Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 25 januari 2000
·

Drie verdachten van mishandeling melden zich Noordwijk Maandagavond 24 januari hebben zich drie jongens bij de politie gemeld die vertelden betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 24-jarige Noordwijker nadat deze een base-ballpet had afgepakt. Het incident deed zich voor op zondagmorgen 23 januari op de Hoofdstraat. De jongens, 18,16 en 17 jaar oud en allen uit Noordwijk, lazen het bericht in de krant. Omdat volgens hen het incident anders was dan vermeld besloten ze zich te melden. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers tabakshop overlopen Hillegom
Drie nog onbekende inbrekers zagen op dinsdag 25 januari rond 02.50 uur, hun inspanning in rook opgaan. Na een inbraak in een tabakshop aan de Mariastraat werden ze op hun terugweg buiten door enkele passanten gezien. Toen zij dit merkten lieten zij een hoes vol met sigaretten achter en gingen er als een haas vandoor. De geallarmeerde politie zette bij hun zoektocht naar de inbrekers ondermeer een politiehond in. De speurtocht bleef echter zonder resultaat. De politie zet haar onderzoek vandaag voort.

Kop-staart-botsing Warmond
Maandag 24 januari rond 07.50 uur ontstond op de oostbaan van de Rijksweg A44 een kop-staart-botsing. Een 33-jarige automobilist uit Leidschendam had te laat de voor hem stilstaande file in de gaten. Hij reed in op de auto van een 33-jarige Hagenaar. De inzittende van deze auto, een 35-jarige Hagenaar, raakte daarbij gewond an rug, nek en been. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Tasjesroof Oegstgeest
Maandag 24 januari rond 19.45 uur werd een 70-jarige Oegstgeestse op de Kempenaarlaan van haar schoudertas beroofd. Een bromfiets met daarop twee jongemannen gritste plotseling de tas van haar schouder en gingen er vandoor. De dame achtervolgde in haar auto nog wel de twee maar raakte ter hoogte van de Oranjelaan kwijt. Beide jongemannen droegen donkere helmen en de duozitter had een zwarte jas met gestikte blokken. De tas is van lichtbruin suede. In de taa zat een witte damesportemonnee met een klein geldbedrag en diverse passen waaronder ook haar rij- en kentekenbewijs.

Dieven op heterdaad betrapt Leiden
Maandag 24 januari rond 21.20 uur betrapte de politie op een terrein van een groente en fruit groothandel aan de Kuipers-Rietbergstraat, twee Hagenaars in de leeftijd van 52 en 30, die net van plan waren om enkele pallets met goederen in hun aanhangwagen te zetten. Om op het terrein te komen hadden ze een slot van een hek doorgeknipt. De twee boeven vatten hun ontdekking sportief op. Tegen de agenten erkenden ze ruiterlijk dat zij deze ronde hadden verloren. De twee zijn aangehouden en ingesloten in het bureau.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Op maandag 24 januari reed een 23-jarige automobilist met bijrijdster, beiden afkomstig uit Rotterdam, over de Wollefoppenweg in Zevenhuizen. De man reed in de richting van Oud Verlaat. In de bocht na de manege was het glad, de man verloor de controle over het stuur en kwam in de sloot terecht. De bijrijdster is met onbekend letsel naar het Bleuland ziekenhuis overgebracht.

Tankwagen verzakt Reeuwijk
Op maandag 24 januari reed een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwerkerk a/d Ijssel met een tankwagen over de Ree in Reeuwijk. De tankwagen verzakte in de berm. De tankwagen vervoerde gas, dit gas is overgepompt in een andere tankwagen. Na het overpompen kon de verzakte tankwagen weer op de weg worden getakeld.

Onbekenden beschadigen met rietmaaier monument Ouderkerk a/d Ijssel Onbekenden hebben tussen vrijdagmiddag 21 en zondagmorgen 23 januari met een aan de praat gekregen rietmaaier de monumentale Molenstomp aan het Oudenlandsefietspad beschadigd. Dit fietspad ligt tussen de Oudelandseweg en de Nesse Tiendweg. De schade aan het monument dat eigendom is van het Hoogheemraadschap Krimpenerwaard is nog onbekend. De onverlaten zagen kans om met een in het land staande rietmaaier 30 meter te rijden. Daarna kwam het gevaarte tot stilstand tegen de Molenstomp. Op zaterdagmiddag zijn twee jongeren gezien in de omgeving van de Molenstomp. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets om en nabij de Molenstomp hebben gezien die zaterdag. Ze kunnen bellen naar de politie in Lekkerkerk, 0180-668200.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4541 '
Lees ook