Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 augustus 2001

Mishandeld Hillegom (D1) Vrijdagmorgen iets voor 05:30 uur is op de Meerdorpstraat een 63-jarige man uit Hillegom in elkaar geslagen. De man liep naar zijn auto toen hij van achteren door een onbekende man besprongen werd. De man kreeg meerdere klappen in het gezicht en viel terwijl zijn belager maar bleef slaan. De onbekende man beroofde het slachtoffer van zijn geld en ging er toen vandoor. De Hillegommer liep met name in zijn gezicht kneuzingen en blauwe plekken op maar hoefde niet medisch behandeld te worden. Hij heeft de dader nauwelijks kunnen zien, maar wist met zijn geschreeuw wel buurtbewoners te wekken. De man heeft later op de ochtend aangifte gedaan bij de politie, die inmiddels een onderzoek is gestart.

Kop-staart aanrijding A44 Lisse (D1)
Omstreeks 10:45 uur is vrijdasg 31 augustus op de A44 in de richting van Amsterdam ter hoogte van de Kaagbrug een kleine kop-staart aanrijding gebeurd. Toen het verkeer voor hem remde, reageerde een 64-jarige man uit Katwijk te laat. Hij botste op de auto voor hem. Uiteindelijk raakten vier auto's in de ketting betrokken. Twee personen; een 59-jarige man uit Katwijk, en een 52-jarige man uit diezelfde plaats, zijn met nekklachten door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraken Oegstgeest (D2)
Vrijdagmorgen werd zowel in een woning in de Simon Vestdijklaan als in een woning aan het Hella Haasseplantsoen geconstateerd dat er was ingebroken. Terwijl de bewoners sliepen sloeg de inbreker zijn slag. Bij de ene woning was de deur, die niet op het nachtslot zat nog afgesloten door middel van een knip. Bij de andere woning was de achterdeur wel dicht maar niet afgesloten. Er werden geld, passen en audio-apparatuur gestolen.

Snelkraak bij bedrijf Leiderdorp (D3) Bij een snelkraak in een bedrijf aan de Zijlbaan op vrijdagochtend 31 augustus werd omstreeks 07.30 uur met name kleding weggenomen. De krakers zijn de zaak binnengekomen door de twee toegangsdeuren van de zaak open te rammen. Een getuige zag twee mannen, een oudere en een jongere man, in een donkerrode stationwagen op hoge snelheid wegrijden in de richting van de Lage Rijndijk. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 8844.

Blikseminslag in dak kinderdagverblijf Leiderdorp (D3)
Op vrijdag 31 augustus omstreeks halftien heeft de bliksem ingeslagen in het dak van een kinderdagverblijf aan de Willem de Zwijgerlaan. 35 kinderen en hun begeleiders werden enkele uren ondergebracht in basisschool Willem de Zwijger. De evacuatie is goed en zonder enige paniek verlopen. Onder het dak was er door de inslag een kleine brand ontstaan wat door de brandweer snel onder controle was. Het dak en enkele plafondplaten liepen schade op. Het kinderdagverblijf heeft enige tijd zonder stroom gezeten. De kinderen en hun begeleiders konden rond twaalf uur weer terug naar het verblijf.

Mishandeling Leiden (D4) Een 16-jarig bromfietsster uit Leiden is op vrijdag 31 augustus omstreeks 01.00 uur mishandeld. De bromfietsster reed onder de tunnel bij de Haagweg/Churchilllaan toen zij werd aangevallen door een groep van vijf jongens. De jongens stonden in het tunneltje toen de bromfietsster voorbij reed. Op dat moment duwde één van hen haar waardoor zij tegen de muur ten val kwam. De bromfietsster stond hierna snel op en ging er direct vandoor. Zij liep diverse schaafwonden, kneuzingen en zwellingen op in het gezicht. Ook klaagde zij over pijnlijke vingers.

Aanhouding Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op dinsdag 28 augustus omstreeks 11.40 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de maanden juli en augustus dertien misdrijven/delicten te hebben gepleegd. Het gaat hierbij om diefstal uit en vernieling aan auto's, diefstal uit woningen, vernieling aan een gebouw, bedreiging en belediging van een medewerkster van een hulpverleningsinstantie en mishandeling met beroving. Bij de diefstallen werden onder andere portemonnees, bankpassen, geld, een horloge, twee discman's, tassen, een mobiele telefoon, rij- en kentekenbewijs en sleutels weggenomen. De misdrijven vonden plaats in Alphen aan den Rijn. De verdachte is inmiddels voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Insluiper in woning Gouda (D7)
Terwijl de bewoonster van een woning aan de Mr. D.J. van Heusdestraat op vrijdag 31 augustus omstreeks 11.10 uur in de tuin zat kwam plots vanuit de woning via de achterdeur een nog onbekende man met een Noord Afrikaans uiterlijk haar tuin ingelopen. De man van ongeveer 20 jaar en 1.85 m liep door de tuin naar de schuttingdeur en ging er snel vandoor toen de vrouw het op een schreeuwen zette. De man liep via de Van Heusdestraat in de richting van de Zoutmanstraat. Vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
Uit een woning aan de Karekietstraat werd terwijl de bewoonster boven was een portemonnee, telefoon en een videocamera weggenomen. De insluiper kwam binnen via een onafgesloten achterdeur.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 5514 '
Lees ook