Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 oktober 2001

Aanrijding op de A44 Oegstgeest (D2) Vrijdagochtend 19 oktober rond 06.45 uur heeft op de A44 richitng Amsterdam een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie personenauto's, een vrachtauto en een autobus plaatsgevonden. Een 27-jarige Rotterdammer reed vanaf de oprit de doorgande rijstrook van de A44 op en raakte bij deze manoeuvre een 30-jarige Hagenaar die al op de doorgaande weg reed. Hierdoor kwam de auto van de Hagenaar dwars op de rijstrook te staan, waarna een 41-jarige Katwijker die achter hem vanaf de oprit de doorgaande weg opreed, een aanrijding niet meer kon voorkomen. Hierdoor kwam de auto van de Hagenaar op de oprit terecht waardoor deze geblokkeerd werd. Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijnsburg zag de aanrijding vanaf de oprit gebeuren en kon zijn vrachtwagen op tijd tot stilstand brengen, zodat een aanrijding met de Hagenaar voorkomen werd. De vrachtwagenchauffeur heeft direct hierop zijn alarmknipperlichten aangezet. Een 34-jarige autobuschauffeur uit Voorschoten die kort daarop de oprit opreed, reed vervolgens tegen de vrachtwagen van de Rijnsburger aan. De Voorschotenaar is met onbekend letsel naar het LUMC vervoerd.

Poging diefstal Leiden (D4)
Een 34-jarige fietsster uit Leiden heeft op vrijdag 19 oktober aangifte gedaan van poging diefstal van haar handtas. De fietsster reed op donderdag 18 oktober over de Bloemistenlaan toen een nog onbekende bromfietser probeerde haar tas uit de fietsmand te trekken. Omdat de tas was vastgemaakt aan het stuur kwam de vrouw met haar fiets ten val. Zij liep hierbij schaafwonden op aan onder andere benen, handen, arm en heup.

Verkeersongeval Leiden (D4)
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op donderdag 18 oktober omstreeks 07.00 uur. Een 23-jarige vrouw uit Den Haag reed op de linkerrijstrook op de oostbaan van de A44 toen zij bij de afrit Leiden rechts de afrit af wilde rijden. Bij deze manoevre kwam zij in aanrijding met een 37-jarige automobilist uit Den Haag. De automobiliste werd met een pijnlijke nek naar het LUMC gebracht. Getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Vrachtauto half in water Alphen aan den Rijn (D5) Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Buren is op vrijdag 19 oktober omstreeks 12.00 uur met zijn voertuig half te water geraakt. De bestuurder reed over de Ridderbuurt in de richting van de Eisenhouwerlaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een nog onbekende fietsster. Volgens de bestuurder minderde hij vaart om de fietsster gelegenheid te geven te passeren. Op het moment van passeren begon de fietsster te slingeren. De bestuurder week uit naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Het voertuig kwam hierdoor in de berm terecht en viel met zijn rechterachterzijde in de sloot. De rechtervoorzijde bleef op een brug hangen. De fietsster reed door zonder haar identiteit kenbaar te maken.


---einde berichten---

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 3298 '


Lees ook