Politiebericht Hollands Midden

Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 9 december 1999
·
Aanrijding letsel Voorschoten
Woensdagmiddag 16.15 uur reed een 35-jarige man uit Voorburg met de auto over de Wijngaardenlaan uit de richting van de Veurseweg. Bij groen licht reed hij de kruising op met het Oranjeplein toen er van rechts een scooter kwam gereden. Bij de aanrijding liep de 21-jarige scooterrijder uit Oegstgeest letsel op aan zijn heup. Hij is met de ambulance naar het LUMC overgebracht.

Onder invloed Leiden
Net na middernacht heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 39-jarige Alphenaar aangehouden. Het rijgedrag was dusdanig dat de agenten alcohol vermoedden. Op het parkeerterrein achter het Centraal Station is de man gecontroleerd. Er werd een alcoholgehalte gemeten van 805 microgram; ongeveer 2,00 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Pizzarijder beroofd Leiden
Op het Utrechtse Veer is woensdagavond iets voor 20.30 uur een pizzabezorger overvallen. De 18-jarige Leidse man was op zoek naar het juiste straatnummer toen een man hem met een mes bedreigde en zijn geld eiste. De man heeft zijn geld afgegeven, waarna zijn overvaller wegrende in de richting van de Kraaierstraat. De politie werd meteen gewaarschuwd, maar in de omgeving werd de man niet meer gezien. De pizzarijder heeft aangifte gedaan waarbij hij een duidelijk signalement van de rover kon geven.

Bromfietser en fietser botsen Nieuwveen
Woensdagmorgen 07.45 uur zijn op het Blokland een bromfietser en fietser met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser; een 17-jarige jongen uit Nieuwveen, had juist een groepje fietsers dat in dezelfde richting reed, ingehaald. Een tegemoet komende fietser merkte hij te laat op. Hierdoor botste hij op de 34-jarige man uit Uithoorn die geen verlichting voerde. De man uit Uithoorn brak zijn pols en is met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Geslagen Alphen aan den Rijn
Een 8-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn liep woensdagmiddag 15.30 uur met een vriendje over het Dijkslootpad en liep ter hoogte van de Handelhof de brug over. Bij de rijbaan van de Beethovensingel kwam vanuit de richting van de Chopinsingel een fietser. De jongen wachtte tot de fietser voorbij zou zijn. Toen de fietser hem passeerde is de jongen zonder aanleiding met een voorwerp op het hoofd geslagen. De huisarts heeft de hoofdwond moeten hechten. Bij de politie is aangifte gedaan.

Rectificatie
Slachtoffer niet overleden ten gevolge van ongeval Zevenhuizen Het 76-jarige slachtoffer van het ongeval op 6 november jl. op de kruising Klinkhamerweg - Noordelijke dwarsweg, is in het Dijkzigt ziekenhuis niet overleden aan haar verwondingen van het ongeval. Gisteren deelde de politie dit mede.

Diefstal grote partij vangrail Hazerswoude-Rijndijk Het afgelopen weekend werd vanaf een bouwterrein bij de Rijksweg 11 ter hoogte van de kruising Gemeneweg een partij van 300 geleiderrailplanken ontvreemd. De vangraildelen met ieder een lengte van 4.30 meter en een totaalgewicht van 13 tot 14 ton vertegenwoordigde een waarde van fl. 22.500,-. Rijkswaterstaat deed aangifte. De vangraildelen moeten met een vrachtauto weggehaald zijn en het opladen moet zeker ongeveer 45 minuten gekost hebben. De politie zou dan ook graag in contact komen met mensen die tussen vrijdag 3 en maandag 6 december iets gezien hebben. Deze mensen kunnen bellen naar 071-5814250.

Onbekende man valt meisje lastig Hazerswoude-dorp Maandagmiddag rond vijf uur werd op de Ferdinant Bollstraat een 9-jarig meisje uit deze plaats lastig gevallen door een nog onbekende man. De man sprak het meisje aan. Een poging om haar beet te pakken mislukte. Het meisje rende weg. Het gaat hier om een man die reed in een blauw/grijze personenauto. De ongeveer 30-jarige man had kort stekelig haar en droeg een zwarte jas. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of die denken de auto of man te kennen met hen contact op te nemen. Zij kunnen bellen naar 071-5814250.

Kettingbotsing Rijksweg 4 Oud Ade
Gistermorgen rond negen uur ontstond op de westbaan van Rijksweg 4 net voor de afslag Leiderdorp een aanrijding waarbij vijf auto's betrokken waren. Er was op dat moment langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Een 26-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep had dit te laat in de gaten en reed hierop in. Daarbij raakte de man gewond aan nek en rug. De brandweer van Alkemade heeft de man uit zijn auto geknipt. Hij is overgebracht naar het LUMC. De overige vier auto's liepen materiële schade op.

Automobilist raakt met flinke slok op van de weg af Zoeterwoude-dorp Gisteravond trof de politie in de berm van de Weipoortseweg een 53-jarige automobilist uit Voorschoten met zijn auto aan. De man was niet meer in staat geweest om zijn auto op de weg te houden. Een ademanalyse naar het gebruik van alcolhol kwam uit op een promillage van 2.10. Het rijbewijs van de man is ingenomenen de man krijgt een proces-verbaal.

Woninginbraken Lisse
In een woning aan de Jan Steenstraat in Lisse is gisteravond ingebroken. Er werd een grove werkwijze gehanteerd. Een schutting werd opengebroken en vervolgens werd een zijraam opengewrikt. In de woning werd een ravage aangericht. O.a. werd audio- en videoapparatuur weggenomen. Een buurtonderzoek is ingesteld en de aangifte opgenomen. De technische recherche heeft sporen veiliggesteld voor nader onderzoek. Ook een woning aan de Mesdagstraat in Lisse werd bezocht door inbrekers. Daar werd de keukendeur opengebroken en de woning doorzocht. Hier werd een portemonnaie, bankpasjes en sieraden weggenomen. Ook hier werden sporen voor technisch onderzoek veiliggesteld.

Frontale aanrijding Waarder
Op het fietspad op de Groendijck in Waarder vond gisterochtend een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. De ene bestuurder, een 16-jarige inwoner van Driebruggen was de geslotenverklaring ingereden en reed daarna frontaal op een 27-jarige inwoner van Waarder, die in de richting van Driebruggen reed. Beide bromfietsers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige had o.a. een hersenschudding en pijn in zijn pols en knie. De 27-jarige was warrig en klaagde over pijn in de gewrichten.

Diefstal uit woning Haastrecht
In een woning aan de Beemdgras in Haastrecht is afgelopen woensdagnacht ingebroken door middel van gaatjes boren in het keukenraam. Daarna kon de raamgrendel worden teruggedrukt en konden de dader(s) de woning betreden. De bewoners lagen op dat moment boven te slapen en merkten de andere ochtend de inbraak. O.a. werd een pinpas weggenomen en werd er een geldbedrag van de rekening afgepind. Dergelijke inbraken zijn makkelijk te voorkomen door een slotje op de grendels te zetten of door een stalen pin achter de grendel in het kozijn te bevestigen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7077 '
Lees ook