Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 10 augustus 2001

Alcoholcontrole Voorhout (D1)
Bij een alcoholcontrole op de Leidsevaart zijn twee personen aangehouden die met te veel drank op achter het stuur zaten. Een 76-jarige Sassenheimse kreeg met een ademanalyse van 325 ug/l een boete van 410 gulden, een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Een 54-jarige man uit Voorhout kwam tot 320 ug/l. Hem kwam hetzelfde toe als de Sassenheimse.

Dronken man veroorzaakt aanrijding Lisse (D1)
Een 45-jarige Sassenheimer heeft onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt op de kruising Heereweg / Zwartelaan. Een 49-jarige Lissenaar stond op de Heereweg voor het rode stoplicht te wachten. De Sassenheimer kwam van achteren aanrijden, zag de Lissenaar totaal over het hoofd en reed hem van achteren aan. Voor zover bekend hebben beide personen geen letsel aan de aanrijding overgehouden. De Sassenheimer bleek gedronken te hebben en kwam tot een ademanalyse van 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Parkeercontroles Sassenheim (D2) De politie van Sassenheim heeft donderdag 9 augustus gecontroleerd op parkeren in de J.P. Gouverneurlaan, in de Hoofdstraat, op het Hortusplein, in de Teylingerlaan, de Oude Haven en de Concordiastraat. In totaal werden 16 parkeerovertredingen geconstateerd, waarvoor proces-verbaal is opgemaakt. In de meeste gevallen was de parkeerschijf niet gebruikt.

Inbraak Katwijk (D2)
In een woning aan de Vinkeweg is donderdagavond omstreeks 21.40 uur ingebroken. Een buurtbewoonster zag een zestal personen bij het huis naar binnengaan. Ze waarschuwde de politie. De daders waren echter verdwenen toen de politie bij de woning aankwam. Het is nog niet bekend wat er uit het huis meegenomen is.

Onder invloed rijden Katwijk (D2) Agenten zagen vrijdagnacht 10 augustus omstreeks 02.20 uur een man slingerend over de Parklaan rijden. Hierbij reed hij meerdere malen tegen de bosjes op de middenberm aan. Op de Boslaan werd hij aan de kant van de weg gezet. Hij bleek flink gedronken te hebben. Analyse wees een ademalcoholgehalte van 880 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding gekregen.

Politie vraagt alert te zijn op fietsendieven Katwijk (D2) De politie van Katwijk heeft geconstateerd dat er de afgelopen maand juli een dubbel aantal fietsen, namelijk ongeveer een vijftigtal, is gestolen in vergelijking met vorig jaar. Vooral aan de Boulevard worden veel fietsen weggenomen. Uiteraard stelt de politie alles in het werk om de daders aan te kunnen houden. Bewoners van de Boulevard en de omgeving wordt gevraagd extra alert te zijn op fietsendiefstal. Wanneer men ziet dat fietsen in een auto worden gezet of een slot niet op normale wijze geopend wordt, is het wenselijk direct het kenteken van de auto te noteren en/of de kenmerken van de dader(s). Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau aan de Piet Heinlaan (24 uur per dag open) of de politie bellen op telefoonnummer 0900-8844.

Auto in brand Roelofarendsveen (D3) In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 augustus omstreeks 1.45 uur kreeg de politie een melding dat er een personenauto in brand stond die geparkeerd stond op de parkeerplaats aan de Kerkweg. De eveneens gealarmeerde brandweer kon niet meer voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. Uit een eerste onderzoek van de brandweer bleek dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De technische recherche onderzoekt vandaag de oorzaak van de brand. De politie gaat ook een buurtonderzoek houden.

Geen rijbewijs en te veel gedronken Leiden
Een 28-jarige automobilist uit Leiden is vrijdag 10 augustus rond 3.30 uur aangehouden omdat hij met te veel alcohol op over de Steenstraat reed en hij ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De uitslag van de ademanalyse was 310 ug/l. Hij kreeg voor beide feiten een proces-verbaal.

Mishandeling Leiden
Een 39-jarige man uit Leiden is donderdag 9 augustus omstreeks 13.30 uur aangehouden omdat hij een 46-jarige medewerker van het zwembad aan de Boshuizerlaan in de hal van het bad heeft mishandeld. De oorzaak ligt in de relatiesfeer. De man werd overmeesterd door collega's van het slachtoffer, die vervolgens de politie waarschuwden. De medewerker liep onder meer blauwe plekken en schaafwonden op. Hij heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Nieuwkoop (D5) Donderdagavond 9 augustus zag de politie tijdens een surveillance een 31-jarige automobilist uit Noorden slingerend over de Achterweg rijden. Hij is daarop staande gehouden voor een blaastest. Deze blaastest zou de man gesaboteerd hebben en daarna de agent met zijn vuist hebben willen slaan. Toen deze de man ontweek, sprong de inwoner van Noorden in zijn auto en reed weg. De agent heeft de achtervolging ingezet en hem op de Kievitstraat aangehouden. Omdat de man zich volgens de politie bleef verzetten is hij met assistentie van andere politieagenten geboeid overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalysetest bleek de man een ademalcoholgehalte te hebben van 745 (220 is de limiet). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontroles Waddinxveen (D6) Woensdagmiddag 8 augustus zijn op de Zuidelijke Rondweg en de Beijerincklaan radarcontroles op snelheidsovertredingen gehouden. Op beide wegen is de maximum toegestane snelheid 80 km per uur. Op de Zuidelijke Rondweg werden 34 overtredingen geconstateerd. Hierbij was de hoogstgemeten snelheid 120 km per uur. Op de Beijerincklaan reden 179 automobilisten te hard. De hoogstgemeten snelheid was hier 130 km per uur.

Onder invloed rijden Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 23-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel verleende donderdag 9 augustus om 22.45 uur geen voorrang aan agenten die op de rotonde van de Kerklaan reden. Hierop reed hij op een haar na tegen de agenten aan. De politie zette hem aan de kant van de weg. De man bleek gedronken te hebben. Hij had een ademanalyse van 400 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal voor zijn alcoholgebruik en voor het niet verlenen van voorrang.

Auto en geld gestolen Lekkerkerk (D8) Vanuit een woning aan de Kerkweg zijn in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 augustus autosleutels en geld meegenomen. Met de autosleutels is een Mercedes ML 320 meegenomen, een zogenaamd jeep-model. De bewoners lagen te slapen en ontdekten 's ochtends de inbraak. Mensen die eventueel een verdacht voertuig in de omgeving van de Kerkweg hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie in Schoonhoven of in Lekkerkerk. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7157 '
Lees ook