· Hollands Midden

Politie gaat bromfietsen controleren

Noordwijk/Noordwijkerhout
De politie gaat voor de rest van de maand november op meerdere dagen bromfietscontroles houden. Gecontroleerd wordt op vermogen, bromfietscertificaten, verlichten, verzekering en andere technische zaken. De controles zullen op verschillende locaties in Noordwijk en Noordwijkerhout gehouden worden.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietsertje

Hillegom
Een tot op heden nog onbekend gebleven automobilist is gisteren rond het middaguur doorgereden nadat hij op de Brouwerlaan een 10-jarig fietstertje had aangereden. Het meisje uit Hillegom hield daaraan een pijnlijke dikke rechterknie over. De automobilist reed vanuit parkeerstand weg. Nog wel stapte de bestuurder even uit, zei ‘sorry’ tegen het meisje en ging er toen weer vandoor. De politie is op zoek naar hem.

Inbreker aangehouden

Noordwijk
Vannacht hield de politie rond drie uur een 38-jarige Noordwijker aan die bezig was in te breken in de doe het zelf zaak Doeland aan de Pickestraat. Een getuige meldde de politie dat hij glasgerinkel had gehoord en ook een schim had zien lopen. De politie trof de man in de zaak aan. Daar kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt of hij mogelijk nog meer op zijn kerfstok heeft.

Jongen die vrouw met mes bedreigd, aangehouden

Oegstgeest
Woensdagmiddag hield de politie op de Haaswijklaan een 13-jarige jongen uit Oegstgeest aan die rond half drie een 40-jarige vrouw uit Oegstgeest op het Boerhaveplein met een mes had bedreigd. De vrouw maakte opmerkingen over het gedrag van groep jongens, waaronder de 13-jarige zich bevond. De jongeren staken nabij de daar gevestigde supermarkt lucifers af en zorgden voor rommel op straat. Na verdere opmerkingen over en weer ontstond er een schermutseling waarbij de jongen plotseling een mes trok en de vrouw bedreigde. Een oudere man schoot de vrouw te hulp. Nadat de vrouw de politie had gebeld bleken de jongeren en de oudere man vertrokken. Toch kon de politie de jongen even later aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zou nu graag in contact komen met de oudere man of andere getuigen van het voorval. Zij kunnen de politie bereiken op telefoonnummer 071-4090200.

Beroving

Leiden
Gistermorgen zijn twee verkoopsters van een schoenenzaak aan de Langegracht nabij de ING-bank aan het Schuttersveld beroofd van de dagopbrengst van de zaak. De 18 en 17-jarige Leidse verkoopsters wilden net het geld afstorten toen zij belaagd werden door twee nog onbekende jongens. Zij bedreigden de dames en dwongen ze tot afgifte van de sealbag waarin het geld zat. Daarna gingen ze er lopend vandoor in de richting van de Parmentierweg en de A. Fokkerweg. De twee berovers waren ongeveer 20-jaar en mogelijk van Marokaanse komaf. Eén van hen was geheel gekleed in spijkerkleding, de ander droeg een blauwe spijkerbroek, donkere jas en had een baseballpet. Beiden hadden donker krullend haar. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld, echter nog zonder resultaat.

Vrouw mishandeld door vriend

Leiden
De politie heeft gisteravond een 44-jarige Leidenaar aangehouden die kort daarvoor zijn 41-jarige vriendin in een woning aan de Kokkelbank had mishandeld. Onder invloed van alcohol werd hij tegen de vrouw vervelend en gaf haar een paar rake klappen in het gezicht. Zij liep daarbij blauwe plekken op. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

‘Baasjes’ volgen voorbeeld honden

Leiden
Gisteravond raakten in het park van de Merenwijk aan de Broekweg drie honden met elkaar in gevecht. De ‘baasjes’ van de honden vlogen elkaar vervolgens ook in de haren. Daarbij liep een 54-jarig ‘baasje’ uit Leiden enkele klappen op en belandde via struiken in de sloot. Hij heeft aangifte gedaan tegen het andere ‘baasje’, een 55-jarige man eveneens uit Leiden. De aanleiding tot de vechtpartij was dat het 54-jarige ‘baasje’ de vechtende honden uit elkaar probeerde te halen en daarbij trapte naar de hond van het 55-jarige ‘baasje’. Daar was laatsgenoemd ‘baasje’ niet van gediend en deelde enkele rake klappen uit.

