Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 3 augustus 2001

Rechts inhalen Noordwijk (D1)
Een 45-jarige fietster uit Noordwijk is donderdag 2 augustus rond 18.30 uur ten val gekomen toen zij door een 17-jarige scooterrijder uit Leiden op de Beeklaan aan de rechterkant werd ingehaald. De vrouw is ter controle overgebracht naar het LUMC. De scooterrijder bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 595 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Abbenes (D2) Een 56-jarige man uit Lisse zat donderdag 2 augustus rond 22.30 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Rijksweg A44. Er is een bloedproef afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Vernielen autospiegel Oegstgeest (D2) Een 16-jarige jongen uit Genemuiden en een 16-jarige jongen uit De Moer zijn donderdag 2 augustus aangehouden op verdenking van het vernielen van een autospiegel op de Rijnzichtweg. Zij waren door de 53-jarige eigenaar uit Oegstgeest gezien. Hij ging de jongens achterna en belde de politie die ze aan kon houden. Hij heeft aangifte tegen de twee jongens gedaan. De vader van één van de jongens heeft aangifte gedaan tegen de Oegstgeestenaar omdat hij met zijn auto op de jongens zou zijn ingereden. De man heeft verklaard dat hij de jongens tegen wilde houden en dat hun fietsen daarbij in aanraking kwamen met zijn auto. De politie stelt een onderzoek in.

Onbekende man valt vrouw aan Zoeterwoude-Dorp (D3) In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli rond 00.30 uur is een 21-jarige Zoeterwoudse door een nog onbekende man aangevallen op de Weipoortseweg. De vrouw parkeerde haar auto bij haar woning, gelegen tussen de Ommedijkseweg en de Nieuwe Weg. Bij het uitstappen werd ze door de man bedreigd. Na een korte worsteling is de man weggerend en is de Zoeterwoudse met haar auto weggereden om bij buurtbewoners de politie te waarschuwen. De dader is rond de dertig jaar, ongeveer 1.65 m lang, met kort donker haar met mogelijk boven op krulletjes. De politie wil graag in contact komen met mensen die van de aanval getuige zijn geweest of die meer informatie omtrent de dader kunnen geven. Men kan zich melden bij het politiebureau aan de Rijndijk te Hazerswoude-Rijndijk of via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval Hazerswoude-Rijndijk (D3) Donderdagmiddag 2 augustus heeft een 64-jarige fietsster uit Hazerswoude-Rijndijk een pijnlijke rug opgelopen bij een aanrijding met een fietser op de Joseph Haydenlaan. De 13-jarige jongen, eveneens uit Hazerswoude-Rijndijk, reed op de stoep van het Schubertplantsoen en stak vervolgens de Joseph Haydnlaan over. Hij zag daarbij de fietster over het hoofd. De vrouw kwam ten val en is voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Motor gestolen Koudekerk a/d Rijn (D3) In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 augustus is vanaf de Hoogewaard een motorfiets gestolen. De zwarte Suzuki, een zogenaamde chopper, stond geparkeerd bij een vuilcontainer bij de kruising met de Den Tollstraat. De politie zoekt getuigen van de diefstal. Men kan zich melden bij het politiebureau in Leiderdorp of via telefoonnummer 0900-8844.

Beroofd van mobieltje Leiden (D4) Gisterenmiddag, 2 augustus rond 14.30 uur, is een 21-jarige man uit Leiden op de Kopermolen beroofd van zijn mobiele zaktelefoon. De man was aan het bellen, toen plotseling zijn telefoon uit zijn hand werd gegrist door een persoon op een bromfiets. De dader reed vervolgens weg in de richting van de Pelmolen.

Bromfietser onder invloed Leiden (D4) Agenten van politie Leiden zagen gisterenavond, 2 augustus rond 18.00 uur, een bromfietser op het wegdek liggen. Toen de agenten de 48-jarige bestuurder uit Leiden aanspraken, roken zij een behoorlijke alcohollucht, waarop ze de man aanhielden. Op het politiebureau blies de man 1085 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 14 uur voor het rijden onder invloed.

