragen via het 0900-8844 nummer 'geen spoed, wel politie'.

Snelheid automobilisten baart de politie zorgen
Alphen aan den Rijn - Het verkeersgedrag van automobilisten op de Burgemeester BruinsSlotsingel baart de politie in Alphen aan den Rijn zorgen. Bij een snelheidscontrole op dinsdag 7 augustus werd een automobilist gemeten met een snelheid van 108 km. per uur. De maximumsnelheid is ter plaatse 50 km. per uur. Van de 155 automobilisten die de radarpost passeerden gingen er 45 te hard. De politie is al langere tijd op de hoogte van dit gevaarlijke verkeersgedrag. Zij houdt dan ook met regelmaat snelheidscontroles op deze weg. Tussen mei en augustus werden op diverse dagen en op diverse tijden metingen gehouden. In totaal leverde dit de politie 290 snelheidsovertreders op met als uitschieter de gemeten snelheid van 108 km. per uur. De politie zal dan ook met mogelijk nog grotere regelmaat de snelheidscontroles blijven uitvoeren.

Auto's te water na aanrijding Leimuiden (D3) Op woensdag 8 augustus rond 06.50 uur ontstond op de Vriezenweg een aanrijding tussen twee elkaar tegemoet rijdende auto's. Een 45-jarige Rotterdammer, vermoedelijk door slaap overmand, kwam op de verkeerde weghelft terecht. Een 58-jarige man uit Nieuw Vennep kon de auto daarop niet meer ontwijken. Na de klap schoten beide auto's het water langs de Vriezenweg in. Beide bestuurders konden echter uit hun auto komen. Met mogelijk nekletsel zijn beide bestuurders overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 2666 '
Lees ook