Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 21 augustus 2001

Bromfietser rijdt voetgangster omver Sassenheim (D2) Vermoedelijk door een black-out reed op maandag 20 augustus rond 20.50 uur op het parkeerterrein van de Klinkenbergerplas een 36-jarige bromfietser uit Oegstgeest een 49-jarige voetgangster uit Oegstgeest omver. De bestuurder van de bromfiets was aan het oefenen met zijn nieuwe bromfiets. De voetgangster liep met haar man bij de ingang van de Klinkenbergerplas. Plotseling werd zij omver gereden door de bromfietser. Beiden liepen verwondingen op. De bromfietser een aantal gebroken ribben en de voetgangster aan haar voet. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC.

Man trapt fietsers van fiets af Leiden (D4) Een 31-jarige Leidenaar haalde op maandag 20 augustus rond 09.45 uur op het fietspad van de Ommedijkseweg met een karatetrap uit naar een 15-jarige passerende fietster uit Wassenaar. Zij kwam daarbij ten val en nam in haar val haar naast haar rijdende moeder mee. Beiden liepen lichte kneuzingen op. Een getuige alarmeerde direct de politie en bleef de verdachte, die verder was gelopen, volgen. De politie kon de man zo snel arresteren. Hij verzette zich daarbij hevig. De man bleek psychotisch te zijn. Na het verhoor aan het bureau en het opmaken van een proces-verbaal werd hij later in de middag weer op vrije voeten gesteld. Hij zal zich op 12 november moeten verantwoorden bij de rechter voor zijn onzinnige daad.

Inbraak in woning Leiden (D4) Tussen zondag 19 en maandag 20 augustus werd ingebroken in een woning aan de P.C. Hooftlaan. Uit de woning worden een fotocamera, flitser en telelens vermist.

Bromfietser aangereden Leiden (D4)
Op de kruising Lammenschansweg met de Leliestraat ontstond op maandag 20 augustus rond 16.30 uur een aanrijding tussen een 62-jarige automobilist uit Leiden en een 16-jarige bromfietser uit Zoeterwoude-dorp. De bromfietser liep een beenwond op. Hij is overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat de automobilist bij het links afslaan aan de tegemoetkomende bromfietser geen voorrang verleende.

Dronken automobilist loopt tegen de lamp Leiden (D4) Een 35-jarige automobilist uit Warmond liep, of liever gezegd reed, op maandag 20 augustus rond 18.00 uur op de Morsweg letterlijk en figuurlijk tegen de lamp. Hij hield zijn auto niet meer onder controle en kwam tot stilstand tegen een lichtmast. Een duidelijke alcoholgeur kwam de agenten tegemoet Een ademanalyse kwam uit op 945 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De man was verder niet in het bezit van een rijbewijs, reed onverzekerd en in een niet APK goedgekeurde auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geweldpleger aangehouden Leiden (D4) De politie hield op dinsdag 21 augustus rond 03.30 uur nabij de Steenschuur een 40-jarige man uit Gorinchem aan. Hij maakte deel uit van een groepje mannen/jongeren die kort daarvoor op de Hogewoerd betrokken waren bij een opstootje tussen twee groepen mannen/jongeren. Een 15-jarige Leidenaar werd plotseling door de verdachte bij de keel gegrepen, tegen een boom aangedrukt en kreeg enkele forse klappen. Van een aangifte voor de mishandeling zag hij echter af. Een 29-jarige Leidenaar die tussen beide kwam kreeg daarop ook enkele klappen in het gezicht van de verdachte. Hij deed aangifte. Daarop hield de politie de Gorinchemmer aan. Hij is ingesloten.

Jongens zien inbreker er vandoor gaan Gouda (D7)
Op maandag 20 augustus rond 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Rietzoom. Een inbreker ging de woning binnen en er weer uit met een schoudertas. Dit werd gezien door een aantal jongens. De jongens waarschuwden onmiddellijk de bewoonster die aan het tuinieren was en fietsten zelf achter de wegfietsende inbreker aan. Even later haalde de inbreker de portemonnee uit de tas, gooide de tas weg en pinde even later met de in de portemonnee aanwezige pinpas en pincode geld bij een bank. De politie onderzoekt de zaak.

Motorrijder gaat onderuit Gouda (D7)
Een 24-jarige motorrijder uit Driebruggen is op maandag 20 augustus rond 20.00 uur onderuit gegaan op de Goverwellesingel. Met onbekende verwondingen is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4508 '
Lees ook