Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 september 2001

Dodelijk ongeval Noordwijk (D1) Een 22-jarige motorrijder uit Sassenheim is op woensdagavond 5 september in het LUMC overleden aan zijn verwondingen die hij rond 21.05 uur opliep bij een ongeval op de kruising Herenweg met de Tolhoren. Op de kruising werd aan de motorrijder geen voorrang verleend door een 20-jarige automobilist uit Noordwijk. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het LUMC. Daar overleed hij in de loop van de avond.

Inbraak in woning Oegstgeest (D2) Op woensdagavond 5 september werd ingebroken in een woning aan de Valkenburgerweg. Om binnen te komen werd een deur ingetrapt. Uit de woning worden ondermeer horloges en portemonnees met inhoud vermist.

Insluiping woning; verdachten aangehouden Leiden (D4) Bij een insluiping in een woning aan de Wolsteeg is op 6 september een jas, geld, drank en gereedschap weggenomen. Getuigen zagen de inbraak en belden de politie. Naar aanleiding hiervan werden in totaal drie verdachten aangehouden, afkomstig uit Leiden en Oegstgeest en in leeftijd varierend van 22 tot 28 jaar. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Snelkraak Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september, omstreeks 04.15 uur, is er een snelkraak gepleegd in een tankstation aan de Van Foreestlaan. Er is een ruit vernield en er zijn sigaretten en kratjes frisdrank weggenomen. Een passerende vrachtwagenchauffeur zag iemand door het raam klimmen. Hij heeft zijn vrachtwagen gekeerd en zag een auto met daarin vier personen hard wegrijden. Hij heeft de politie gewaarschuwd. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning Gouda (D7)
Terwijl de hoofdbewoonster thuis was is op 5 september, omstreeks 13.45 uur, door een onbekende ingebroken in een woning aan het Gloriantplantsoen. De dader is vermoedelijk dmv flipperen binnengekomen. De hoofdbewoonster heeft hem overlopen, waarna de dader de woning uitvluchtte. Even later vond een insluiping plaats in een woning aan de Blommesteinsingel. Hier werden vanuit de gang twee tassen met inhoud weggenomen . In de tassen zaten diverse bescheiden.

Wegpiraat aangepakt Zevenhuizen Moerkapelle (D6) De politie heeft het rijbewijs van een 18-jarige jongeman uit Zevenhuizen ingevorderd voor het ernstig in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. Ook is tegen de Zevenhuizenaar een proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen. Zo nam de automobilist het de laatste maanden niet zo nauw met de verkeersregels. Hij reed vaak met hoge snelheid door de dorpskern, negeerde inhaalverboden en ontweek wachtende auto's voor verkeerslichten door ze te omzeilen via voetpaden, fietspaden en groenstroken. Meerder inwoners van Zevenhuizen maakten zich hierover ongerust en deden melding bij de politie. Na overleg met de officier van justitie werd de wegpiraat aangepakt.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 3197 '
Lees ook