Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 september 2001

Mishandeling Valkenburg (D2) De politie hield op donderdag 13 september rond 03.00 uur bij sportzaal De Terp aan de Kerkweg een 28-jarige Katwijker aan. Op het moment dat de feestszaal leeg liep sloeg de verdachte onder de ogen van aanwezige agenten zonder enige aanleiding een tand uit de mond van een 30-jarige Katwijker. De verdachte verkeerde flink onder invloed van alcohol. De aanvaller werd aangehouden en ingesloten.

Onder invloed rijden Zoeterwoude-Rijndijk (D3) De politie hield op woensdagavond 12 september tijdens een controle op de Hoge Rijndijk twee automobilisten aan na de alcoholtest verdacht werden van het rijden onder invloed. Een 35-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk kwam bij de ademanalyse die daarop volgde tot 465 ug/l. Een 62-jarige man uit Utrecht kwam tot 240 ug/l. In beide gevallen te veel. 220 ug/l. is de limiet in het verkeer.

Grootscheepse zoekactie naar verdachten Benthuizen (D3) Op woensdag 12 september rond 20.25 uur zette de politie in Benhuizen een grootscheepse zoekactie op touw naar vier verdachten. Daarbij werd geassisteerd door de politie Haaglanden, de hondenbrigade en een helikopter. De zoekactie kwam op gang nadat de politie een melding van inwoners van Benthuizen had ontvangen dat zich op het Oranje Nassauplantsoen twee mannen verdacht ophielden. De auto waarmee ze zich verplaatsten stond voor de politie Haaglanden als gestolen gesignaleerd, zo bleek de politie al snel. Ook waren ze vermoedelijk betrokken geweest bij een inbraak eerder op de avond in een sportcomplex in Reeuwijk. Toen de politie arriveerde probeerde de auto met inzittenden er vandoor te gaan. Daarbij werd een motorrijder van Politie Haaglanden omver gereden. Zijn motor werd beschadigd, zelf bleef hij ongedeerd. Uiteindelijk raakte de vluchtende auto in een bocht van De Akker van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De inzittenden verdwenen daarop in het duister. Op 13 september rond 01.15 uur werd op de Geerweg een 19-jarige Zoetermeerder aangehouden als verdacht van het rijden in de gestolen auto en een poging tot zware mishandeling c.q. doodslag op de motoragent en eerder op de avond op zijn ex-vriendin in Zoetermeer. Zij had bij de politie Haaglanden aangifte gedaan dat hij op haar was ingereden met de auto die in Benthuizen werd aangetroffen. De overige drie verdachten werden niet gevonden. De politie zet haar onderzoek in deze zaak voort.

Ongeval Leiden (D4) Een 16-jarige bromfietser uit Zoetermeer is op woensdag 12 september na een ongeval op de Kruisherenweg met ondermeer enkele gebroken ribben en een milt-beschadiging, overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval ontstond rond 15.00 uur, waarschijnlijk doordat hij op de weg niet uiterst rechts reed. Hij botste frontaal op een tegemoetkomende auto bestuurd door een 20-jarige man uit Zoeterwoude-dorp.

Bij oversteken aangereden Leiden (D4) Een 48-jarige vrouw uit Leiden is op woensdag 12 september rond 15.05 uur op de Hoge Rijndijk bij het oversteken aangereden door een 23-jarige automobilist uit Leiden. Zij liep daarbij ondermeer een dikke pols en een beenverwonding op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de vrouw de busbaan overstak. Op dat moment naderde de Leidenaar in zijn taxi. Hij kon de aanrijding niet meer voorkomen.

Inbraak in woning Leiden (D4) In de middag van woensdag 12 september werd ingebroken in een woning aan de Annie Romeinsingel. Vermoedelijk kwam men binnen na de zogenaamde flippermethode. Uit de woning worden sieraden, waardepapieren en een laptop vermist.

Autobrand Leiden (D4) Agenten stuitten op donderdag 13 september rond 00.05 uur op de Marnixstraat op een brandende bedrijfsauto. De brandweer bluste het vuur. De cabine van de bedrijfsauto van een aannemersbedrijf uit Zoeterwoude-dorp brandde volledig uit. Uit sporen die de politie bij de auto aantrof denkt zij te maken te hebben met een brandstichting. Zij onderzoekt de zaak.

Aanrijding met gewonde Alphen a/d Rijn (D5) Op woensdag 12 september om 19.30 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een bromfietser. De beide voertuigen reden op de Prins Hendriklaan in de richting van de Julianastraat toen de personenauto rechts van de rijbaan in een parkeervak wilde parkeren. Bij het inparkeren werd de 37-jarige bestuurder uit Moordrecht rechts ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Alphen a/d Rijn. De bromfietser reed met zijn voorzijde tegen de rechtervoorzijde van de personenauto en kwam ten val. De ambulancedienst heeft de bromfietser met knieletsel naar het Rijnland ziekenhuis gebracht.

Fietsenkijkdag Waddinxveen (D6)
Op zaterdag, 22 september a.s. wordt op het politiebureau aan de Limaweg in Waddinxveen weer een fietsenkijkdag gehouden. Tussen 09.00 u en 16.00 u kunnen kijkers langskomen om te zien of hun gestolen of vermiste fiets op het bureau staat. Fietsen worden teruggegeven indien men een kopie van een aangifte bij de plitie overlegt. Er worden geen fietsen verkocht.

Fietser aangereden Gouda (D7)
Een 25-jarige fietser uit Gouda is op woensdagmorgen 12 september met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De fietser werd rond 06.45 uur op de Goejanverwelledijk nabij de Oosthaven en de Fluwelensingel aangereden door een 34-jarige automobilist uit Rotterdam. Het ongeval onstond doordat de fietser plotseling voor de auto overstak. Een aanrijding kon daarop niet meer voorkomen worden.

Geachte heer of mevrouw,

Deze week is zowel het districtscollege van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek als de Ondernemingsraad van de politie Hollands Midden akkoord gegaan met een voorstel voor een nieuwe teamindeling binnen het politiedistrict Rijn-en Veenstreek. Het aantal teams wordt teruggebracht van zes naar vier. Het team van Leiderdorp wordt samengevoegd met dat van Rijnwoude/Zoeterwoude en het team van Alkemade/Jacobswoude gaat samen met dat van Nieuwkoop/Liemeer/Ter Aar. Ook is de sterkte van de vier teams vastgesteld. Dit betekent ondermeer dat de twee politieteams in de gemeente Alphen aan den Rijn formatie-uitbreiding krijgen. Deze besluiten zijn genomen in het kader van het terugbrengen van het aantal districten binnen Hollands Midden van acht naar vier. In het politiedistrict Rijn-en Veenstreek liggen de gemeenten Leiderdorp, Alkemade, Jacobswoude, Rijnwoude, Zoeterwoude, Nieuwkoop, Liemeer, Ter Aar en Alphen aan den Rijn.

Ik nodig u uit voor een persgesprek over deze besluiten met de voorzitter van het districtscollege mw. drs. A.M.E. Koopmanschap en districtschef A. Troost op vrijdagmorgen 14 september om 9.30 uur in het politiebureau aan de Hoogmadeseweg 72 in Leiderdorp.

Wilt u vanmiddag aan mij doorgeven of u aanwezig zult zijn bij dit gesprek?

Met vriendelijke groeten,

Sandra Slaghekke
Communicatie-adviseur politie Hollands Midden

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7337 '
Lees ook