Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 augustus 2001

Doorrijden na aanrijding Lisse (D1)
Een 20-jarige fietser uit Lisse heeft woensdagochtend 29 augustus omstreeks 07.20 uur schaafwonden aan de ellebogen en een lichte hersenschudding opgelopen bij een verkeersongeval op de kruising Ruishornlaan/Vivaldistraat. De man reed over het fietspad van de Ruishornlaan en kreeg geen voorrang van een auto die uit de Vivaldistraat kwam. De Lissenaar kwam ten val. De automobilist stapte uit om hem overeind te helpen, maar is daarna weggereden. De Lissenaar heeft het voorval later die ochtend bij de politie gemeld.

Verkeersongeval Katwijk (D2) Een 39-jarige scooterrijdster uit Katwijk heeft op woensdag 29 augustus omstreeks 14.30 uur letsel opgelopen nadat zij met haar voertuig ten val was gekomen. De scooterrijdster reed over het fietspad naar de Provincialeweg in de richting van de Molentuin. Bij het inhalen van twee fietsers kwam zij met haar voertuig in de linkerberm terecht en kwam ten val. De vrouw is met een pijnlijke arm overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis.

Politie zoekt getuigen bankoverval Leiden (D4) De politie van Leiden is op zoek naar getuigen van de overval op de ABN-Amrobank die op woensdagmiddag rond 13.40 uur in de Breestraat plaatsvond. Ook wil de politie graag weten welke vluchtroute de overvaller heeft genomen. Het signalement van de overvaller luidt: Een blanke, vermoedelijk Nederlandse, man tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.75 á 1.80 m lang, zongebruinde gelaatskleur, ongeschoren, Nederlandstalig. Hij droeg een zwarte baseballpet met mogelijk rode opdruk, een zonnebril met donkere kleine glazen, een driekwartlang zwart jack, een donkerblauwe trainingsbroek met witte strepen. Verder had hij een zwarte rugzak bij zich die hij bij het verlaten van de bank voor zijn buik droeg. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Leiden via 0900-8844 of 071-5258753.

Mishandeling Leiden (D4) Op maandag 27 augustus om 17.00 uur is in het Huigpark in Leiden een 33-jarige man uit Leiden mishandeld door een nog onbekende dader. Het slachtoffer was drie dagen tevoren getuige geweest van een vernieling door een 20 à 30-jarige man aan een auto van een vriend. Toen hij op 27 augustus zowel zijn vriend als de dader van de vernieling in het Huigpark met elkaar zag praten vertelde hij zijn vriend dat de man met wie hij stond te praten de dader was van de vernieling aan zijn auto. De dader liep vervolgens naar de 33-jarige Leidenaar toe en spoot hem in het gezicht met pepperspray. De dader is hierna met onbekende bestemming weggereden op een scooter. De 33-jarige man is door de ambulance naar het LUMC gebracht. De 33-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanrijding met gewonde Leiden (D4)
Op woensdag 29 augustus om 10.30 uur is een 74-jarige man uit Leiden met zijn bromfiets tegen een gemeentepaaltje gebotst .De man die op het Roomburgerpad in Leiden reed keek op een gegeven moment naar links en zag daarbij een stalen klappaaltje over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.De man is door de ambulance met onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

Dronken automobilist Leiden (D4) Tijdens een verkeerscontrole op donderdag 30 augustus om 04.00 uur op het Plancius-plantsoen in Leiden is een 56-jarige man uit Voorschoten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op straat een "F-indicatie".De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man op de ademanalyse 520 ug./l De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Een 6-jarige voetganger uit Alphen aan den Rijn heeft op woensdag 29 augustus omstreeks 15.00 uur een gebroken been opgelopen nadat hij was aangereden door een 16-jarige bromfietster uit Nieuwkoop. De bromfietster reed met een 16-jarige bijrijdster uit Alphen aan den Rijn over de Burgemeester Bruinslotsingel op de rechterrijstrook in de richting van de Eisenhouwerlaan. Op de linkerrijstrook reed een 38-jarige automobiliste uit Nootdorp. Bij het zebrapad ter hoogte van de Diepenbrocklaan liet de automobiliste enkele voetgangers voorgaan. De bromfietster reed door en zag de voetgangers over het hoofd. De 6-jarige Alphenaar werd aangereden en liep hierdoor een gebroken been en schaafwonden op. De bromfietster en haar bijrijdster liepen schaafwonden op. Zij werden allen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Een 16-jarige bromfietster uit Ter Aar is op woensdag 29 augustus omstreeks 15.20 uur gewond geraakt na een aanrijdingen met een 36-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De bromfietster reed achter de automobiliste over de Prins Bernhardlaan komende uit de richting van de Raoul Wallenbergplein. Bij het zebrapad ter hoogte van het Bospark hield de automobiliste stil voor overstekers. De bromfietster kon niet tijdig haar voertuig tot stilstand brengen en reed tegen de auto aan. Met een beenwond en een pijnlijke elleboog werd zij overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Bouwvakker breekt been Moerkapelle (D6)
Tijdens bouwwerkzaamheden aan het dak van een woning aan de Moerdijkstraat op woensdag 29 augustus omstreeks 10.00 uur heeft een 55-jarige bouwvakker uit Zevenhuizen zijn been gebroken. Door nog onbekende oorzaak kreeg de man een dakplaat op zijn been. De brandweer heeft de man met een schepbrancard vanaf het 2-hoog dak naar beneden gehezen. De man is overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) In een woning aan de Mr. P.D. Kleylaan werd op woensdag 29 augustus omstreeks 13.00 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door het slot van een deur aan de achterzijde open te breken en vervolgens via het dak een slaapkamerraam open te breken. Uit de woning werd een laptop weggenomen.

Bankinbraak Gouda (D7)
In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 augustus is in een bankgebouw aan de Nieuwe Markt ingebroken. De inbraak heeft rond 03.30 uur plaatsgevonden, zo heeft het eerste onderzoek uitgewezen. Omstreeks 04.45 uur werd de inbraak ontdekt. Men heeft een geldbedrag buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van de inbraak of verdachte omstandigheden in de buurt van de markt in de bewuste nacht hebben waargenomen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van Gouda of via telefoonnummer 0900-8844.

Fietster rijdt tegen auto aan Gouda (D7)
Een 32-jarige Rotterdamse fietster is woensdag 29 augustus rond 16.30 uur tegen een auto aangereden. Hierbij liep zij schaafwonden en een pijnlijke schouder op. De Rotterdamse fiestste over de Goejanverwelledijk. Op de kruising met de Sportlaan stak ze voorlangs een bestelbus over die bij het rode stoplicht wachtte om linksaf te slaan. Toen ze de rijstrook voor het rechtdoorgaand verkeer wilde oversteken, reed ze tegen een naderende auto aan. De automobilist, een 38-jarige Gouwenaar, heeft nog krachtig geremd, maar kon de aanrijding niet meer voorkomen. De fietster had bij het oversteken de haaietanden genegeerd.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7585 '




Lees ook