Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 juli 2001

Ongeval Lisse (D1)
Een 21-jarige Sassenheimer is maandagavond 16 juli op de Loosterweg Zuid tegen een boom aangereden nadat hij vanuit Voorhout in een van de bochten was geslipt. Vastgesteld is dat hij met hoge snelheid heeft gereden. De Sassenheimer werd naast zijn auto gevonden. De brandweer was ter plaatse in verband met brandgevaar door lekkende benzine en voor het schoonspuiten van het wegdek na afloop. Het slachtoffer is naar het LUMC overgebracht met onder andere gekneusde longen, een gescheurde milt en een gebroken kaak. In het ziekenhuis is de Sassenheimer een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of de man wel of niet onder invloed van alcohol reed.

Snelkraak Hillegom (D1) In een supermarkt aan 't Palet is men in de nacht van maandag 16 juli op dinsdag 17 juli rond 03.30 uur binnengekomen door een ruit te vernielen. Men heeft sigaretten meegenomen en is er snel weer vandoor gegaan.

Aanhoudingen Oegstgeest (D2) Drie personen uit Leiden, twee mannen van 25 en 32 jaar en een vrouw van 42 jaar, zijn in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juli aangehouden bij de studentenbarakken aan de Oude Rijnsburgerweg. Een bewoner van een van de barakken trof rond 03.15 een man in de keuken aan. Hij werkte deze de deur uit, waarna een tweede man opdook. Zij wilden via het keukenraam weer naar binnenkomen waarop de bewoner snel dit raam dichtdeed. Een kwartier later werd het kamerraam van de bewoner ingegooid. De politie nam poolshoogte in de omgeving. In een nabijstaande auto werden een van de mannen en de vrouw aangetroffen. Even verderop op de Oude Rijnsburgerweg werd de derde persoon aangehouden. Hij was in het bezit van een kan brandstof. Deze is inbeslaggenomen.

Diefstal uit woning Nieuwe Wetering (D3) In een woning aan de Voorweg is tussen zondag 15 juli 14.30 uur en maandag 16 juli 13.30 uur ingebroken. Via een deur aan de achterzijde van de woning is men in de garage gekomen en op die manier in de woning. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen.

Insluiping Leiden (D4) Tussen 13 juli en 16 juli is ingeslopen in een woning aan de Oude Vest. Onderzoek in de woning leverde geen sporen van braak o.i.d. op. Een lap-top werd ontvreemd.

Inbraak woning Leiden (D4)
In een woning aan de Blauwkarper werd op klaarlichte dag op 16 juli ingebroken. In het kozijn werd een gaatje geboord en vervolgens werd de klink opgedraaid. Kristal, zilver bestek, geldbedrag en waardeapieren werden ontvreemd.

Diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn (D5) In een kledingzaak in de Aarhof werd tussen zaterdag 14 juli 17.25 uur en maandag 16 juli 07.45 uur ingebroken. De insluiper(s) kwam(en) het pand binnen door de achterdeur open te wrikken. Uit de kassa werd een klein geldbedrag weggenomen. Ook werd een aantal zonnebrillen meegenomen.

Inbraak woning; auto's weg Moerkapelle (D6) In een woning aan de Reigerhof is in de nacht van maandag, 16 juli jl. ingebroken. Het betrof hier een half vrijstaande woning. De daders hebben gaatjes in een kozijn geboord en vervolgens zijn zij ingeklommen. De autosleutels van twee auto's werden uit de woning ontvreemd en vervolgens namen zij de twee dure auto's (gezamenlijke waarde ongeveer 300.000,-) die voor de deur geparkeerd stonden, weg. De voertuigen staan inmiddels gesignaleerd. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, echter nog zonder resultaat.

Aanrijding letsel Ouderkerk a/d IJssel (D8) Vond plaats op 16 juli jl, omstreeks 07.40 uur op de IJsseldijkNoord. De bestuurdere van een bromscooter wilde een vrachtwagen inhalen en reed vervolgens tegen een tegemoetkomende personenauto op. De jongen, een 17-jarige Ouderkerker, liep hierdoor kneuzingen op aan voet en knie en werd voor controle overgebracht naar het GHZ.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4199 '
Lees ook