Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 0715459326
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 1 maart 2000
·

Inbraak woning Rijnsburg
Dinsdag 29 februari werd ingebroken in een woning aan de Hendrik ter Burgghenstraat. Aan de achterzijde hadden de inbrekers een raam opengebroken. Uit de woning wordt onder meer een laptop en een geldbedrag vermist.

Greep uit kluis Leiden
Dinsdag 29 februari werd rond 13.15 uur bij een reisbureau aan de Breestraat een greep uit een kluis gedaan door een nog onbekende negroïde man. De man ca. 20 tot 25 jaar vroeg aan de medewerkster van het bureau even van het toilet gebruik te mogen maken. Goed van vertrouwen stond zij dit toe. De man zag met deze smoes kans om in de buurt van de kluis te komen en daaruit een geldbedrag weg te nemen. Van de man is nog bekend dat hij een gouden voortand had en een leren jas met zwart heuptasje droeg.

Bejaarden slachtoffer van 'babbeltruc' Leiden
Dinsdag 29 februari rond 13.30 uur rond 15.00 uur werden een 92-jarige bewoonster van een flat aan de Apollolaan en een 89-jarige bewoner van een woning aan het Lisztpad het slachtoffer van een 'babbeltruc'. Bij de 92-jarige, slecht van zicht en gehoor, tikte een jongeman op het raam en toonde iets wat leek op een legitimatiebewijs. De vrouw deed daarop de deur open. De jongeman zei namens de woningbouwvereniging een inspectie te doen van het balkon en zonnescherm. Toen hij weer vertrokken was miste de vrouw twee portemonnaies met een geldbedrag. Rond de deze 'babbeltruc' zijn twee jongens, met een Noordafrikaans uiterlijk van ongeveer 18 tot 22 jaar gesignaleerd op de galerij. Eén van hen droeg een bomber jas, de ander een zwarte ¾ jas. De haardracht was kort krullend en een volle krullenbos. Bij de 89-jarige belden twee jongens met een Noordafrikaans uiterlijk aan. Zij vertelden de man het meubilair te komen controleren op houtworm. Na een kort bezoek mist de man een portefeuille met een geldbedrag. Hier werd gesproken van een jongen van rond de 16 en een jongen van rond de 15 jaar oud. Eén van de jongens droeg een witte baseballpet. Mogelijk verplaatsen de jongens zich op een crèmekleurige damesfiets en een blauwe mountainbike.

Oude bus gaat in vlammen op Leiden
Dinsdag 29 februari rond 23.00 uur vloog door nog onbekende oorzaak een oude bus op een parkeerplaats bij de hoek Willem de Zwijgerlaan in de brand. De bus zou daar al ruim 2 jaar in slechte staat stilstaan. De eigenaar van de bus is ongekend. De vlammen richtten ook schade aan naast de bus geparkeerde auto's aan. De brandweer bestreed het vuur.

Inbraken woning Zwammerdam
Vond plaats tussen 28 en 29 februari in een hoekwoning aan de Brugstraat in Zwammerdam. De achterdeur werd opengebroken en de keuken en eetkamer werden doorzocht. Weggenomen is o.a. een handtas, een portemonnaie met inhoud en een bierpul. In dezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan de Akerboomseweg. Dit betrof een vrijstaande woning. Ook hier werd een deur geforceerd. Het is niet bekend of er iets is weggenomen.

Brandje in boerderij Ter Aar
Bij een boerderij aan de Ringdijk in Ter Aar is op 29 februari, omstreeks 09.30 uur brand uitgebroken. De dochter van de 54-jarige hoofdbewoner had de brand ontdekt in de slaapkamer. Deze bluste de net ontstane brand met behulp van drie koolzuurblussers. De brandweer heeft de zaak nog nageblust en de twee betrokkenen werden voor controle overgebracht naar het EZL. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een electrische deken dat lange tijd had aangestaan. De politie stelt een nader onderzoek in. I
Inbraken Waddinxveen
Inbrekers hebben dinsdag 29 februari drie woningen aan de Jan Willem Frisoweg bezocht. Zij namen geluidsapparatuur, sieraden en geld mee. De inbraken zijn overdag gepleegd, de bewoners waren niet thuis. In alle drie de gevallen werd het slot van de voordeur geforceerd.

Ontsnapte gevangene aangehouden Gouda
Politiesurveillanten herkenden gisteren, 29 februari, omstreeks 14.30 uur een 18-jarige inwoner van Gouda, die eigenlijk vast hoorde te zitten in een Penitentiaire Inrichting in Nijmegen. De surveillanten slaagden erin de man op de Kleiweg aan te houden, waarbij hij zich hevig verzette. De man wist op 29 december aan zijn begeleiders te ontkomen in Gouda, alwaar hij verlof kreeg om onder begeleiding een bruiloft bij te wonen. De man is ingesloten en zal weer worden overgebracht naar het P.I. te Nijmegen.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Beemdgras is in de nacht van 28 op 29 februari ingebroken. Een ruit van de voordeur werd ingeslagen, waarna de deur kon worden geopend. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4895 '
Lees ook