Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 juli 2001

Fietster aangereden Lisse (D1)
Een 75-jarige fietster uit Lisse is op woensdag 18 juli rond 16.25 uur met een hoofdwond vervoerd naar het LUMC. De dame reed vanuit een uitrit de Grachtweg op. Een 48-jarige automobilist uit Lisse wist haar daarop niet meer te ontwijken.

Bromfietster breekt been Noordwijkerhout (D1) Een 42-jarige bromfietster uit Noordwijkerhout liep op woensdag 18 juli rond 16.50 uur op de Zeestraat een hersenschudding en een gebroken been op bij een aanrijding met een 49-jarige automobiliste uit Zoetermeer. Zij is overgebracht naar het LUMC. De bromfietster verleende op de kruising met de Schulpweg geen voorrang aan de automobiliste.

Inbraak in woning Katwijk (D2) In de morgen van woensdag 18 juli werd ingebroken in een flatwoning aan de Hoorneslaan. De politie is nog niet bekend met de wijze waarop men de woning is binnengekomen. Uit de woning worden ondermeer sieraden, een videocamera, een fax., een televisie-satelietontvanger, een paspoort en een rijbewijs vermist.

Vrouw moet auto afstaan Katwijk (D2)
Een 35-jarige vrouw uit Sassenheim deed op woensdag 18 juli rond 17.00 uur bij de politie aangfite van diefstal van een auto waarin zij op dat moment een proefrit maakte. De vrouw verklaarde aan de politie dat zij op de Provinciale Weg S1 net voorbij de kruising met de ir. Tjalmaweg door twee mannen in een auto werd klemgereden en uit de auto werd getrokken. Vervolgens gingen ze er met de auto, afkomstig van een garagebedrijf uit Voorschoten, vandoor. Volgens de Sassenheimse zou er door de twee op haar auto geschoten zijn. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Dit leverde tot op heden nog geen resultaat op. De politie zet haar onderzoek voort. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Katwijk, telefoon 0900-8844.

Scooterrijder en racefietser botsen Leiderdorp (D3) Een 31-jarige scooterrijder uit Leiderdorp vergat op woendag 18 juli rond 20.15 uur op het fietspad naast de Provinciale weg 5 zoveel mogelijk rechts te houden. Daardoor botste hij op een 57-jarige racefietser uit Warmond die in tegengestelde richting reed. Beiden zijn met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Vrouw mishandeld Leiden (D4) Een 46-jarige vrouw uit Leiden deed bij de politie aangifte van mishandeling. Op dinsdag 17 juli werd zij rond 11.30 uur voor de bergingen bij de Condorhorst zonder aanleiding door een onbekende jongen met een metalen lat in haar zij geslagen. Door de lat vast te pakken en dubbel te vouwen wist zij erger te voorkomen. De jongen verdween vervolgens. De Leidse had de jongen kort daarvoor met een andere jongen op een elektriciteitkastje bij de Arendshorst zien zitten. Zij fietste daar langs. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker overlopen en aangehouden Voorschoten (D4) De politie hield op woensdag 18 juli rond 14.15 uur op de Trompweg een 27-jarige Leidenaar aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Savornin Lohmanplantsoen. Vermoedelijk kwam hij binnen via de voordeur. De inbreker werd tijdens zijn werk door de bewoner overlopen. Deze kwam net thuis en zag de man de achterdeur van zijn woning uitvluchten. Op het oog wordt niets vermist uit de woning. Waarschijnlijk was de tijd daar te kort voor. De man is ingesloten.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli twee automobilisten uit Leiden aan die te diep in het glaasje hadden gekeken. De politie hield ze aan op de Rooseveltstraat en de Sint Jorissteeg. De ademanalyses kwamen uit op 430 en 645 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Verkeersongeval letsel Nieuwveen (D5)
Op 18 juli, omstreeks 16.00 uur reed een 57-jarige man uit Katwijk, met zijn vrachtwagen over de Schilkerweg in de richting van Ter Aar. Hij reed met zijn rechterwiel in de berm, begon te slingeren en kwam terecht op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Hier kwam een motorrijder aanrijden, een man (leeftijd nog onbekend), afkomstig uit Alphen aan den Rijn. Hij raakte de vrachtauto en kwam gewond in de naast gelegen sloot terecht. Achter de motorrijder reed nog een personenauto. Ook deze personenauto kon de vrachtauto niet ontwijken en reed er frontaal tegenop. De motorrijder is met onbekend letsel opgenomen in het Rijnlandziekenhuis. De bestuurder van de personenauto, een 58-jarige Alphenaar, liep geen letsel op, mede omdat hij de gordel droeg. De politie stelde een sporenonderzoek in, vorderde de kentekenbewijzen van de voertuigen in en heeft getuigen gehoord. De Schilkerweg is gedurende 1,5 uur afgesloten geweest voor alle verkeer in verband met het sporenonderzoek.

Onder invloed Aarlanderveen (D5) Op 19 juli, omstreeks 02.55 uur is een 44-jarige Alphenaar als bestuurder van een personenauto aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man reed voor de agenten slingerend over de Nieuwkoopseweg. Op het bureau blies de man 575 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning Gouda (D7)
In een woning aan de Molenmeesterslag is tussen 17 en 18 juli ingebroken. Er werd een keukenraam geforceerd. Buitenlands geld, gereedschap en een creditcard werden weggenomen. Er is een buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft nog geen informatie opgeleverd.

Aanrijding met letsel Bodegraven (D7) Op 18 juli, omstreeks 12.45 uur, vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto op de kruising Europaweg / Beneluxweg, waarbij de bestuurder van de personenauto mogelijk gewond is geraakt. De vrachtautobestuurder, een 30-jarige man uit Madrid, reed over de Europaweg en heeft vermoedelijk geen voorrang verleend aan de voor hem van rechts komende personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Zoetermeer. Deze reed over de Beneluxweg. De personenautomobilist werd met nekklachten overgebracht naar het GHZ. De politie maakt proces-verbaal op.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 6419 '
Lees ook