Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 22 augustus 2001

Scooterrijdster gewond na aanrijding Noordwijk (d1) Een 21-jarige vrouw uit Rijnsburg is dinsdag 21 augustus bij een ongeval op de Parallelboulevard gewond geraakt. Rond 13:00 uur reed de vrouw met de scooter over de Parallelboulevard in Noordwijk. Toen de auto voor haar rechtsaf sloeg, kreeg de Rijnsburgse geen voorrang van de 25-jarige vrouw uit Noordwijk die de auto bestuurde. De scooterrijdster kwam ten val en is door de ambulance met onbekend letsel naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht voor medische behandeling.

Aangifte Noordwijk (d1) Een 22-jarige man uit Noordwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Dinsdagavond 21 augustus kreeg de man in een discotheek aan de Grent zonder aanleiding een woordenwisseling met een jongen. Toen hij korte tijd later buiten stond te bellen, kwam een groep jongens op hem toegelopen. Nadat één de eerste klap had uitgedeeld, kreeg de Noordwijker meerdere slagen en schoppen. Toen zijn vrienden en horecapersoneel te hulp schoten, stopte de vechtpartij. Het slachtoffer heeft een gezwollen oog en kaak aan de mishandeling overgehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Fietser naar ziekenhuis Katwijk (d2)
Een 41-jarige racefietser uit Den Haag is dinsdagavond met de ambulance naar het LUMC gebracht. De man fietste 20:15 uur over de Boulevard in Katwijk toen vanaf het trottoir een hondje in zijn wielen sprong. De man kwam hierdoor ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk sprong het hondje de weg op, toen het schrok van een andere hond. Het beestje zelf had nauwelijks verwondingen.

Aanhoudingen Leiden (d4) In twee woningen in Leiden heeft de politie woensdagmorgen 22 augustus een 17- en een 19-jarige jongen aangehouden. De twee worden ervan verdacht eind mei een 17-jarige jongen te hebben beroofd van een ring en een schooltas op de Splinterlaan in Leiderdorp. Politie-onderzoek leidde naar de twee jongens. Na hun aanhouding vanmorgen zijn ze ingesloten.

Insluiper aangehouden Leiden (d4)
De politie heeft dinsdag 21 augustus rond 15.00 uur een 46-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van insluiping in het Gorlaeuslaboratorium aan de Einsteinweg. Medewerkers van het laboratorium ontdekten rond 14.20 uur de insluiper. In eerste instantie wisten ze de man in een draaideur klem te zetten. De insluiper vernielde een ruit van de draaideur en wist te ontkomen. Hierbij liet hij een aantal gestolen spullen als tassen en portemonnaies achter bij de draaideur. Medewerkers achtervolgden hem richting Max Planckweg. Hier aangekomen verschanste de Leidenaar zich in de bosschages Na een korte zoekactie trof de politie hem temidden van de bosschages aan. De verdachte heeft mogelijk ook spullen ontvreemd bij een insluiping in een pand aan de Niels Bohrweg op dezelfde dag. Ook hier gaat het om tassen en portemonnaies.

Woninginbraak Leiden (d4)
Een woning aan de Meerhof is dinsdagmiddag 21 augustus door het inbrekersgilde bezocht. Door middel van de zogenaamde flippermethode is men vermoedelijk de woning binnengekomen. Weggenomen werden kandelaars en serviesgoed. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis en ontdekte deze bij terugkomst.

Auto te water Krimpen aan de Lek (d8) Dinsdag 21 augustus is omstreeks 22.00 uur een auto te water geraakt aan de Schuwacht. De 21 jarige automobilist uit Berkenwoude had te laat de bocht in de weg in de gaten. De bestuurder en zijn 32 jarige passagier uit Krimpen aan den IJssel konden op eigen kracht uit de auto komen. Het tweetal heeft geen letsel opgelopen. De bestuurder is aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4075 '
Lees ook