Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 oktober 2001

Bromfietscontrole Lisse/Voorhout/Hillegom (D1) De politie heeft op dinsdag 9 oktober een grote bromfietscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden in de gemeenten Lisse, Voorhout en Hillegom. In Lisse werd er gecontroleerd op de Oranjelaan, op de Leidsevaart in Voorhout en op de Van den Endenlaan in Hillegom. Er werden in totaal 43 processen verbaal opgemaakt voor onder andere de constructiesnelheid, de reminrichting, het ten onrechte voeren van de oranje/geleplaat, het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm, het negeren van het rode verkeerslicht, het niet dragen van de veiligheidsgordel, uitstekende lading, onterechte kentekenplaat, defecte verlichting en het geen richting aangeven op de rotonde. Twee bromfietsbestuurders bleken onder de 16 jaar te zijn. Bovendien kregen acht bestuurders een toonbriefje mee.

Aanrijding met letsel Rijnsburg (D2) Dinsdag 9 oktober vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats op de Brouwerstraat. Een 20-jarige bromfietser uit Katwijk reed richting Katwijk. Ter hoogte van de Koddestraat stopte hij niet voor het rode verkeerslicht. Op dat moment kreeg een 60-jarige automobilist uit Noordwijk die vanuit de van de Koddestraat het kruispunt opreed groen licht. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Katwijker is met verwondingen aan zijn hoofd naar het LUMC overgebracht. De technische verkeersdienst van de politie onderzoekt de bromfiets op technische gebreken.

Aanhouding na mishandeling Leiden (D4) Dinsdag 9 oktober vond omstreeks 17.00 uur een conflict plaats op de Turkooislaan. Een 32-jarige bewoner kreeg onenigheid met een 50-jarige man plaatsgenoot over financiële verplichtingen na de aankoop van honden. De 50-jarige man zou de andere man geslagen hebben en werd op verdenking van mishandeling aangehouden. De 32-jarige man is met beenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brand Leiden (D4) Omstreeks 17:45 uur is de brandweer uitgerukt voor het blussen van een brand in het imkerhuisje in het Stevenspark. De brandweer heeft de vlammen geblust. Omdat in de bijenstal geen electriciteit is aangelegd, houdt de politie er rekening mee dat de brand is aangestoken. De lokatie zal op sporen worden onderzocht door de technische recherche van Politie Hollands Midden.

Verdachte woninginbraak aangehouden Leiden (D4)/Alphen a/d Rijn (D5) Dinsdag 9 oktober rond 06.30 uur is op de Ambonstraat te Leiden een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Anna van Burenlaan in Alphen a/d Rijn, gepleegd tussen 28 september en 3 oktober jl. De verdachte heeft enige tijd onderdak gehad bij het slachtoffer van de diefstal.

Aangifte mishandeling Boskoop (D6)
Een 32-jarige man uit Polen heeft dinsdag 9 oktober aangifte gedaan van mishandeling. De man die in een woning aan de Voorkade verblijft kreeg zondagavond omstreeks 20.30 uur bezoek van een aantal landgenoten die vertelden dat zij nog geld van zijn vriendin tegoed hadden. Toen de mannen de vrouw belaagden greep de 32-jarige man in. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man onder andere letsel aan zijn hoofd opliep. De man heeft zich onder behandeling gesteld van een huisarts. De politie onderzoekt het voorval.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam is woensdag 10 oktober omstreeks 04.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Hoofdweg Zuid toen hij door agenten gecontroleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 600. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanrijding met letsel Reeuwijk (D7) Dinsdag 9 oktober vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Oukoopsedijk. Een 18-jarige automobiliste uit Reeuwijk haalde een 15-jarige jongen uit Reeuwijk in die stilstond met zijn bromfiets. Juist op dat moment keerde hij zijn bromfiets. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Bleuland Ziekenhuis.

Diefstal met geweld Stolwijk (D8) Politie zoekt getuigen
Een 19-jarige automobilist uit Bergambacht heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld gepleegd op zaterdag 6 oktober. De politie is op zoek naar getuigen. De automobilist reed omstreeks 01.15 uur over de Provincialeweg in de richting van Bergambacht. Bij de kruising nabij het Industrieterrein werd hij staande gehouden. Vervolgens stapten twee negroïde mannen in zijn voertuig. Onder bedreiging van een steekvoorwerp werd de automobilist een geldbedrag afhandig gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 5154 '
Lees ook