Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 augustus 2001
·

Woninginbraak - Voorhout (D1)
In een woning aan de Spoorlaan werd op maandag 27 augustus tussen 00.25 uur en 07.30 uur ingebroken. Vermoedelijk kwam(en) de inbreker(s) de woning binnen door middel van het zogenoemde 'hengelen'. Weggenomen werd een laptop, bankpassen, een rijbewijs en een rugzak. In dezelfde nacht werd eveneens in een woning aan de Spoorlaan gepoogd in te breken. Uit de woning wordt niets vermist.

Bedrijfsinbraak - - Leiderdorp (D3)
Afgelopen weekeinde is ingebroken in een bedrijf aan de Bospolder in Leiderdorp. Daarbij werd een bestelbus en gereedschappen gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De buit gemaakte Volkswagenbus is als gestolen gesignaleerd zodat politie in heel Nederland uitkijkt naar de bestelbus.

Verkeersongeval - - Hazerswoude-Dorp (D3)
Op de Hoogeveenseweg is maandagochtend 27 augustus bij een verkeersongeval een 18-jarige man uit Benthuizen gewond geraakt. De man reed op een bromfiets over het fietspad langs de Hoogeveenseweg, komend uit de richting van Benthuizen. Toen rond 07:40 uur een personenauto die in dezelfde richting reed, ter hoogte van een inrit afsloeg, verleende de 66-jarige bestuurder uit Waddinxveen geen voorrang aan de bromfietser. Bij de aanrijding liep de man uit Benthuizen letsel op in het gezicht. Met de ambulance is hij naar het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer overgebracht. De man uit Waddinxveen bleef ongedeerd. Wel raakte zijn auto beschadigd. De auto en de brommer zijn weggetakeld.

Verkeersongeval - - Rijnsaterwoude (D3)
Maandagmiddag 27 augustus rond 14:10 uur wilde een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn met de personenauto keren op de Provinciale weg N207. De man zag een andere auto volledig over het hoofd. Er volgde een aanrijding, waarbij de andere auto op de kop op het wegdek tot stilstand kwam. De bestuurder van deze auto; een 21-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, klaagde over rugpijn en is voor onderzoek met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. Beide auto's zijn weggetakeld.

Vechtpartij - - Leiden (D4)
Zondagavond 26 augustus rond 23.00 uur ontstond op de Lammermarkt een vechtpartij tussen meerdere personen. De ruzie zou vooral hebben gespeeld tussen een 30-jarige Leidse en een 34-jarige Leidenaar naar aanleiding van een conflict dat even daarvoor in een horecagelegenheid zou zijn ontstaan. Meerdere agenten probeerden de groep vechtende mensen uit elkaar te halen. Hierbij werd een van de agenten in het gezicht geslagen door de 30-jarige Leidse. De Leidse kreeg voor deze actie een transactievoorstel van 1.000 gulden.

Woninginbraak en auto gestolen - Moerkapelle (D6)
Maandag 27 augustus is tussen 00.30 en 08.30 uur ingebroken in een woning aan de Klaproosstraat. Onbekenden zijn binnengekomen door een raam te openen. Uit de woning werden onder andere autosleutels gestolen. Met die sleutels werd de auto van de bewoners gestolen. Het ging om een blauwe Toyota Starlet, voorzien van het kenteken PL-ST-56. De bewoners hebben maandag in de loop van de morgen aangifte gedaan.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 3348 '
Lees ook