Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 2 augustus 2001

Kind stept pardoes tegen racefietser aan Noordwijk (D1)

Een 64-jarige racefietser uit Weert is op woensdag 1 augustus met onder meer gebroken ribben overgebracht naar een ziekenhuis in zijn woonplaats Weert. De racefietser werd rond 15.00 uur op de fietsstrook van de Northgodreef pardoes aangereden door een steppend 8-jarig meisje uit Noordwijk. Het meisje stepte vanaf het trottoir de fietsstrook op. Beiden kwamen ten val. Het meisje liep schaafwonden op.

Bromfietster botst op fietster Noordwijk (D1)

Een laagstaande zon speelde op woensdag 1 augustus rond 21.15 uur op het fietspad van de Van Berckelweg een 17-jarige bromfietster uit Noordwijk parten. Het was voor haar moeilijk om een rechte lijn te houden. Zij kwam op het linkergedeelte van het fietspad en botste daar op een tegemoetkomende 59-jarige fietster uit Voorhout. De Voorhoutse liep daarbij buikletsel op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Noordwijkse hield een pijnlijke knie aan het ongeval over.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1)

De politie hield op donderdag 2 augustus rond 02.35 uur op de Koningin Wilhelmina Boulevard een 25-jarige automobilist uit Terheijden aan. De agenten viel het op dat de automobilist een gedeelte over de stoep reed en bij het zien van de politieauto er als een haas vandoor ging. Voor kort. De politie achterhaalde de man en liet hem een blaasproef afleggen. Daarbij bleek dat de man gedronken had. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 455 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbraak benzinestation Hillegom (D1)

Een nog onbekend aantal sloffen sigaretten betrof de buit bij een inbraak op donderdag 2 augustus rond 03.30 uur in een benzinestation aan de Parklaan. De inbrekers vernielden een ruit en een rolluik van het station en namen binnen de sigaretten weg. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Politie zoekt getuigen bedreiging Sassenheim (D2)

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een bedreiging op de Hoofdstraat op woensdag 1 augustus omstreeks 10.00 uur. Hierbij zou het slachtoffer zijn aangeroepen en vervolgens bedreigd. Mogelijk is hierbij een wapen gebruikt. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Sassenheim of Katwijk of via telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte aangehouden Leiden (D4)

Een 18-jarige man uit Den Haag is woensdag 1 augustus aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht op zaterdag 28 juli een man neergestoken te hebben op de Lammermarkt. Het slachtoffer liep daarbij twee steekwonden op in zijn bovenlichaam. De politie stelt een nader onderzoek in.

Greep uit de kassa Leiden (D4)

Een 44-jarige man uit Leiden is donderdag 1 augustus rond 22.15 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Steenstraat. Hij zou een greep in de kassa hebben gedaan. Personeel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De politie stelt een onderzoek in. Visserijcontroles Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen Moerkapelle (D6) De politie heeft in de maanden juni en juli weer gecontroleerd of sportvissers in het bezit waren van hun sportvisakte en een vergunning. In de maand juni werden 34 vissers die hun hengel hadden uitgegooid gecontroleerd. Hierbij bleek iedereen zijn papieren in orde te hebben. In de maand juli werden 51 vissers gecontroleerd, waarbij 4 een proces-verbaal kregen, omdat zij met teveel hengels visten, en kreeg 1 visser een bekeuring omdat hij levend aas gebruikte.

Binnen de bebouwde kom van de gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel vraagt de politie tijdens controles niet naar een visvergunning. Wel zal iedereen die daar vist, vanaf de leeftijd van 15 jaar, in het bezit moeten zijn van een sportvisakte, te kopen bij het postkantoor. Buiten de bebouwde kom van de gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel zal iedere visser wel in het bezit van een visvergunning van een sportvisclub en ook een sportvisakte moeten zijn. Alleen voor vissen in water waar beroepsscheepvaart is, zoals in deze omgeving, rivier de IJssel, is alleen een sportvisakte voldoende. De politie gaat ook in de maand augustus door met haar controles.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4524 '
Lees ook