Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 augustus 2001

Aanhoudingen na in de brandsteken hooibaal Voorhout (D1)
Twee 20-jarige mannen uit Lisse zijn woensdag 29 augustus omstreeks 00.30 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Volgens getuigen is het tweetal verantwoordelijk voor een hooibaal die in de brand stond in een weiland aan de Akervoorderlaan. De mannen worden in de loop van de morgen verhoord.

Woninginbraak Oegstgeest (D2)
Dinsdagnacht 28 augustus is ingebroken in een woning aan de Jacob Keylaan. Men kwam binnen middels het zogenaamde gaatjes boren in een kozijn. Binnen werden kasten en laden doorzocht. Het is nog niet bekend wat is meegenomen. De bewoners lagen tijdens de inbraak te slapen.

Aangifte Leiden (D4) Een 37-jarige man uit Den Haag heeft dinsdag 28 augustus bij de politie aangifte gedaan van een poging tot zware mishandeling. Zaterdagmiddag kreeg de man op de Brahmslaan ruzie met de ex-vriend van zijn huidige vriendin. De ex-vriend stak bij de auto van de Hagenaar twee banden lek. Toen de Hagenaar de woning uitliep stak de ex-vriend, ook een man uit Den Haag, met een mes naar hem. Door af te weren wist het slachtoffer ernstige verwondingen te voorkomen. Hij is zaterdag zelf naar het ziekenhuis gegaan om zich onder medische behandeling te stellen. De politie onderzoekt de zaak.

Bestolen Leiden (D4) Dinsdagochtend 28 augustus is een 91-jarige bewoonster van verzorgingshuis 'Hof van Roomburgh' bestolen. Een blanke man met een stevig postuur belde aan om te vragen of de vrouw nog iets te slijpen had. Na een schaar te hebben meegekregen kwam de man na korte tijd terug. Toen de vrouw geld pakte, liep de man achter haar aan en griste een enveloppe met geld en bankpasjes uit haar handen. De kalende man, in een zwarte trui en met een zwarte broek aan, had al bij verschillende andere bewoners geprobeerd voordat de vrouw door hem gedupeerd werd. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie raadt aan aan de voordeur geen zaken te doen. Collectanten dienen over een legitimatie en een vergunning te beschikken. Van controleurs mag verlangd worden dat zij hun bezoek schriftelijk aankondigen. Ook zij moeten zich kunnen legitimeren en moeten een bewoner in staat stellen bij hun werkgever telefonisch te controleren of de werknemer voor de controle opdracht heeft gekregen.

Aangifte Voorschoten (D4) Een 14-jarige jongen uit Voorschoten heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Zondagmiddag werd hij toen hij over de Jan Evertsenlaan liep aangesproken door een jongen. De jongen, die deel uitmaakte van een groepje van vier, vijf jongens, zocht ruzie met hem en sloeg hem in het gezicht en trapte hem zonder duidelijke aanleiding. De twee jongens kennen elkaar niet. De politie onderzoekt de aangifte.

Bestelauto en auto te water Moordrecht (D6) Een bestelauto en een personenauto zijn op dinsdag 28 augustus omstreeks 06.30 uur te water geraakt. De 22-jarige bestelautobestuurder uit Gouda en zijn 40-jarige passagier uit Rotterdam reden over de Zuidelijke-Dwarsweg in de richting van de Middelweg. De bestuurder wilde de kruising met de Middelweg oversteken en zag vermoedelijk de personenauto die op de kruisende weg reed over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de personenauto aan de zijkant werd geraakt. De personenauto kwam op zijn dak in de sloot terecht. De bestelauto kwam op de personenauto terecht. Alle inzittenden wisten uit het water te komen. De 25-jarige uit Duitsland afkomstige bestuurder van de auto liep een pijnlijke milt op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee inzittenden van 25 en 35 jaar uit Zoetermeer en de inzittenden van de bestelauto raakten ongedeerd.

Overval op tankstation Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een nog onbekende man heeft op dinsdag 28 augustus omstreeks 17.50 uur een tankstation aan de Schielandweg overvallen. De man liep de winkel van het station binnen en eiste een geldbedrag van de kassière. Omdat de kassière de overval niet direct geloofde liep de man de kassaruimte in. Hierop gaf de kassière de man een geldbedrag. De man is hierna met de auto vertrokken in de richting van de viaduct bij de Rijksweg A20. De inmiddels geallarmeerde politie stelde direct een onderzoek in, maar heeft de overvaller niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de overval.

Aanhouding na alcoholgebruik Bodegraven (D7)
Een 33-jarige automoblist uit Utrecht is dinsdag 28 augustus omstreeks 20.15 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd door agenten gemaand met zijn auto te stoppen voor een controle. In plaats daarvan reed hij diverse malen tegen de verplichte rijrichting in. Ter hoogte van de Brugstraat stopte de man omdat de agenten met hun auto de weg afgesloten hadden. De man krijgt een proces-verbaal voor verzetpleging tegen en bedreiging van de agenten. Bovendien krijgt hij verbaal voor het weigeren van medewerking aan de ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij is ingesloten en wordt in de loop van de woensdag over het voorval verhoord.

Aanhouding na poging diefstal Gouda (D7)
Van een 75-jarige vrouw uit Gouda is dinsdag 28 augustus omstreeks 15.00 uur geprobeerd haar armband te stelen. De vrouw liep ter hoogte van de luifel van de hoofdingang van huize de Ronssehof toen een haar onbekende man op een fiets voor haar stopte. Hij pakte de vrouw bij de arm en probeerde haar armband te pakken. De vrouw verweerde zich en wist zich los te trekken. De man werd naar aanleiding van door getuigen opgegeven signalementen even later aangehouden op het Stationsplein. Deze 33-jarige man uit Roemenië ontkent tot dusver de poging diefstal. De man zit nog vast en wordt overgedragen aan de vreemdelingendienst. De politie verzoekt getuigen van de poging zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 6238 '
Lees ook