Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 juli 2001

Wisseltruc Hillegom (D1) Een onbekende man heeft donderdagmiddag 12 juli rond 15.00 uur geld ontvreemd uit de kassa van een supermarkt. Hij deed dit door middel van een wisseltruc waarbij hij een greep in de kassa deed. Bij het opmaken van de kassa ontdekte men dat er geld tekort was in de kassa. De man was in het gezelschap van een vrouw. Beide personen hadden een Zuideuropees uiterlijk. De man sprak gebroken Engels.

Winkeldief aangehouden Katwijk (D2)
De politie heeft vrijdagmiddag 13 juli rond 13.30 uur een 15-jarige Katwijker aangehouden die zojuist een compact-disc had gestolen uit een muziekwinkel op het Hoornesplein. Een politieman die in het winkelcentrum surveilleerde, werd door de eigenaar van de winkel aangesproken. Hierop zette de agent de achtervolging in. Ter hoogte van het grasveld op de Treubstraat wist de politieman de jongen aan te houden.

Aanrijding Leiderdorp (D3) Op de kruising Zijldijk/Van der Valk Boumanweg is een 52-jarige automobiliste uit Leiden in botsing gekomen met een 39-jarige Leiderdorpse fietster. De Leidse negeerde de haaitanden op de Van der Valk Boumanweg en verleende geen voorrang aan de fietster die van links kwam en op de Zijldijk reed. De Leiderdorpse is met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp overgebracht.

Fietster aangereden, automobilist rijdt door Leiderdorp (D3) Een 14-jarige fietster uit Leiderdorp is op vrijdag 13 juli omstreeks 14.30 uur aangereden door een nog onbekende automobilist van een lange zilverkleurige auto. De fietster reed over de Vronkenlaan en kreeg geen voorrang van de automobilist die uit de Van der Marcktstraat kwam. De automobilist stapte na de aanrijding uit de auto, maar ging vervolgens weer weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken bij de fietster. De fiets raakte beschadigd. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding, en met name met twee vrouwen die ten tijde van het ongeval in de buurt waren. Een van hen, een oudere vrouw was met een klein kind. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 8844. Signalement automobilist; blanke man van ongeveer 1.70 m, normaal postuur, grijswit kort stekelig haar, brildragend en ongeveer 55 jaar.

Meisje krijgt klappen Leiden (D4) Een 13-jarig Leids meisje heeft van een onbekend meisje klappen en een trap gekregen. Het slachtoffer stond met enkele vriendinnen bij Molen De Valk op de Lammermarkt. Het onbekende meisje kwam voorbij in het gezelschap van een ander meisje en schold zonder verdere aanleiding het slachtoffer uit. Het slachtoffer zei iets tegen haar vriendinnen wat door het onbekende meisje als provocatie werd gezien. Ze heeft enkele verwondingen aan haar gezicht.

Aanhoudingen Voorschoten (D4) Vier Voorschotenaren, drie van 18 jaar en één van 21 jaar, zijn vrijdagmiddag 13 juli aangehouden op verdenking van een poging tot woninginbraak aan het Gerard Douplantsoen. De politie kreeg rond 13.45 uur een melding dat er in de bewuste straat zou worden ingebroken. Binnen drie kwartier werden alle verdachten aangehouden in de omgeving van het Gerard Douplantsoen. Overstekende eenden Nieuwkoop (D5) Vrijdagmorgen 13 juli is op de Nieuwkoopseweg een verkeersongeval gebeurd. Toen een 25-jarige vrouw uit Wateringen rond 09:00 uur met de personenauto uit de richting van Aarlanderveen naar Nieuwkoop reed, stak er een eend met een rij kuikens de weg over. De vrouw remde, maar de bestuurder van de auto achter haar; een 36-jarige man uit Bodegraven, kon niet op tijd tot stilstand komen. Een botsing was het gevolg. Na de aanrijding hadden beiden een pijnlijke nek en schade aan de auto. De man uit Bodegraven droeg de veiligheidsgordel niet.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Bij een bromfietscontrole heeft de politie in Nieuwerkerk vrijdag 13 juli 13 bonnen uitgeschreven. Veel jongeren droegen niet de valhelm. De boete voor het niet dragen van de helm is f 90,--. Naast het risico op een boete, loop je natuurlijk risico op ernstig hoofdletsel als je onverhoopt bij een ongeluk betrokken raakt. Ook bleken sommige brommers opgevoerd te zijn. De boete hiervoor is afhankelijk van de snelheid die je met de opgevoerde brommer kunt halen, maar kan oplopen tot f 240,--. Er is ook bekeurd voor het brommen op fietspaden. Het onterecht volgen van het fietspad kost f70,--.

