Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 24 januari 2000
·

Woninginbraken: Gouda
Vrijdag werd aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Burgvlietkade. Twee vrouwen wisten met een smoes de woning binnen te komen. Door de deur op te laten hebben vermoedelijk een of meerdere mededaders kans gezien op de eerste verdieping te komen en kans gezien na zoeken sieraden weg te nemen. Door een oplettende buurtbewoner werd voorkomen dat in een woning aan de Binnenpolderweg werd ingebroken. Twee mannen probeerden een raam op de eerste verdieping te forceren. Dit werd gezien door een getuige. De daders van wie een signalement bekend is sloegen op de vlucht. Uit een woning aan de Poldermeesterslag werden na het openbreken van een raam diverse goederen waaronder een laptop en een gitaar weggenomen. In een school aan de Westerkade werd afgelopen weekeinde ingebroken. Een ruit werd vernield en men nam geluidsapparatuur weg. Nabij de school werd een apparaat teruggevonden. Aan de Lange Groenendaal werd van een winkel een ruit vernield. Binnen werd de kassa doorzocht. Volgens aangever de vijfde keer in korte tijd. Uit een woning aan de Bernadottelaan werden geld, sieraden en geluidsapparatuur weggenomen. Men kwam binnen door inklimmen via een slaapkamerraam

Diefstal met geweld: Gouda
Zaterdagavond omstreeks 20.10 uur belde een onbekende jongeman aan bij een woning aan de Groen van Prinsterersingel. Met een smoes werd hij door de 71 jarige bewoner binnen gelaten. Binnen eiste hij van de man geld en dreigde daarbij met een mes. De verdachte maakte een klein geldbedrag en bankpasjes buit. Toen het slachtoffer aanstalten maakte de verdachte te verjagen sloeg deze op de vlucht. Van de dader is een signalement bekend. Het gaat om een jongen van 18-20 jaar oud, donker blond haar met in het midden een scheiding, hij was gekleed in een donker jack en lichtere broek. De verdachte droeg opvallende schoenen. De politie verzoekt getuige zich te melden. Daarnaast geeft de politie nogmaals het advies geen onbekende in de woning tot te laten.

Aanhouding: Gouda
Zaterdag omstreeks 19.40 uur werd bij de politie gemeld dat er werd gevochten in een woning het Marshallpad. De politie die met spoed ter plaats ging trof in de woning een 27 jarige vrouw die verklaarde dat de in de woning aanwezige 33 jarige man haar had aangerand en daarbij geweld had gebruikt. De man werd door de politie aangehouden. De vrouw deed aangifte.

Brand in leegstaande woning: Gouda
Vrijdagavond omstreeks 19.50 uur werd brand gemeld in een woning aan de Jan Philipsweg. Bleek om een leegstaande woning te gaan. Bij komst van de politie sloegen de vlammen uit het band. Om 20.25 uur werd door de brandweer die o.a. met een ladderwagen aanwezig was, het sein brandmeester gegeven. Er was veel publieke belangstelling. Drie naast gelegen panden liepen rook en waterschade op. Ook een voor de woning geparkeerde personenauto werd beschadigd. Van twee panden waarvan de bewoners niet aanwezig waren werden de deuren geforceerd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Brand in schuur Gouda
Zondagmorgen omstreeks 00.40 uur werd brand ontdekt in schuurtjes aan de Frederik Hendriklaan. De brandweer bluste het vuur dat op het dak was begonnen. De dagen waren geteerd.

Letsel bij aanrijding: Gouda
Een 42 jarige Goudse liep vrijdagavond beenletsel op toen zij bekneld raakte tussen het portier van een personenauto. De vrouw stond in het geopende portier toen een personenauto bestuurd door een 24 jarige inwoner uit Den Haag tegen het portier aanreed. Het ongeval gebeurde op het terrein van een pompstation aan de Ridder van Catsweg.

Onder invloed op de brommer onder uit Gouda
Zaterdag omstreeks 02.05 uur zagen surveillerende politieagenten de bestuurder van een bromfiets met passgier plots keren. De politie volgde de bromfiets en zag dat deze zonder aanleiding viel op de Ridder van Catsweg. De bestuurster een 22 jarige Goudse bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 780 ug/l. Niemand raakte gewond.

Onder invloed Gouda
Vanmorgen omstreeks 01.55 uur reed een 27 jarige inwoner uit Gouda met hoge snelheid over de Burgemeester Jamessingel. Na een achtervolging wist de politie de man staande te houden. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben.

Aanhouding na mishandeling Reeuwijk
Zaterdagavond omstreeks 20.20 uur werd een mishandeling gemeld in een horeca gelegenheid aan de Van Heuven Goedharstraat in Reeuwijk. Een 22 jarige inwoner uit Reeuwijk had klappen gehad van een 32 jarige plaatsgenoot. De onenigheid zou ontstaan zijn over een bestelling. Het slachtoffer verloor enige tanden. Een er van werd naar het ziekenhuis gebracht en opnieuw geplaatst De verdachte werd in zijn woning in Reeuijk aangehouden.

Woninginbraak: Reeuwijk
Aan de Pittebies werd ingebroken in een woning. Weggenomen werden een telefoon en sieraden.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 5249 '
Lees ook