Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 september 2001
·

Ongeval met kermisattractie Noordwijkerhout (D1)
Gisterenavond, 6 september, heeft er op de kermis op de Brink een ongeval met een kermisattractie plaatsgevonden. Van een kermisattractie waarmee een cabine de lucht in wordt geschoten, begaf de één van de elastieken het. Tijdens het ongeval zaten een 31-jarige vrouw en een 29-jarige vrouw uit Noordwijkerhout in de cabine. Tijdens het omhoog schieten van de cabine, brak één van de elastieke kabels en sloeg de cabine tegen één van de zijarmen aan. Een noodkabel zorgde ervoor dat de cabine niet naar beneden kon vallen. Wel bleef de cabine een tijdje op een behoorlijke hoogte hangen. Door in een van de zijarmen te klimmen lukte het de eigenaar om de cabine te laten zakken. De twee vrouwen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht, daar zij last hadden van hun schouders en nek. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de Keuringsdienst van Waren.

Onder invloed Noordwijk (D1)
Een 44-jarige man uit Zoetermeer is vanacht, 7 september rond 03.45 uur, aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 335 Ug/l en kreeg naast een procesverbaal een rijverbod van twee uur.

Vrouw weet diefstal bromfiets te voorkomen Katwijk (D2)
Een 61-jarige vrouw uit Katwijk zag gisterenochtend, 6 september rond 12.00 uur, een man gehurkt zitten bij een bromfiets. Ze had het vermoeden dat de man de bromfiets wilde stelen en bleef daar in de omgeving staan. De man liep uiteindelijk de passage in en de vrouw volgde hem. Plotseling draaide de man zich om en liep met grote passen opzettelijk tegen de vrouw. Als gevolg van deze aanvaring hield de vrouw een pijnlijke schouder op. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling bij de politie.

Verkeersongeval Katwijk (d2)
Een 18-jarige vrouw uit Katwijk is gisterenmiddag, 6 september rond 14.30 uur, op de Blokmakerstraat gewond geraakt toen zij met haar bromfiets werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Leiderdorp. De automobilist reed over de Blokmakerstraat toen hij op de T-kruispunt geen voorrang verleende aan de vrouw op de bromfiets die op de kruisende weg op het fietspad reed. De vrouw is met onbekend letsel naar het Diaconessenziekenhuis in Leiden gebracht.

Controle parkeerverordening Sassenheim (D2)
De politie in Sassenheim heeft gisterenmiddag, 6 september, in aan de Hoofdstraat, Hortusplein, Kerklaan, Boschplein, Concordiastraat, Teylingerlaan, Oude Haven en aan de JP Gouveneurlaan gecontroleerd op het fout parkeren. In totaal zijn er 17 processenverbaal geschreven wegens fout parkeren.

Controle hondenbeleid Sassenheim (D2)
De politie heeft gisterenmiddag, 6 september, in Sassenheim het hondenbeleid gecontroleerd. Op de Kagerdreef is één persoon bekeurd voor het niet aanlijnen van de hond. De boete voor het niet aangelijnd hebben van een hond is fl. 60,-.

Controle overlast Sassenheim (D2)
Politie Sassenheim heeft gisterenavond, 6 september, gecontroleerd op overlast op de Diligence, Berline, Smirnoffstraat, Van Alkemadelaan, Park Rusthoff en op de Hoofdstraat. Er werd geen overlast geconstateerd.

Verkeersongeval Leidmuiden (D3)
Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Provincialeweg Vriezeweg is gisteren omstreeks 18.45 uur drie personen gewond geraakt. Een 25 jarige inwoner van 's-Gravenhage verleende op de kruising geen voorrang aan een 28 jarige inwoonster van Roelofarendsveen. Ook haar passagier een 31 jarige passagier uit Roelofarendsveen werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Alle betrokkenen hebben vermoedelijk nekletsel opgelopen. Allen zijn met verschillende ambulances vervoerd.