Snelheidscontrole Zevenhuizen (D6) De politie heeft op vrijdag 13 juli tussen 08.40 uur en 13.25 uur een snelheidscontrole gehouden op het Noordeinde (tussen Moerkapelle en de A12). Van de 1236 passanten waren er 317 automobilisten in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 105 km per uur terwijl de toegestane maximumsnelheid 60 km p/u is. De gemiddelde snelheid lag tussen de 80 en 100 km p/u.

Zware mishandeling Gouda (D7)
Vrijdagmorgen 13 juli heeft de politie in een woning aan de Kazernestraat in Gouda een 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie werd rond 06:20 uur om assistentie gevraagd in verband met een zware mishandeling. In de woning troffen de agenten een ware ravage. De 47-jarige bewoonster was zwaar gewond aan hoofd en armen. De verwondingen zijn toegebracht door de 39-jarige man die bij haar op bezoek was. De twee kregen ruzie toen op een gegeven moment de man door het lint ging en de vrouw ernstig verwondde met een kapot geslagen fles. Bij de schermutseling is ook de Rotterdammer aan de rug gewond geraakt. Hij is na zijn aanhouding voor medische behandeling door de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. Tijdens zijn behandeling kregen de man en het ziekenhuispersoneel politiebewaking. Nadat zijn wond was gehecht is hij in verzekering gesteld. Ook de vrouw is naar het Groene Hart ziekenhuis vervoerd waar zij wordt verpleegd. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. De man heeft tegenover de politie de mishandeling bekend. Hem zal poging doodslag ten laste worden gelegd.

Verkeersongeval Gouda (D7)
Een 37-jarige motorrijder uit Gouda heeft op vrijdag 13 juli omstreeks 09.05 uur beenletsel opgelopen nadat hij was aangereden door een 21-jarige automobilist uit Rotterdam. De automobilist reed vanaf een tankstation de Goudse Poort in de richting van de A12 op en kwam in botsing met de motorrijder. De motorrijder kwam ten val en liep beenletsel op.

Verkeersongeval A12 Reeuwijk (D7) Een 34-jarige automobilist uit Utrecht is op vrijdag omstreeks 12.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobilist reed over de linkerrijstrook op de rijksweg A12 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Reeuwijk kwam hij door nog onbekende oorzaak in de linker berm terecht. De automobilist probeerde dit te corrigeren maar kwam hierdoor tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg terecht. Op dat moment reed er op de rechterrijstrook een grote bouwkraan, bestuurd door een 37-jarige man uit Gorinchem, waartegen de automobilist met zijn voertuig op botste nadat hij tegen de vangrail was gereden. Opnieuw klapte de automobilist tegen de vangrail, om vervolgens weer tegen de bouwkraan te botsen. De automobilist raakte hierdoor bekneld in zijn voertuig. De automobilist werd door de brandweer uit zijn situatie bevrijd en werd ter plaatse geopereerd door de arts van de trauma-heli. Hij werd met onder andere een ingeklapte long, vermoedelijk ander inwendig letsel en letsel aan een schouder overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.Ter plaatse waren twee ambulances, de brandweer, een trauma-heli, de politie, rijkswaterstaat, de korps landelijke politiediensten en een takelateur. De politie heeft de weg afgezet en het verkeer geleid over de linkerrijstrook. De rechterrijstrook was omstreeks 13.50 uur weer voor het verkeer vrij. Door het ongeval reed het verkeer tot die tijd stapvoets waardoor er een file ontstond. Ook op de A20 ontstond er file als gevolg van het ongeval.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 8328 '
Lees ook