Postbus 4240   Politie Hollands Midden   2350 CE Leiderdorp    Bureau Communicatie   Telefoon 071 - 5459800   Fax 071 - 5459326 
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 september 2001

Verdachte situatie rond aanbieden beveiligingssysteem Voorhout (D1) De politie heeft op woensdag 5 september en donderdag 6 september meldingen van bewoners aan de Laurierhof en de Wilgenhorst gekregen over personen die aan de deur een gratis beveiligingssysteem kwamen aanbieden. Bij het aanbieden werd ook direct over het installeren ervan gesproken. Een van de melders heeft inmiddels aangifte gedaan van poging woninginbraak op donderdagavond.Terwijl de bewoonster binnen was hoorde zij dat er een sleutel in het slot van de voordeur werd gestoken en dat men trachtte de deur te openen. Toen de bewoonster naar de voordeur ging zag zij een vrouw er rennend vandoor gaan. Deze laatste ging er in een auto vandoor in de richting van de Oosthoutlaan. De politie adviseert om bij twijfel van verkoop c.q. aanbiedingen aan de deur te vragen naar een identiteitsbewijs.

Diefstal uit woningen Voorhout (D1) In een woning aan het Schoonoord werd op vrijdagmorgen 7 september tussen 01.10 uur en 07.30 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een bovenlicht aan de achterzijde van de woning open te breken. Uit de woning werd onder ander een laptop, een personal computer, een portemonnee met een geldbedrag en pasjes weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Uit een woning aan de Frans Halsstraat werd in dezelfde nacht ingebroken. Door het afbreken van het slotplaat en cilinder van de achterdeur wist de inbreker binnen te komen. Er werd een regenjas en een tros bananen meegenomen.

Verkeersongeval Voorhout (D1)
Een 10-jarige fietsster uit Leiden heeft op vrijdag 7 september omstreeks 12.00 uur letsel opgelopen nadat zij was aangereden door een 40-jarige vrachtwagenbestuurder uit Driebergen. De vrachtwagenchauffeur reed over de Jacoba van Beierenweg in de richting van het centrum. Bij de kruising wilde hij rechtsaf de Schoutenlaan inrijden. De fietsster reed eveneens over de Jacoba van Beierenweg en wilde op het verkeersplein rechtdoor in de richting van de Componistenlaan. Bij het afslaan zag de chauffeur de fietsster vermoedelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietsster is met vermoedelijk een gebroken enkel overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis.

Aanhouding Leiden (D4) Een 24-jarige medewerker van de dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Met een collega haalde de man vrijdag 6 september vuilnis op in de De Genestetstraat. Toen de man vanuit de bestuurderscabine een container lifte, vielen een aantal houten laden, die los op de vuilcontainer lagen, op straat. Hierop kwamen twee mannelijke personen uit een woning die de vuilophalers hierop aanspraken. Er ontstond ruzie waarbij de 24-jarige medewerker zou zijn geslagen door één van de bewoners die de cabine inklom. De man begon te rijden waarbij de ander uit de cabine viel en reed direct naar het politiebureau om melding te maken van het voorval. Echter de boze bewoner ging ook naar het politiebureau, waar hij de vuilophaler opnieuw begon te slaan. De 27-jarige Leidenaar is in de hal van het politiebureau aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Wel krijgt hij een dagvaarding om binnenkort voor justitie te komen.

Visserijcontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle (D6) De politie heeft in de maand augustus 57 sportvissers gecontroleerd op het bij zich hebben van de sportvisakte en de visvergunning. 4 vissers kregen een bekeuring omdat zij geen sportvisakte of visvergunning in hun bezit hadden. De politie heeft in de zomermaanden in totaal 142 sportvissers gecontroleerd, waarbij maar 9 vissers werden beboet. De politie is tevreden dat de meeste sportvissers wel alles in orde hadden. De politie zal ook volgend jaar in de zomer extra controleren op de papieren.


- einde berichten -

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4235 '
Lees ook