Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 september 2001

Aanrijdingen op A44 Oegstgeest (D2) Gisterenochtend, 13 september rond 08.30 uur, zijn er vier personenauto's betrokken geraakt bij aanrijdingen op de westbaan van de A44. Een 26-jarige automobiliste uit Nieuw Vennep reed op de oprit van de A44 vanaf Sassenheim, toen zij, door een uitwijkmanouvre van een auto voor haar, naar links moest uitweken. Daarbij liet zij een 49-jarige automobiliste uit Buitenkaag niet voor gaan. De vrouw uit Buitenkaag moest daardoor ook naar links uitwijken, waarbij ze haar voertuig niet onder controle kon houden. Haar auto schaarde en kwam dwars op de rijbaan te staan. Daarbij werd de achterkant van de personenauto van een 22-jarige vrouw uit Sassenheim geraakt, die op haar beurt weer tegen de auto van een 24-jarige vrouw uit Sassenheim reed. Alleen de vrouw uit Buitenkaag raakte gewond, zij werd met nekletsel door de ambulance naar het LUMC in Leiden gebracht.

Verkeersongeval Katwijk (D2)
Een 49-jarige vrouw uit Katwijk reed op haar fiets over de Rijnstraat in Katwijk, gisterenmiddag 13 september rond 15.00 uur. Op een gegeven moment week zij naar lijks uit om een 61-jarige fietster uit Katwijk in te halen. Op ditzelfde moment wilde een 51-jarige automobiliste uit Katwijk de 49-jarige vrouw inhalen. De automobiliste raakte de 49-jarige vrouw, en de 61-jarige fietser werd op haar beurt weer geraakt door de 49-jarige vrouw waardoor ze beiden vielen. Beide fietsters liepen schaafwonden op aan knieën en handen.

Te veel gedronken Leiden (D4) Een 26-jarige man uit Wassenaar reed vrijdag 14 september rond 00.45 uur met te veel alcohol op met zijn snorscooter over de Ehrenfestweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 505 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Klappen in horecagelegenheid Leiden (D4)
Een 20-jarige man uit Voorschoten is vrijdag 14 september rond 1.00 uur aangehouden op de Lammermarkt. In een horecagelegenheid zou hij enkele klappen hebben uitgedeeld aan een 21-jarige Leiderdorper. De aanleiding is onduidelijk. Het slachtoffer heeft aangifte tegen de man uit Voorschoten gedaan.

Aangifte mishandeling Leiden (D4)
Een 21-jarige man uit Oegstgeest is vrijdag 14 september rond 3.00 uur aangehouden op de Lammermarkt. Een 21-jarige vrouw uit Leiden heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege mishandeling. De vrouw heeft verklaard dat de Oegstgeester een glas tegen haar rug heeft gegooid. De aanleiding zou in de relatiesfeer liggen.

Vrachtwagen in brand Leiden (D4) Een bedrijf uit Zoeterwoude heeft aangifte gedaan van brandstichting. De cabine van een vrachtwagen die aan de Marnixstraat in Leiden geparkeerd stond, is in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 september (rond 00.05 uur) uitgebrand. De politie stelt een onderzoek in.

Negeren geslotenverklaring: auto's te water Ter Aar (D5) Op de Zevenhovenseweg is op 13 september om 23.00 uur een automobilist te water geraakt. De man reed in de richting van de Kerkweg en raakte in een slip. Hij ramde een verkeersbord en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. De man, een 29-jarige Aarlandervener, wist zonder verwondingen de auto te verlaten. Hetzelfde overkwam even later een 37-jarige inwoner van Ter Aar. Ook hij reed over de weg en raakte in een slip met zijn personenauto en kwam tot stilstand in de sloot. De Zevenhovenseweg is momenteel voor alle verkeer afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. De slijtlaag is nog niet aangebracht, waardoor de weg zeer glad kan zijn. De politie heeft gemerkt dat de dranghekken, die de weg afsluiten, regelmatig verplaatst worden, zodat bestuurders toch gebruik gaan maken van de weg. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en het kan leiden tot dergelijke slippartijen.

Inbraken woning Nieuwerkerk (D6)
In drie woningen aan de Vrijheidslaan in Nieuwerkerk is vermoedelijk in de nacht van 13 september jl. Ingebroken. Bij één woning bleef het bij een poging. Bij de andere twee woningen lukte het de daders om binnen te komen. Geld, een GSM en waardepapieren zijn weggenomen.

Diefstal d.m.v. geweld Gouda (D7)
Op 13 september, rond middernacht, is een hotelhouder aan de Keizerstraat bedreigd door een onbekende man. Onder bedreiging van een mes werd de hotelier gedwongen een geldlade van de kassa af te geven. Later werd de geldlade nagenoeg leeg teruggevonden op De Raam. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een dader.

Inbraak woning Bodegraven (D7)
In een woning aan de Hooijerdijk in Bodegraven is op 13 september ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. Telefoons geld en waardepapieren werden weggenomen.

Inbraak bij snackbar Haastrecht (D8) Op donderdag 13 september tussen 06.00 uur en 07.30 werd bij een snackbar aan de Hoogstraat ingebroken. De inbreker(s) wist(en) zich toegang tot het pand te verschaffen door de toegangsdeur in te trappen en een ruit van de voordeur te vernielen. Uit de zaak werd een geldbedrag meegenomen.

Rijden onder invloed Bergambacht (D8) De politie heeft op donderdag 13 september omstreeks 20.00 uur een 46-jarige brommobielbestuurder uit Lopik aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Volgens een melder reed de bestuurder al slingerend over de Provincialeweg in de richting van Schoonhoven. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een ademtest deed. De uitslag was 685 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van acht uren.

Stalker aangehouden Krimpen aan de Lek (D8) De politie heeft een 31-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek aangehouden die zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan het veelvuldig stalken van vrouwen. Na een oproep in de plaatselijke krant hebben vijf vrouwen aangifte gedaan. Ook zijn diverse andere aanwijzingen aangetroffen dat andere vrouwen in de wijde omgeving van Krimpen zijn lastiggevallen door deze verdachte. De verdachte heeft een volledige bekentenis afgelegd. Hij volgde vrouwen naar hun huisadres en nam vervolgens telefonisch contact met hen op. Ook stuurde de man briefjes naar vrouwen met daarop seksueel getinte opmerkingen. De man is voorgeleid aan de officier van justitie. Onder voorwaarden werd de man, in afwachting van zijn rechtzaak, heengezonden.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 6921 '
Lees ook