Automobilist onder invloed Leiden (D4) Op de Veluwemeerlaan is gisterenavond, 2 augustus rond 22.00 uur, een automobilist aangehouden vanwege slingerend rijden. De 55-jarige automobilist uit Leiden blies op het politiebureau 590 Ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Automobilist onder invloed Leiden (D4) Vannacht, 3 augustus rond 02.30 uur, zagen twee agenten van politie Leiden een auto slingerend over de Hooigracht rijden. Op de Garenmarkt kwam de 46-jarige bestuurder uit Leiden tot stilstand. Omdat de ademanalysetest niet lukte, kon de precieze hoogte Ug/l niet worden vastgesteld. Wel kon worden vastgesteld dat de man teveel had gedronken om nog auto te mogen rijden en kreeg hij een rijverbod van 12 uur. Bij de man is bloed afgenomen om de precieze hoogte vast te stellen.

Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus zag de politie tijdens een surveillance dat een 27-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn op de Horstenweg tegen een lantaarnpaal was gereden. De man verklaarde in de bocht de macht over het stuur te zijn verloren. Na een blaastest is de Alphenaar vanwege vermoedelijk alcoholgebruik aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de daar afgenomen ademanalysetest bleek dat hij een ademalcoholgehalte van 520 ug/l had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Zijn auto is weggetakeld.

Babbeltruc Waddinxveen (D6) Door een babbeltruc is een bewoonster van de Ringvaartsingel het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning. Een vrouw belde woensdag 1 augustus rond 14.15 uur bij haar aan en hield haar ongeveer 15 minuten aan de praat. In de tussentijd is vermoedelijk een tweede persoon de woning ingeslopen en heeft daar een geldbedrag weggenomen. Kort hierna werd dezelfde truc bij een bewoonster uit dezelfde straat toegepast. Ook hier werd geld uit de woning ontvreemd.

Brand in leegstaand huis Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Omstreeks 00.08 uur in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus is brand ontstaan in een leegstaand huis in de Kerklaan. Het huis zou gesloopt worden. Getuigen hoorden rond de tijd waarop de brand ontstond, een doffe knal. Volgens de brandweer is er waarschijnlijk sprake van brandstichting. De politie doet technisch onderzoek.

Woninginbraak Gouda (D7)
In een woning aan de Zaagmolenkade en in een woning aan de Boschpolderstraat is gisterennacht, 2 augustus, ingebroken. In beide woningen kwamen de daders binnen door een raam open te breken. Een overbuur aan de Boschpolderstraat was getuige van de inbraak en belde de politie. Onbekend is wat de daders aan buit hebben meegenomen.

Controle sluitingstijden horeca Bodegraven (D7)
Politie Bodegraven heeft gisterenavond verschillende horecagelegenheden gecontroleerd op het houden aan de sluitingstijden. Twee horecagelegenheden bleken na sluitingstijd nog open. Aan de uitbater van één horecagelegenheid is gevraagd te sluiten, een andere horecagelegenheid kreeg een proces-verbaal omdat deze de nacht ervoor al een waarschuwing had gekregen.

Pizzakoerier beroofd Gouda (D7)
Aan de Fourieweg is gisteren, 2 augustus rond 16.45 uur, een 15-jarige koerier uit Gouda beroofd. De jongen reed op zijn bromfiets op de Fourieweg toen hij werd aangesproken door een groep jongeren. De koerier stopte en een van de jongens graaide in de zak van de koerier en pakte zijn portemonnee Ook namen ze de pizza's mee die de koerier bij zich had. De koerier heeft aangifte gedaan bij de politie in Gouda. Politie Gouda neemt de zaak in onderzoek.

Controle overlast Gouda (D7)
Politie Gouda heeft gisterenavond, 2 augustus, gecontroleerd op overlast op de het Lakerpolderplein, Poldermolenplein, Middenmolenplein, Schouwburgplein, Onder de Zebra, Snoystraat, Prins Hendrikstraat en Veerstraat. Op het Schouwburgplein en op de Prins Hendrikstraat heeft de politie een praatje gemaakt met wat mensen die daar zaten. Er werd geen noemenswaardige overlast waargenomen.

Controle overlast Bodegraven (D7) Politie Bodegraven heeft gisterenavond, 2 augustus, gecontroleerd op overlast op de De Ruijterlaan, Oranjelaan, Marktstraat, Leeuwerik, Vromade, Dronenplein, Stationsplein en op de Eiber. Geen bijzonderheden werden aangetroffen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 8820 '
Lees ook