Postbus 4240   Politie Hollands Midden   2350 CE Leiderdorp    Bureau Communicatie   Telefoon 071-5459801   Fax 071-5459326   Afkomstig van: E. Straathof   Datum:   16 augustus 2001   
Getuigen gezocht Voorhout (D1) De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op vrijdag 3 augustus omstreeks het middaguur op de Jacoba van Beierenweg nabij de spoorwegovergang. Hierbij fietste een 62-jarige Voorhoutse over het fietspaadje van Kerkzicht en wilde de Jacoba van Beierenweg oversteken. Op dit moment naderde een 54-jarige automobilist uit Voorhout de genoemde kruising. De fietster kwam ten val en brak haar knie. Onduidelijk hierbij is of de automobilist de vrouw geraakt heeft of niet. In verband hiermee zoekt de politie getuigen van dit voorval. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

Dronken bromfietser Katwijk (D2) De politie hield op woensdag 15 augustus rond 16.30 uur op de Industrieweg een 43-jarige bromfietser uit Katwijk aan. De man was zo dronken dat hij niet meer op z'n benen kon blijven staan, laat staan op zijn bromfiets zitten. Omstanders hadden ingegrepen en de sleutel van zijn bromfiets gepakt. De gewaarschuwde politie nam de man voor een ademanalyse mee naar het bureau. Daar kwam hij tot 1530 ug/l. Omgerekend een slordige 3,5 promille terwijl 0,5 promille de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Zware aanrijding Rijksweg 44 Sassenheim (D2) Twee automobilisten zijn op woensdag 15 augustus rond 23.00 uur met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Zij, een 41-jarige Leidenaar en een 31-jarige Leidenaar, waren betrokken bij een zware aanrijding op de Westbaan van de Rijksweg 44. Vermoedelijk stopte de auto van de 41-jarige Leidenaar door een technisch mankement er plotseling mee. Er was een hevige rookontwikkeling en de verlichting van de auto viel uit. De 31-jarige bestuurder kwam in de rookwolk terecht en knalde met ongeveer 120 kilometer per uur op de stilgevallen en voor hem onzichtbare auto. Een ravage ontstond Rijkswaterstaat ontdeed de Rijksweg weer van de rommel en het vele glas.

Meisje weer terecht Hazerswoude-Dorp (D3) Dinsdagmiddag heeft de politie de verblijfplaats van het 13-jarige meisje uit Hazerswoude-Dorp dat sinds woensdag 8 augustus werd vermist, achterhaald. Het meisje is weer bij haar ouders terug. Het meisje werd op het adres van een vriend teruggevonden.

Dronken kraanmachinist aangehouden Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft woensdagochtend 15 augustus in het Burgemeester Visserpark een 43-jarige man aangehouden. Een aannemer had gemeld dat hij de man, die als kraanmachinist aan het werk was op het bouwterrein aan de Castellumstraat, had weggestuurd omdat hij dronken was. De man, een Duitser was in zijn auto weggereden. Korte tijd later is hij op het Burgemeester Visserpark aangehouden. Bij de blaastest werd een alcoholgehalte van 955 ug/l; 2,20 promille vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn (D5) Een 43-jarige automobilist uit Duitsland reed woensdag 15 augustus rond 11.15 uur met te veel alcohol op over de Castellumstraat. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 955 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 64-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel bleek woensdag 15 augustus met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto te zitten op de 2e Tochtweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 1025 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal.

Straatrovers actief Gouda (D7)
Op dinsdag 14 augustus rond 21.15 uur werd een 62-jarige Gouwenaar op het Raoul Wallenbergplantsoen het slachtoffer van een beroving gepleegd door twee nog onbekende jongemannen. De man werd plotseling van achteren vastgepakt en met kracht op de grond geduwd. Terwijl één overvaller op zijn rug zit, haalt de andere overvaller de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer. Daarna verdwijnen de twee in het niet. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woninginbraak Bergambacht (D8)
In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 augustus is in een woning aan de Dr. Albert Schweitzerstraat ingebroken. Doordat de deur niet op het nachtslot was gedaan, slaagde het inbrekersgilde erin binnen te komen en een laptop en een tas met portemonnaie, rijbewijs en mobiele telefoon mee te nemen. De politie adviseert de woning 's nachts en bij afwezigheid goed af te sluiten. Met goed hang- en sluitwerk en gebruikmaking van het nachtslot maakt men het inbrekers een stuk lastiger binnen te komen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4925 '
Lees ook