Vouwagen in brand Leiderdorp (D3)
Aan de Oltmansdreef i nLeiderdorp werd gisterenavond brand ontdekt. Bleek dat een geparkeerde vouwwagen in brand stond. Omwonende hadden een knalgehoord. De knal bleek te zijn veroorzaakt door het ontploffen van een gastankje. De brandweer bluste de brand nadat omwonenden met een uinslang hiermee een aanvang hadden gemaakt. Ook ontstond er brand schade aan het dak van een schuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand waarbij rekening wordt gehouden met brandstichting.

Diefstal uit woning Leiden (D4)
In een woning aan de Punterwerf werd op donderdag 6 september tussen 08.00 uur en 21.30 uur ingebroken. De inbreker kwam de woning binnen door de voordeur open te breken. Weggenomen is onder andere een videocamera.

Verdachte van bommelding aangehouden Leiden (D4)
De politie heeft op vrijdagmorgen omstreeks 00.55 uur een 44-jarige Leidenaar in zijn woning aangehouden die ervan wordt verdacht een bommelding te hebben gedaan. De meldkamer van de politie kreeg even voor middernacht de melding dat er omstreeks 04.00 uur een bom zou afgaan in een wijkbureau van de politie te Leiden. Door herkenning wist de politie de man te achterhalen en aan te houden. In het wijkbureau werd na onderzoek geen verdacht pakket aangetroffen.

Rijden onder invloed Leiden (D4)
De politie heeft op vrijdag 7 september omstreeks 03.00 uur een 29- jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de Kraaierstraat in de richting van de Hoge Rijndijk. Vanwege opvallend rijgedrag werd de automobilist staande gehouden waarna hij moest blazen. De ademtest gaf 520 ug/l aan terwijl 220 de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Fietser gevallen Alphen aan den Rijn (D5)
Op het fietspad van het Amerpad is donderdagmiddag 6 september een 69-jarige man uit Roelofarendsveen ten val gekomen. Rond 16:30 uur kwam de man die langsfietste in botsing met een meisje van 13-jaar uit Alphen dat op de fiets stapte. Bij de val liep de man schaafwonden op en beschadigde hij zijn sleutelbeen. Hij is met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Aangifte Alphen aan den Rijn (D5)
Een 20-jarige bewoonster van de Kraaienhorst heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw kwam tussenbeide toen zij woensdag 5 september aan het begin van de avond op straat een vechtpartij zag tussen een man en een jongetje dat ze kende. Het jongetje lag op zijn rug op de grond, terwijl de man op zijn buik zat met de handen om zijn nek. Omdat de man niet voor rede vatbaar was, probeerde ze hem van het jongetje af te trekken. Hierop richtte de man zijn agressie op de vrouw. Ook de vrouw van de agressieve man bemoeide zich ermee. Het slachtoffer werd bij de keel gepakt en aan de haren getrokken. Zij heeft bij de politie aangifte gedaan. De identiteit van de man en zijn vrouw zijn bij de politie bekend.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
Aangifte werd gedaan van diefstal uit een woning aan de Weerestein te Gouda. Een insluiper heeft woensdag kans gezien enkele goederen, o.a. een tas en een telefoon, uit de woning weg te nemen.

Controle Hotspots Gouda (D7)
Gisteren heeft de politie in de namiddag en de avond een tiental zogenaamde "Hotspots" gecontroleerd in de wijken Bloemendaal en Goverwelle. De politie constateerde geen bijzonderheden.

Deur geramd met vorkheftruck Gouda (D7)
Gisterenavond omstreeks 22.00 uur werd gemeld dat een inbraak had plaats gevonden in een bedrijf aan de Marconistraat te Gouda. Bleek dat een deur die toegang geeft tot een loods met vermoedelijk een vorkheftruck was ingereden. Een balie achter de deur werd zwaar beschadigd. Voor zover bekend werd niets weggenomen. De dader(s) werden mogelijk gestoord door een luidalarm.

Opstootje op Kleiweg Gouda (D7)
Op donderdag 6 september omstreeks 21.15 uur ontstond er een opstootje op de Kleiweg te Gouda. Een groepje jongeren kreeg onenigheid met de eigenaar van een hond. Het groepje groeide snel aan tot ca. 20 personen. De politie was bij het ontstaan ter plaatse en riep assistentie in van collega's toen een en ander uit de hand dreigde te lopen. De zaak werd gesust en alle betrokkenen gingen mee naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 8416 '
Lees ook