Postbus 4240          Politie Hollands Midden 
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 juli 2001
Fietser aangereden Lisse (D1)
Een 63-jarige fietser uit Lisse liep op maandag 23 juli rond 09.40 uur nekletsel op nadat hij op de Heereweg nabij de kruising met het gemeentehuis werd aangreden door een 22-jarige automobiliste uit Sassenheim. De Lissenaar is overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat de Sassemse geen voorrang verleende aan de fietser.

Tasjesrovers in kraag gevat Noordwijkerhout (D1) De politie hield op woensdag 23 juli rond 13.50 uur in het duingebied nabij camping Jan de Wit een 20-jarige Sassenheimer en een 24-jarige Hillegommer aan. Kort daarvoor roofden zij op de Victoriaberg nabij het Kerkeland uit het fietsmandje een tas van een 78-jarige vrouw uit Noordwijkerhout. Zij maakten zich uit de voeten op een zwarte bromfiets. De politie trof de twee in het duingebied aan. Ook de bromfiets en de tas werd daar aangetroffen. De verdachten bekenden het feit tegenover de politie. Na het opmaken van een proces-verbaal werden zij later in de middag heengezonden.

Aanrijding Leiden (D4) Een 20-jarige Leidenaar is maandagmiddag rond 13.45 uur op de Voorschoterweg op de Trekvlietbrug tegen de auto van een 71-jarige Valkenburgse aangereden die voor het rode stoplicht wachtte. Deze reed op haar beurt door de klap tegen de auto van een 26-jarige Leidse aan die voor haar stond te wachten. De Valkenburgse is met rug- en nekletsel naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. De Leidenaar verklaarde dat hij van baanvak wisselde en te laat zag dat het verkeer stilstond. Mobiele telefoon afgenomen Leiden (D4) Een 34-jarige Katwijker heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon Toen hij maandagmiddag rond 13.00 uur in de Haarlemmerstraat stond te bellen, werd plotseling de telefoon uit zijn handen gerukt door iemand die op de fiets achter hem langs reed.

Auto's in brand gestoken Voorschoten (D4) Twee auto's die op het Kramsvogelerf geparkeerd stonden, zijn in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli in brand gezet. De brandweer werd rond 04.40 uur gewaarschuwd en kon de auto's snel blussen. Omwonenden hebben verklaard alleen een klap te hebben gehoord voorafgaand aan de brand.

Man valt naar beneden Nieuwkoop (D5)
Een 20-jarige man uit Schoonhoven is op maandag 23 juli omstreeks 12.00 uur tijdens werkzaamheden aan een pand aan de Energieweg naar beneden gevallen en gewond geraakt. De man was bezig met het verplaatsen van een gevelplaat toen de plaat naar beneden viel. Vermoedelijk verloor de man zijn evenwicht en viel van acht meter hoogte naar beneden. De man liep verwondingen op in zijn gezicht, schaafwonden over het hele lichaam en een gebroken arm en pols. Ambulancepersoneel en een trauma-arts hebben de man gestabiliseerd. De man is daarna overgebracht naar het LUMC te Leiden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Pogingen inbraak op rij Zevenhuizen (D6)
Twee woningen aan de Boslaan en één op Het Hogeland zijn afgelopen nacht bezocht door inbrekers. Er werd getracht om de slotplaat te verwijderen bij beide woningen, echter de slotschoot kon niet teruggeduwd worden. Hierdoor bleef het dit keer bij een poging. Goed hang- en sluitwerk derhalve! Ernstige aanrijding auto/fietser; getuigen gezocht Waddinxveen (D6) Een 15-jarige jongen uit Gouda is gistermiddag omstreeks 16.35 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed over de Middelburgseweg te Reeuwijk in de richting van de T-kruising Brugweg en de Zwarteweg. Op het moment dat hij de kruising overstak verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist, een 21-jarige Reeuwijker. De jongen werd geschept door de auto en kwam enkele meters verder in de berm terecht. Hij werd ernstig gewond afgevoerd naar het GHZ. Daar werd een zware hersenschudding en diverse beenbreuken geconstateerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Met name getuigen, die de snelheid van de automobilist hebben waargenomen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

Zakkenroller loopt tegen de lamp Gouda (D7)
Een handgemeen ontstond tussen verdachte en aangever na een poging zakkenrollerij op de Nieuwe Marktpassage op maandag 23 juli omstreeks 13.50 uur. De verdachte, een 32-jarige Gouwenaar, probeerde de portemonnaie van de hem bekende aangever te stelen. De aangever merkte echter de diefstal en greep hem vast met de bedoeling hem naar het bureau te brengen. Hierop ontstond een handgemeen. Bewakers van een particuliere bewakingsdienst en de politie kwam ter plaatse. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De aangever deed aangifte op het bureau. Na verhoor werd de verdachte weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal met geweld en bedreiging Gouda (D7)
Op 23 juli, omstreeks 15.50 uur kwam een melding binnen van een overvalarm bij een drogisterij aan de Constantijn Huijgenstraat te Gouda. Tegelijkertijd kwam een 112-melding binnen dat een man met een mes liep te dreigen. De politie kreeg een vermoeden om wie het ging en ging ter plaatse, ook naar de mogelijke woning van de betrokkene, gelegen aan de Herenstraat in Gouda. Daar werden twee mannen aangehouden als verdachte van diefstal met geweld en de bedreiging. Het betroffen hier twee broers, respectievelijk 35 en 27 jaar oud en afkomstig uit Gouda. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek tegen deze verdachten wordt vandaag voortgezet.

Man mishandelt gemeenteambtenaren Bodegraven (D7)
De politie van Bodegraven heeft op maandag 23 juli omstreeks 11.50 uur een 45-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou omstreeks 11.30 uur een 56-jarige wethouder Ruimtelijke Ordening en een 50-jarige gemeenteambtenaar op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein hebben mishandeld. De Bodegraver werd boos tijdens een gesprek die hij had in een kamer op het gemeentehuis. De 50-jarige ambtenaar die inmiddels ingelicht was kwam poolshoogte nemen. In de kamer werd hij direct in de ribbenkast gestompt. De verdachte liep hierna al scheldend het gemeentehuis uit. De zojuist op het gemeentehuis aangekomen wethouder kreeg eveneens een stomp in de ribbenkast. De gealarmeerde politie kon de verdachte even later op de burgemeester Kremerweg aanhouden. De wethouder en de gemeenteambtenaar hebben aangifte gedaan van mishandeling. Zij liepen gekneusde ribben op en hebben zich onder behandeling van de huisarts gesteld.

Onder invloed rijden Gouderak (D8) De politie hield op dinsdag 24 juli rond 01.55 uur op de Middelblok een 40-jarige automobilist uit Gouderak aan. De man had te diep in het glaasje gekeken. Een ademanalyse aan het bureau wees 540 ug/l. uit. In het verkeer is de limiet 220 ug/l.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7221 '
Lees ook