Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 24 augustus 2001

Met geweld beroofd Noordwijk (d1) Bij de bushalte aan de Zwarteweg in Noordwijk is donderdagavond 23 augustus een 40-jarige vrouw uit Noordwijk van haar schoudertas beroofd. Toen de vrouw rond 19:00 uur op de bus wachtte, trokken drie jongens wild de schoudertas van haar schouder. De overdonderde vrouw viel en met haar tas liepen de jongens weg in de richting van Noordwijk. Graag komt de politie in contact met twee jongens die ook op de bus stonden te wachten en alles gezien moeten hebben. Het betreft de halte ter hoogte van de Willem van de Berg Stichting. De politie in Noordwijk is bereikbaar via nummer (0900) 8844.

Aangifte Rijnsburg (d2) Een 22-jarige man uit Rotterdam heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Donderdagavond 23 augustus wilde de man bij een restaurant aan de Vliet Zuidzijde de vroegere werkgever van zijn vriendin spreken over loon dat zij nog tegoed zou hebben. Er onstond ruzie waarbij de man met een mes werd bedreigd en met keukengerei in het gezicht werd geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeersongeval Leiderdorp (d3)
Op het fietspad van de Van der Valk Boumanweg kwamen donderdagmiddag 23 augustus rond 14:00 uur een 60-jarige man en een 18-jarige vrouw, allebei uit Leiderdorp, met elkaar in botsing. Toen de man lopend het fietspad overstak, kon de 18-jarige vrouw, die op de snorfiets over het fietspad reed, niet meer voorkomen dat zij de man aanreed. Bij de aanrijding raakte beiden gewond. Ze zijn allebei voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Aanrijding Voorschoten (d4) Op de kruising van de Jan van Galenlaan met de Witte de Withlaan is donderdagmiddag iets voor 17:00 uur een aanrijding gebeurd. Een lesauto reed over de Jan van Galenlaan in de richting van de Witte de Withlaan toen van rechts over het verdrijvingsvlak een tweede auto kwam. De auto's raakte elkaar waarbij de 25-jarige vrouw uit Wassenaar die rijles nam, licht letsel opliep aan haar knie. Voor onderzoek is zij naar het LUMC gebracht. De bestuurder van de andere auto; een 33-jarige vrouw uit Voorschoten, en haar passagiere, een 29-jarige vrouw uit Leiden, bleven ongedeerd. Ook de 38-jarige rij-instructrice; een vrouw uit Voorschoten raakte niet gewond.

Aanhouding Leiden (d4) De politie heeft donderdagavond 23 augustus op de Drechtstraat een 18-jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond 21:30 uur was daar een vechtpartij ontstaan tussen een aantal jongens. Hierbij raakte een 15 jarige jongen uit Hazerswoude Rijndijk gewond. Met een hersenschudding en mogelijk inwendig letsel is hij naar het LUMC gebracht. Het slachtoffer wilde vermoedelijk met wat vrienden verhaal halen bij de 18-jarige jongen. Die zou eerder iemand in het gezicht geslagen hebben. De politie zal in de loop van vrijdag de aangifte van het slachtoffer opnemen.

Op straat beroofd van mobiel Alphen a/d Rijn (d5) Een 23-jarige inwoner van Alphen a/d Rijn is donderdagochtend 23 augustus beroofd van zijn mobieltje terwijl hij op de Rhenanialaan liep. De man was aan het bellen toen hij door een voorbijganger bedreigd werd met een mes. Deze vroeg om de telefoon. De Alphenaar gaf hem het mobieltje, waarop de man wegliep in de richting van de Hooftstraat. De inwoner van Alphen heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Te veel gedronken Gouda (d7)
Een 43-jarige bromfietser uit Gouda is donderdag 23 augustus rond 15.30 uur aangehouden omdat hij zonder helm over de Houtmansgracht reed. Hij bleek ook te veel te hebben gedronken. De bromfietser moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 840 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 17 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding Gouda (d7)
Op de Lazaruskade ontstond op donderdag 23 augustus rond 19.30 uur een aanrijding tussen een 40-jarige motorrijder uit Gouda en een 8-jarige fietser uit Gouda. De motorrijder reed over de Lazaruskade, komende vanuit de richting van de Reigerstraat. De jongen kwam uit de Karekietstraat. Beiden zijn met nog onbekende verwondingen naar het Bleulandziekenhuis gebracht.

Mishandeling Gouda (d7)
Een 19-jarige man uit Gouda is vrijdag 24 augustus rond 00.30 uur aangehouden in het Van Bergen IJzendoornpark op verdenking van mishandeling van een 29-jarige man uit Gouda. Die verklaart dat de verdachte een glas in zijn gezicht heeft gestoken. De 29-jarige man heeft aangifte tegen de verdachte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4923 '
Lees ook