Politie Hollands Midden

Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 7 maart 2000
·

Inbraak herenmodezaak

Sassenheim
Dinsdagmorgen rond 04.30 uur werd ingebroken in een herenmodezaak aan de Hoofdstraat. Een onbekend persoon sloeg met een hamer een zijruit van de winkel in en ging er met twee volle tassen kleding vandoor. Tot op heden ontbreekt ieder spoor van hem. De man, een klein persoon met een bivakmuts op liep weg in de richting van het klooster.
Van zaktelefoon beroofd

Leiden
Maandagmiddag rond 16.30 uur werd een 38-jarige Leidenaar op de Narmstraat beroofd van zijn zaktelefoon door een tot op heden nog onbekend gebleven jongeman. De Leidenaar werd al vanaf de Steenstraat door de jongen op korte afstand gevolgd. Plotseling gritste deze de aan de broeksriem bevestigde zaktelefoon weg en ging er vervolgens vandoor in de richting van de Steenstraat. De Leidenaar zette nog wel zonder succes een achtervolging in. Wel zag hij nog dat de jongeman, ongeveer 17 jaar oud, contact maakte met nog drie andere jongens.
Politie houdt verdachten inbraak drukkerij aan

Leiden Dinsdagmorgen rond 01.00 uur heeft de politie op de Langestraat twee 19-jarige Leidenaars aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij kort daarvoor bij een drukkerij aan de Hogewoerd probeerden in te breken. Doordat na het inslaan van een ruit het alarm afging kozen zij het hazenpad. Doordat getuigen de politie een goed signalement konden geven van de twee werden ze even later aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Doorrijder meldt zich alsnog

Alphen aan den Rijn Maandagmiddag rond 15.15 uur werd een 64-jarige Alphenaar tijden het oversteken van een fietspad aan de Prins Bernhardlaan aangereden door een snorscooter. Beiden kwamen daarbij ten val. De snorscooter krabbelde weer overeind en ging er vandoor zonder zich verder om de man te bekommeren. De man hield aan de val licht been- en armletsel op. Dankzij dat getuigen het nummer van het verzekeringsplaatje hadden genoteerd was de politie al op het spoor van de eigenaar van de snorscooter. Tot een aanhouding hoefde het niet te komen. Een 23-jarige Waddinxvener meldde zich even later bij de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand

Waarder
Het kantoor en de kantine (in een stacaravan) van een autobedrijf aan de Oosteinde zijn maandag 6 maart rond 21.30 uur volledig uitgebrand. Er was op dat moment niemand aanwezig. De stacaravan ernaast, de woning van de eigenaar, liep waterschade op. Ook enkele in reparatie zijnde auto's liepen schade op. De vermoedelijk oorzaak van de brand is een wasdroger die al twee dagen stond te draaien. Het Oosteinde ter hoogte van de Kosterdijk is enige tijd afgesloten geweest.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 2932 '
Lees ook