Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 14 augustus 2001

Politie zoekt getuigen aanrijding Voorhout (D1) De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een 76-jarige Voorhoutse in een invalidewagen op donderdag 9 augustus rond 14.45 uur. De vrouw stak over bij de voetgangersoversteekplaats op de Herenstraat. De fietser gaf haar geen voorrang en reed tegen haar aan. Hierdoor kantelde de invalidewagen en viel de fietser op de Voorhoutse. Vervolgens greep de onbekende jongen zijn fiets en ging er snel vandoor. Omstanders probeerden hem nog in te halen, maar slaagden hier niet in. De vrouw hield geen letsel aan de aanrijding over, wel was er schade aan de invalidewagen en was ze erg geschrokken. Het signalement van de jongen: ongeveer 17 jaar, kort blond haar, mintgroen jack. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

Jeugdspeeldag op woensdag 29 augustus Voorschoten (D4)
De politie van Voorschoten en de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO) organiseren op woensdag 29 augustus voor de vierde maal de Jeugdspeeldag. Op deze dag is er op de parkeerplaats en het grasveld op de hoek Jan Wagtendonkplein / Bertus van Akenlaan van alles te zien en te doen voor de jeugd. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn kinderen van 4 tot en met 8 jaar welkom. Er is ruimte voor zo'n 75 kinderen. Het programma voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Ook 's middags is er plek voor ongeveer 75 kinderen. Naast allerlei spelletjes als 'Vang de boef' is er ook een hindernisbaan, kun je je vingerafdruk laten maken of je laten schminken. Een politieauto rijdt je door het dorp heen. Ook kun je een foto van jezelf laten maken op een politiemotor.

Politie-assistentie Leiden (D4) Een 38-jarige man uit Leiden klom maandagavond 13 augustus rond 20:30 uur in een bouwkraan op het terrein van de Groenoordhallen langs de Willem de Zwijgerlaan. Persoonlijke problemen brachten de radeloze Leidenaar ertoe de kraan te beklimmen met het plan te springen en zo zichzelf van het leven te beroven. De politie werd om assistentie gevraagd. Publiek werd op afstand gehouden. Een vriend had telefonisch contact met de man boven in de kraan. Samen met speciaal voor dergelijke situaties getrainde politiefunctionarissen heeft hij contact met zijn vriend gehouden die na een uur uit eigen beweging naar beneden kwam. Voor de man is hulpverlening ingeschakeld.

Geweldpleger aangehouden Leiden (D4) De politie hield op maandag 13 augustus rond 19.00 uur op een schuurdak in een hofje aan het Levendaal een 43-jarige Leidenaar aan. De man wordt er van verdacht eerder die middag in een woning aan de Van Riebeeckhof een 40-jarige Leidenaar in het gezicht gestoken te hebben. In het LUMC werd het slachtoffer aan diverse steek- en snijwonden behandeld. Het geweld ontstond nadat de verdachte bij de woning verhaal kwam halen bij zijn daar op bezoek zijnde ex-vriendin. Dit liep uit de hand.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) In de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus werd ingebroken in een drietal woningen. Het inbrekersgilde sloeg toe in twee woningen aan de Wolga en een woning aan het Dalkruid. Men boorde gaatjes in de raamstijlen om daarna de hefboompjes van ramen te kunnen ontsluiten of brak een deur open om binnen te komen. Uit de woningen werden sleutels, een mobiele telefoon, een fototoestel, een videocamera, kleding, geld en sieraden gestolen.

Te veel gedronken Gouda (D7)
Een 32-jarige automobilist uit Gouda is maandag 13 augustus rond 17.30 uur aangehouden op de Lem Dulstraat omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 1230 ug/l. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De Gouwenaar kreeg een rijverbod van 16 uur en is met een proces-verbaal weer heen gezonden.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4214 '




Lees ook