Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 februari 2000
·

Doorrijden na aanrijding Leiden
Politie zoekt getuigen
Op dinsdag 1 februari omstreeks 14.00 uur heeft een 18-jarige bromfietser uit Oegstgeest letsel opgelopen toen hij was aangereden door een nog onbekende automobilist. Het voorval gebeurde op de Kiekendiefhorst nabij de tunnel de Kiekendief. De bromfietser kwam uit de tunnel van de Kiekendiefhorst en reed in de richting Valkenpad. Boven werd hij aangereden door de bestuurder van een rode Suzuki Alto die van het parkeerterrein afreed. De automobilist heeft zich niet kenbaar gemaakt bij de bromfietser. De bromfietser heeft letsel aan een knie opgelopen en is voor inwendig onderzoek onder behandeling bij een ziekenhuis in Leiden. De politie wil in contact komen met mensen die iets van dit voorval hebben gezien. Deze kunnen contact opnemen met het wijkbureau, team Noord: 071-5258300.

Diefstal uit woning Oegstgeest
Een 55-jarige man heeft op dinsdag 8 februari aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Leidsestraatweg. De inbraak vond vermoedelijk plaats tussen maandag 7 februari 13.00 uur en dinsdag 8 februari 00.20 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het ruitje van de wc op de eerste verdieping in te slaan. Diverse kamers op de eerste verdieping werden doorzocht. Weggenomen is onder andere een geldbedrag en juwelen.

Woninginbraak Koudekerk a/d Rijn
Op dinsdag 8 februari is ingebroken in een woning aan de Kievitlaan in Koudekerk a/d Rijn. Door de achterdeur te forceren kregen de inbrekers toegang tot de woning. De woning is doorzocht wat de bewoners missen is nog onduidelijk.

Verdachte mishandeling aangehouden Leiden
De politie heeft op dinsdag 8 februari een 15-jarig meisje uit Leiden aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht samen met een groep andere meisjes op dinsdagmiddag 1 februari jl. rond 16.00 uur zonder enige aanleiding twee meisjes van 17 en 18 jaar in de Van der Werfstraat te hebben mishandeld. De 17-jarige Noordwijkse en 18-jarige Leidse wilden na een middagje winkelen op hun bromfiets stappen toen de groep meisjes hen tegemoet kwam lopen en hen uitscholden. Na een tegenopmerking van de kant van de slachtoffers kregen ze klappen van de groep. Daarbij liep de Noordwijkse een gebroken neus, blauwe plekken en een opgezwollen wang op.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 25-jarige bromfietser uit Leiden heeft op dinsdag 8 februari omstreeks 07.15 uur letsel aan een been opgelopen toen hij was aangereden door een 57-jarige automobilist uit Nieuweschans. De bromfietser reed over de Lammenschans komende uit de richting van de Dahliastraat. Op de kruising met de De Sitterlaan verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. De bromfietser liep een gekneusde onderbeen op.

Geweld Leiden
Een 20-jarige man uit Voorschoten heeft dinsdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Samen met een vriend werd hij zondagmorgen 6 februari rond 04:30 uur in de hal van het Centraal Station door drie jongens van ongeveer 22 jaar bij de nek gepakt. De schermutseling liep erop uit dat de man een paar keer hard tegen een ruit werd geduwd, waarbij hij een wond aan zijn wenkbrauw opliep. Nadat de jongens waren vertrokken, is het slachtoffer naar de EHBO van het LUMC gegaan waar zijn wond is gehecht.

Onder invloed Leiden
Op de Gooimeerlaan is woensdagmorgen vroeg rond 02:00 uur een 30-jarige Leidenaar aangehouden. Bij een routinecontrole bleek hij onder invloed achter het stuur te zitten. De Leidenaar blies 445 microgram; oftewel ruim 1,00 promille. De man is aangehouden. Hierbij bleek dat de man nog een boete van ƒ 750,- had openstaan voor een eerdere keer dat hij met alcohol op een auto bestuurde. De man heeft zijn boetes betaald. Met een rijverbod van vier uur mocht hij gaan.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 14-jarige fietsster uit Hoogmade heeft op dinsdag 8 februari omstreeks 10.15 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 34-jarige automobilist uit Bilthoven. De fietster reed over het fietspad van de Hoge Rijndijk in de richting van de Catharinastraat. Ter hoogte van de Verdamstraat wilde ze de Hoge Rijndijk oversteken. Bij de oversteekplaats verleende zij geen voorrang aan de voor haar van achteren komende automobilist. De fietsster is met een gebroken pols en een hersenschudding naar een ziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.

Verkeersongeval met letsel Alphen aan den Rijn Een 16-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft op dinsdag 8 februari omstreeks 08.40 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 37-jarige automobiliste uit zijn woonplaats. De automobiliste stond op de Rembrandtlaan aan de linkerkant geparkeerd met de voorzijde richting de Willem de Zwijgerlaan. Zij reed uit parkeerstand weg met de bedoeling te keren. Bij deze manoeuvre zag ze de naderende fietser over het hoofd. De fietser liep letsel op aan het gezicht en gebit.

Bromfietser rijdt kind aan Gouda
Dinsdagmiddag 8 februari rond 15.20 uur raakte op de kruising Vest met de Guldenbrug en de Vlamingstraat een 9-jarige fietsertje uit Gouda gewond bij een aanrijding met een bromfiets. De 18-jarige bromfietser uit Gouda raakte het meisje tijdens het inhalen. Zij kwam daarbij ten val en liep verwondingen aan het been op. Zij is overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 29-jarige fietser uit Gouda heeft op dinsdag 8 februari omstreeks 09.15 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 49-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De fietser reed over de Willem de Zwijgersingel in de richting van de Jan van Beaumontstraat. De automobilist reed in tegenovergestelde richting. Op de kruising reden de twee weggebruikers tegen elkaar aan. Op dit moment is de toedracht van het ongeval nog niet duidelijk. De fietser liep enkele kneuzingen op.

Aanrijding Gouda
Op zaterdag 5 februari vond een aanrijding plaats op de kruising Voorwillenseweg , Symfonielaan, Middenmolenlaan in Gouda. Een 28-jarige inwoonster uit Gouda fietste over de kruising toen een automobilist haar geen voorrang verleende. De fietster kwam hierdoor op de motorkap terecht maar raakte verder niet gewond. Na met de bestuurder van de auto gesproken te hebben vervolgde zij haar weg. Toen bleek dat haar fiets toch behoorlijk beschadigd was. De politie verzoekt de automobilist dan wel eventuele getuigen, contact op te nemen met de politie in Gouda.

Diefstal uit woning Gouda
Een 38-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Eerste E.J. Potgieterstraat. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 7 februari tussen 18.50 en 20.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via de achterdeur. Uit de keuken werd een tas met onder andere een portemonnee, mobiele telefoon, autopapieren, diverse passen weggenomen.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 33-jarige fietser uit Gouda is op dinsdag 8 februari omstreeks 13.00 uur gewond geraakt toen hij was aangereden door een 29-jarige bestuurder van een bestelbus uit Rotterdam. De automobilist reed over de Petuniastraat en sloeg rechtsaf de Hugo de Vrieslaan in. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de fietser die over de Hugo de Vrieslaan reed en in de richting ging van de Plataanstraat.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 7763 '
Lees ook