Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 september 2001

Ongeval met letsel Noordwijk (D1) Maandag 24 september vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Duinweg. Een 22-jarige automobilist uit Duitsland reed op de Duinweg, komende uit de richting van de Duindamseweg. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man is met nek- en beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Om te onderzoeken of een technisch mankement de oorzaak van het ongeval was wordt de auto onderzocht door de technische verkeersdienst van de politie.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Een 32-jarige man uit Hoofddorp is dinsdag 25 september omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd op de Hoge Rijndijk, nadat agenten hadden gezien dat hij in zijn auto reed zonder verlichting. De man pleegde verzet tegen zijn aanhouding. Op het politiebureau werd door een arts bloed afgenomen om vast te kunnen stellen in hoeverre de man inderdaad onder invloed heeft gereden. De man had overigens geen geldig rijbewijs. Hij krijgt in elk geval een proces-verbaal voor verzetpleging en rijden zonder rijbewijs.

Gewond Leiden (D4)
Bij een verkeersongeval maandagmiddag 24 september is een 27-jarige motorrijder uit Leiden gewond geraakt. Rond 15:30 uur reed een 33-jarige automobilist uit Leiden met de auto over de Beethovenlaan. Bij de kruising met de Kennedylaan verleende hij geen voorrang aan de motor, die van links kwam. Er volgde een aanrijding waarbij de motorrijder aan het sleutelbeen gewond raakte. Hij is met de ambulance naar het LUMC gebracht voor medische behandeling.

Ongeval met letsel Leiden (D4) Een 31-jarige man uit Leiden is dinsdag 25 september omstreeks 03.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Morssingel. De man reed op zijn bromfiets rijdend in de richting van de Tasstraat. Ter hoogte van de Morspoort reed hij door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal aan. De man is voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Omdat de man mogelijk te veel alcohol gedronken had werd een bloedproef afgenomen.

Diefstal uit woning Haastrecht (D6) Terwijl de bewoners afwezig waren werd in hun woning aan de Liezeweg tussen zondag 23 september 20.30 uur en maandag 24 september 06.30 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door een raaam te forceren. In de woning werden alle kamers doorzocht. Uit de woning werden twee mobiele telefoons en twee horloges weggenomen.

Jassen en tas gestolen Gouda (D7)
In de nacht van 24 september jl. werden uit een woning aan de Woudstraat in Gouda twee jassen en een aktetas met inhoud gestolen. Op onbekende wijze kon de voordeur worden geopend.

Verlaten plaats ongeval
Politie zoekt getuigen Ouderkerk aan den Ijssel (D8) De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Zijdeweg op zaterdag 1 september omstreeks 20.15 uur waarbij een lantaarnpaal geheel uit de grond werd gereden. Volgens een getuige reed een personenauto met vijf inzittenden over de Zijdeweg en haalde diverse voertuigen in. Bij een inhaalmanoeuvre voor een bocht moest de bestuurder van deze auto uitwijken voor een witte bus. De bestuurder reed hierdoor in de berm en reed geheel de lantaarnpaal uit de grond. De bestuurder en nog vier inzittenden, drie mannen en een vrouw van ongeveer 20 jaar, duwden na de aanrijding de auto weer op de weg. De bestuurder reed vervolgens weg in de richting van de Dorpstraat. De passagiers zijn lopend verder gegaan in de richting van de Kerkweg. De politie heeft de zaak in onderzoek. Hieruit blijkt dat het vermoedelijk om een grijze Volkswagen Golf (oud type) gaat. Bij de plaats van de aanrijding werd een grill gevonden. Deze is vermoedelijk afkomstig van de Volkswagen. Bij de aanrijding heeft de auto schade opgelopen aan de voorzijde bij de spoiler. De politie zoekt getuigen van de aanrijding zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4388 '
Lees ook