Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 maart 2000
·

Babbeltruc Oegstgeest
De politie heeft drie jongens - in de leeftijd van 16,16 en 15 jaar - uit Leiden ingesloten omdat zij op dinsdag 14 maart rond 11.45 uur met een babbeltruc wilde inbreken in een woning aan de Narcissenlaan in Oegstgeest.Eén van hen deed het voorkomen alsof er een pakje bij de PTT lag voor de 85-jarige invalide bewoonster. Hij had een briefje bij zich die zij moest tekenen. Zij liet de jongen binnen. Even later stond ook de tweede jongen bij haar binnen maar die vertrok weer snel. De dochter van de bewoonster die even later arriveerde, kreeg de jongen het huis uit. Het drietal is even later aangehouden op de Irislaan. Er wordt niets uit de woning vermist.

Diefstal uit woning Oude-Wetering
Een 77-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Saskia van Uylenburchlaan. Vermoedelijk is de inbraak gepleegd op dinsdag 14 maart tussen 20.00 uur en 07.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een achterdeur. Weggenomen is een televisie.

Diefstal tas uit rollator Leiderdorp
Een 73-jarige vrouw uit Leiderdorp heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas. De vrouw liep met haar rollator op de Cor Gordijnsingel toen een man haar handtas uit het mandje van de rollator pakte en wegrende. De man rende weg en werd in de buurt van de apotheek opgewacht door een tweede man. De twee zijn er op een bromfiets vandoor gegaan in de richting van de Muzenlaan. Signalementen: leeftijd ongeveer 16 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 1.75 meter, twee kleurig jack, donkerblauw met beige stukken. Bestuurder bromfiets: donkerblond stijl gedekt haar, donkerkleurig jack.

Bromfietser onder invloed Zoeterwoude-Rijndijk
Surveillerende agenten hebben op woensdag 15 maart omstreeks 16.30 uur een 27-jarige bromfietser uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De bromfietser reed over de Produktieweg en werd staande gehouden vanwege het rijden zonder helm. Bij het aanspreken van de bromfietser plaatste deze een blikje bier op de grond. Hierop werd bij de bestuurder een blaastest afgenomen. De man blies 430 ug/l terwijl 235 is toegestaan.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 33-jarige snorfietsster en haar twee kinderen van 3 en 7 jaar uit Leiden hebben op woensdag 15 maart omstreeks 15.00 uur letsel opgelopen toen zij waren aangereden door een 59-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De automobiliste reed over de Geregracht komende uit de richting van de Levendaal. Op de kruising met de Oranjeboomstraat verleende zij geen voorrang aan de van links komende snorfietsster. De fietsster liep een gekneusde knie op, de 3-jarige jongen een bloedneus en de 7-jarige broer een lichte hersenschudding. De drie zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Leiden.

Vrouw van tas beroofd Leiden
Een 74-jarige vrouw uit Voorschoten heeft aangifte gedaan van diefstal van haar zwemtas. De vrouw fietste over de Brahmslaan in de richting van Voorschoten. Ter hoogte van de kruising met de Apollolaan werd de tas door de bijrijder van een bromfietsbestuurder uit de fietstas gerukt. De daders reden vervolgens over de Leidseweg in de richting van Leiden.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 56-jarige fietsster uit Leiden heeft op woensdag 15 maart omstreeks 18.00 uur twee gebroken armen en een hoofdwond opgelopen toen zij was aangereden door een 29-jarige bestelbusbestuurder uit haar woonplaats. De fietsster kwam uit de richting van de Bargelaan en fietste door rood rechtdoor de Rijnsburgerweg op. De bestelbus reed bij groen rechtdoor in de richting van het Schuttersveld. De bestuurder van de bestelbus kon de fietsster niet meer ontwijken. De vrouw is opgenomen in het LUMC.

Beroofd van mobiele telefoon Leiden
Een 15-jarige jongen uit Leiderdorp heeft aangifte gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon op woensdag 15 maart omstreeks 19.30 uur. De jongen fietste over de Willem de Zwijgerlaan nabij de Kooitunnel toen een fietser op een zwarte opoe fiets hem met geweld de telefoon afhandig maakte. De jongen kreeg twee stompen in het gezicht. De dader fietste weg via de Willem de Zwijgerlaan aan de zijde van de hofjes in de richting van Oegstgeest. Signalement dader; leeftijd ongeveer 20/25 jaar, kort zwart krullend haar, spijkerbroek en grasgroene jas.

Diefstal uit woning Voorschoten
Een 45-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Veurseweg. Vermoedelijk werd de diefstal gepleegd op woensdag 15 maart tussen 19.45 uur en 23.20 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een zijdeur open te breken. De woning werd geheel doorzocht. Weggenomen is onder andere een stereocombinatie en luidsprekers. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 5087 '
Lees ook