Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 september 2001

Bromfietscontrole Voorhout/Lisse/Hillegom (D1) De politie heeft op dinsdag 11 september van 07.00 uur tot 14.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In Voorhout werd gecontroleerd op de Leidsevaart en de Rijnsburgerweg, in Lisse op de Oranjelaan en in Hillegom op de Leidsestraat, de Van den Endelaan en de Zanderij. In totaal werd er 50 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de helm (7), constructiesnelheid (27), het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat (4), een verkeerd glas verlichting, onterechte oranje plaat/sticker (4), defecte richtingaanwijzer (2), defecte reminrichting en het niet verzekerd zijn (2). Bij de controle werd tevens 16 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding met letsel Oegstgeest (D2) Dinsdag 11 september vond omstreeks 09.00 uur een aanrijding plaats op de Rijnsburgerweg. Een 19 jarige fietser uit Rijnsburg reed op het linker fietspad vanuit de richting Rijnsburg in de richting van Oegstgeest. Hij stak de Rijnsburgerweg over ter hoogte van een geparkeerde vrachtauto. Een 36 jarige automobiliste uit Lisse die op dat moment naderde kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met beenletsel overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden.

Verdachte brandstichting aangehouden Leiden (D4)
De politie heeft op maandag 10 september een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van brandstichting. De verdachte zou op donderdag 6 september omstreeks 23.00 uur brand hebben gesticht aan een woning in de Aarstraat. Op dat tijdstip hoorden de bewoners een knal, waarna al snel bleek dat er brand aan de gevel van de woning en een heg was. Samen met andere buurtbewoners wisten de bewoners de brand te blussen. Aan de woning ontstond roetschade aan een raamkozijn. Na onderzoek van de politie en een buurtonderzoek kon de Leidenaar worden aangehouden. De verdachte wordt donderdag voorgeleid.

Mishandeling Leiden (D4) Een 40-jarige vrouw uit Leiden is op zondag 9 september rond 12.45 uur op het Stationsplein mishandeld door een nog onbekende vrouw. De Leidse reed met haar fiets, met in het kinderzitje haar 2-jari zoontje, over het Stationsplein. Bij een wegopbreking stapte zij af. Plotseling werd zij aan haar haren getrokken en kreeg een klap in het gezicht. De fiets met het kind viel daarbij op de grond. Een nog onbekende taxichauffeur snelde te hulp en ontfermde zich over het kind. De aanvalster, het gaat hier om een vrouw, maakte zich uit de voeten.De Leidse deed op dinsdag 11 september aangifte bij de politie. De politie zou graag in contact willen komen met de hulpvaardige taxichauffeur.

Beroving Leiden (D4) Op maandag 10 september rond 16.50 uur werd een 65-jarige vrouw uit Leiden op de Diemelstraat beroofd van haar tas met daarin ondermeer enkele passen en haar portemonnee. De vrouw liep over het trottoir toen een bromfietser haar tas uit haar handen rukte. Hij reed daarna verder in de richting van de Gerrit Kasteinstraat en de Teldersekade. De politie is op zoek naar deze straatrover.

Inbraak in woning Leiden (D4) In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september werd er ingebroken in een woning aan de Amaliastraat. Waarschijnlijk kwamen de daders binnen na het zogenaamde openflipperen van een deur. Uit de woning is geld en een portemonnee gestolen.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn (D5) De politie hield op woensdag 12 september rond 00.05 uur op de Blijenbergstraat een 65-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten verdachten de man van het rijden onder invloed. Deze verdenking kwam uit aan het bureau bij het afnemen van een ademanalyse. Deze analyse kwam uit op 1070 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel (D6) In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september werd er ingebroken in twee woningen. Het betreft hier een woning aan de Slangekruid en de Vrijheidslaan. In beide gevallen kwamen de inbrekers naar binnen na het boren van gaatjes in de raamsponningen en het daarna oplichten van de hefboompjes. Uit de woningen worden vooralsnog enkele passen, een mobiele telefoon en een pakje shag vermist.

Inbraak in woningen Moordrecht (D6) In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september werd er ingebroken in twee woningen. Het betreft hier een woning aan de Prinses Beatrixstraat en de Koningin Julianastraat. In beide gevallen kwamen de daders binnen na het afbreken van cilindersloten van deuren. Bij de woning aan de Koningen Julianastraat kwam men niet verder omdat de deur nog op de nachtschoot en de knip zat. Een security-strip voorkwam verder dat de inbrekers de nachtschoot konden terugdrukken. Uit de woning aan de Pr. Beatrixstraat wordt vooralsnog niets vermist.

Inbraak in woning Moerkapelle (D6) Op dinsdagavond 11 september werd ingebroken in een woning aan de Grutto. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is geld en zijn sieraden gestolen.

Snelheidscontrole Moordrecht (D6) De politie heeft op maandag 10 september op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden.Tussen 17.05 uur en 18.25 uur waren er 1433 passanten. 190 passanten waren in overtreding. De laagstgemeten snelheid was 87 km/uur. De hoogstgemeten snelheid 112 km/uur.

Aanrijding met letsel Gouda (D7)
Dinsdag 11 september vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Burgvlietkade. Een 17 jarige Gouwenaar reed op zijn fiets in de richting van de Graaf Florisweg. Ter hoogte van de kruising reed hij tussen stilstaande auto's door. Op de kruising liet hij een van rechts komende 65 jarige automobilist uit Gouda niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is voor controle overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda.

Aanhouding na alcoholgebruik Nieuwerbrug (D7)
Een 32 jarige man uit Nieuwerbrug is 11 september omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd met zijn brommer in de berm van de Weijpoort door een passant aangetroffen. Van de man werd om het alcoholgebruik aan te tonen een bloedproef afgenomen. De man is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Bleuland ziekenhuis.

Rijden onder invloed Haastrecht (D8) Een 30 jarige automobilist uit Haastrecht is 12 september omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Bredeweg toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 380. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. -einde berichten-

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7089 '
Lees ook