Meisje mishandeld tijdens trimmen

Alphen a/d Rijn
Een 16-jarig meisje uit Alphen is afgelopen maandag rond 19.00 uur op de Aalhorst mishandeld door een nog onbekende jongen. Het meisje was bezig te trimmen toen zij in de brandgang van de Aalhorst ter hoogte van de Holteberg de jongeman tegenkwam. De jongen belaagde het meisje en fietste achter het meisje aan. Op de Aalhorst begon hij tegen het meisje te schoppen en te slaan. Toen zij afweerde ging hij er vandoor. Het meisje liep rode gezwollen plekken op in het gezicht. De ongeveer 16 tot 17-jarige jongen met stoppelbaard, was donker gekleed en droeg een zwarte base-ball pet. Hij reed op een oude ‘opoefiets’ zonder bagagedrager. Mensen die de politie iets zouden kunnen vertellen over de identiteit van de dader of hem in de omgeving van de Aalhorst hebben zien rondrijden worden verzocht contact op te nemen met de politie. Het telefoonnummer is 0172-484555.

Alcoholcontrole

Alphen aan den Rijn
Vannacht heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Oudhoornseweg in Alphen. Vier passanten konden worden gecontroleerd. Geen van allen had alcohol gebruikt. Goed resultaat derhalve.

Brandstichting bij oud schoolgebouw

Nieuwkoop
In een leegstaande school aan de Churchillaan in Nieuwkoop is gisteravond brand gesticht. De politie kreeg een melding binnen dat een beginnend vuurtje was gezien in de school. De brandweer was snel ter plaatse. In het gebouw was een stapel kranten in brand gestoken. Omwonenden klaagden dat alle ruiten van de school vernield worden midden in de nacht en drongen aan op actie om de school snel te slopen.

Inbraken

Nieuwerkerk
In een hoekwoning aan de Parallelweg Zuid is gisternacht geprobeerd in te breken door de slotplaat om te buigen. Het lukte echter niet om binnen te komen, omdat er ook nog grendels aan de binnenzijde van de deur zaten. Een vrijstaande woning aan dezelfde Parallelweg Zuid werd die nacht wel door inbrekers bezocht. Hier kon de slotschoot worden geforceerd. Een klein geldbedrag werd weggenomen. Bij woningen aan de Kleefkruid en de Kroonkruid is het de daders ook niet gelukt binnen te komen. Aan de Kleefkruid werd een buitendeur geforceerd en de cilinder van het slot verbroken. Bij de woning aan de Kroonkruid werd een gaatje geboord in een kozijn aan de achterzijde van de woning. Op het raam zat ook een grendel, dus het lukte de dader ook hier niet om binnen te komen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht en stelt een vervolgonderzoek in.

Insluiper actief

Gouda
Een vroege insluiper heeft in de vroege ochtend van 4 november een woning aan de Stolpenburg in Gouda betreden. De bewoners waren vergeten de voordeur te vergrendelen. Uit de woning werd een tas met daarin een geldbedrag en een mobiele telefoon weggenomen. De tas werd later in de voortuin aangetroffen.

Inbraken

Gouda
In een woning aan de Da Costakade werd dag ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 10.15 uur en 12.45 uur. Een deur aan de achterzijde van de woning werd met een breekvoorwerp geforceerd. Sieraden en pasjes werden weggenomen. De politie heeft een preventieadvies aan de bewoners afgegeven. Ook in een woning aan de Cort van der Lindenstraat werd ingebroken. Ook daar werd de achterdeur geforceerd met een breekvoorwerp. De gehele woning werd doorzocht en een computer werd weggenomen. De politie liet een preventieadvies achter Gistermiddag, tussen 17.30 uur en 20.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Blommesteinsingel. De cilinder in de achterdeur werd verbroken. Onder andere werd fotoapparatuur en een geldbedrag weggenomen. Ook hier werd een preventieadvies afgegeven. De technische recherche stelt nog een sporenonderzoek in.

Milieucontrole

Bodegraven
Gisterochtend is een grootscheepse milieucontrole gehouden op de A-12, op de parkeerplaats nabij het AC Bodegraven. De controle vond plaats in samenwerking met het KLPD, de provincie Zuid-Holland en de Regionale Milieu Inspectie. In totaal werden 26 vrachtwagens gecontroleerd. Tegen zestien vervoerders werd proces-verbaal opgemaakt ter zake diverse technische gebreken en/of een te zware lading. Eén bestuurder werd gewaarschuwd, omdat hij niet de vereiste documenten bij zich had. Twee tankauto’s vervoerden mest. Hiervan waren de geleidebiljetten in orde.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 8571 '
Lees ook