Fietster aangereden Lisse (D1)
Een 60-jarige fietster uit Lisse werd op dinsdag 7 augustus rond 10.00 uur op de kruising Heereweg met de Lindelaan en de Bondstraat aangereden door een 50-jarige automobiliste uit Lisse. De fietster werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Het ongeval onstond nadat de automobiliste de kruising opreed en daarbij vermoedelijk de over het fietspad naderende fietster over het hoofd zag.

Lawinepijl afgestoken bij voetbalwedstrijd Noordwijk (D1) De politie hield op dinsdagavond 7 augustus tijdens de een voetbalwedstrijd tussen Noordwijk en AZ een 21-jarige Noordwijker aan. Hij wordt er van verdacht dat hij tijdens de wedstrijd achter de tribune een lawinepijl afstak. Een harde knal en een dikke rookpluim attendeerde de agenten op het afsteken van de pijl. Iedereen wees de kant van de Noordwijker op. Tegen de politie ontkent hij echter. De politie stelt een nader onderzoek in. De Noordwijker is ingesloten.

Openstaand bovenlichtje laat inbrekers toe Rijnsburg (D2) Een openstaand bovenlichtje van een woning aan de Sandtlaan verschafte in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 augustus vermoedelijk aan inbrekers de toegang. Via het bovenlichtje kon men het grotere raam openen en inklimmen. Uit de woning worden twee mobiele telefoons, een tas en een rijbeijs vermist.

Snorfietster gaat onderuit Leiden (D4) Vermoedelijk doordat zij in de berm van de Vlietweg terecht kwam, ging op dinsdag 7 augustus rond 20.25 uur een 42-jarige Haagse met haar snorfiets onderuit. Zij liep daarbij een beenwond en mogelijk een gebroken been op. Zij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Treinreiziger beroofd Leiden (D4) Een 24-jarige man uit Amsterdam is op woensdag 8 augustus rond 02.00 uur op een perron van Leiden Centraal beroofd door een nog onbekende man van achter in de twintig. De Amsterdammer liep op het perron tegen de onbekende man op. Deze knoopte in het Engels een gesprek met hem aan. Dit gesprek boog om een een dreigende houding en taal. Daarop moest de Amsterdammer geld aan hem afgeven en pakte de berover van hem zijn jas af met daarin pinpas, mobiele telefoon en sleutels. De onbekende man verdween vervolgens de stationshal in. De geallarmeerde politie stelde nog wel een onderzoek in maar trof hem niet meer aan.

Inbraak in woning Leiden (D4) In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus werd ingebroken in een woning aan de Korte Mare. Vermoedelijk kwam men binnen na het open flipperen van een deur. Geld, een telefoon en een rijbwijs worden vermist.

Overvaller op geldloper nog spoorloos Alphen aan den Rijn (D5) De overvaller die op dinsdag 7 augustus rond 15.40 uur op het Carmenplein een gewapende overval pleegde op een geldloper van een geldtransportbedrijf uit Capelle aan de IJssel, is nog spoorloos. De politie is op zoek naar hem. Zij hoopt dat mensen reageren bij het zien van de jongeman die waarschijnlijk overdekt is met een oranje tot rode kleurstof. Deze stof kwam vrij toen hij de geldkoffer van de geldloper probeerde af te pakken en deze explodeerde. Zonder koffer, maar waarschijnlijk wel gekleurd, nam hij de benen. Getuigen hebben hem vanaf de parkeerplaats onder de supermarkt Albert Heijn op een scooter zien wegrijden. Daarna ontbreekt van hem ieder spoort. Mensen die de politie iets kunnen vertellen over de identiteit van deze jongeman wordt verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.

Getuigen gezocht Alphen aan den Rijn Maandagmiddag 30 juli tussen 13.00 en 14.00 uur heeft een tot nu toe onbekende man op het fietspad langs de Westkanaalweg geprobeerd een 11-jarig meisje mee te nemen. Haar ouders hebben gisteren bij de plaatselijke politie aangifte gedaan. Het meisje reed op het fietspad op de hoogte van de parkeerplaats aan het Aarkanaal toen de man haar beetpakte en zei dat ze mee moest komen. Op het geschreeuw van het meisje kwamen mensen af, waarop de man er vandoor ging op een oude racefiets. De politie is nu op zoek naar twee jongens die de man mogelijk hebben gezien. Getuigen hebben verklaard dat deze twee jongens aan het zonnen waren op het veldje tussen de toiletten en de steiger aan het meer. Ze kunnen de politie bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

Brand in school Gouda (D7)
Op woensdag 8 augustus rond 03.00 uur werd brand ontdekt in de Westerschool aan de Emmastraat. Een buurtbewoner rook een brandlucht en waarschuwde de politie. Op hun zoektocht ontdekte de politie het vuur. Vanuit het keukenraam van de school kwamen dikke rookwolken en vlammen. De brandweer bestreed de brand. Rond 03.20 uur werd het sein brandmeester gegeven. De school liep aanzienlijke rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt daar een onderzoek naar in.

Onder invloed rijden Ter Aar (D5) De politie hield op woensdag 8 augustus rond 03.20 uur op de Hoekse Aarkade een 64-jarige automobilist uit Mijdrecht aan. De man was met zijn auto in de berm van de kade terecht gekomen en door de zachte berm weggezakt. Mogelijk dat drankgebruik daaraan debet was. Agenten roken bij de man een alcohollucht en een daarop volgende ademanalyse aan het bureau kwam uit op 465 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Diefstal en pogingen diefstal auto Zevenhuizen/Nieuwerkerk a.d. IJssel In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 augustus is ingebroken in een woning aan de Onderweg in Zevenhuizen. De bewoners ontdekten rond 05.00 uur dat een raam van de woning opengebroken was. Uit de woning werd naast geld een sleutelbos gestolen. Daarmee werd vervolgens een voor de woning geparkeerde Volkswagen Golf gestolen. De auto is voorzien van het kenteken FB-HS-12. De Opel die ook voor de deur stond werd wel geopend maar is niet weggenomen. Op de Onderweg werd bij een andere woning een garage opengebroken. Ook daar heeft men geprobeerd een auto te stelen, maar dat is niet gelukt. In Nieuwerkerk a.d. IJssel tenslotte werd een garage aan de 1e Tochtweg opengetrokken. Van de auto aldaar werd een ruit vernield en de autoradio gestolen.


---------------------------------einde berichten-----------------------------------------------------------------

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 6393 '
Lees ook