Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 23 maart 2000
·

Aanrijding met drank op en er vandooor Hillegom

Op woensdag 22 maart verleende een, naar later bleek 24-jarige automobilist uit Voorschoten op de kruising Hoofdstraat met de Mariastraat geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Hillegom. Een lichte aanrijding was het gevolg. De Voorschotenaar ging er daarna als een haas met z'n auto vandoor, in z'n kielzog gevolgd door enkele getuigen en de Hillegommer. In Bennebroek wisten zij de automobilist te stoppen. De geallarmeerde politie constateerde dat de Voorschotenaar naar drank rook. Een ademanalyse kwam tot een promillage van 1.38. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal.
Bij inbraak woning, auto weg en toch weer terug Katwijk

Op woensdag 22 maart werd in de vroege morgen ingebroken in een woning aan het Emmaplein. Uit de woning werden sieraden en autosleutels weggenomen. Met de autosleutels werd de op de Boulevard geparkeerde Renault gestart en weggereden. De auto werd in de morgen op de Colijnstraat weer teruggevonden maar van de sieraden en de daders van deze inbraak, ontbreekt elk spoor.
Kop-staart-aanrijding Katwijk

Op woensdag 22 maart rond 11.15 uur ontstond op de kruising Biltlaan Noord met de Hoorneslaan een kop-staart-aanrijding tussen twee auto's. Na groen licht gekregen te hebben trok een 29-jarige automobiliste uit Katwijk op maar moest direct weer op de rem trappen omdat een 37-jarige fietster uit Katwijk nog overstak. Een 35-jarige automobiliste uit Dordrecht die achter de Katwijkste automobiliste reed lukte het daarop niet meer om op tijd te stoppen. De Katwijkse automobiliste is met ondermeer nekklachten overgebracht naar het LUMC.
Politie blijft bonnen uitschrijven binnen 'blauwe zone' Sassenheim/Oegstgeest

Nog steeds moet de politie handelend optreden tegen automobilisten die niet of onjuist gebruik maken van de verplichte parkeerschijf binnen de 'blauwe zones'. Op woensdag 22 maart schreef de politie in Sassenheim 8 bonnen uit. In Oegstgeest werden er 13 bonnen uitgeschreven. Het is beter om te voorkomen; daarom waarschuwt de politie bezoekers van de centra dat zij blijft controleren en het daarom beter is een parkeerschijf aan te schaffen en bij het verlaten van de auto neer te leggen en juist in te stellen.

Aanrijding, drank in het spel Leimuiden

Woensdagmiddag 22 maart rond 16.15 uur ontstond op de Tuinderij een lichte aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto. De 53-jarige automobilist van de personenauto uit Rijnsaterwoude passeerde de stilstaande vrachtauto waarvan op dat moment net het portier geopend werd. Het portier raakte de buitenspiegel van de personenauto. De politie werd erbij geroepen en constateerde toen drankgebruik bij de Rijnsaterwoudenaar. Een ademanalyse kwam uit op een promillage van 1.75. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.
Snorfiets terecht Voorschoten

Een 21-jarige vrouw uit Voorschoten had begin maart bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar snorfiets uit een kelderbox van het Ruysdaelhof. Ze was haar sleutels kwijtgeraakt en mogelijk zijn die gevonden en heeft iemand haar mntgroene snorfiets uit de berging gestolen. Woensdag morgen vond de aangeefster voor haar woning haar snorfiets terug. Hij was echter niet meer mintgroen, maar oranje. De sleutelbos die de vrouw kwijt was hing in het slot van de snorfiets. Bij de snorfiets vond de vrouw een briefje met de tekst: "Het spijt me". Zowel de politie als de vrouw staan voor een raadsel.
Aanhoudingen Leiden

Een bewoner van de Nicolaas Beetsstraat belde woensdagmorgen 11.30 uur naar de politie omdat hij had gezien dat twee mannen in wilde breken in een woning aan de Potgieterlaan. Op de Witte Singel zagen agenten twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement en ook door de melder werden herkend als de daders. De twee mannen; een 19-jarige man uit Lelystad en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. Bij hun verhoor ontkende beide mannen de poging in te breken. De man uit Lelystad is in vrijheid gesteld wegens gebrek aan bewijs. De 25-jarige man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Pesterij Leiden

Een 10-jarig jongetje uit Voorschoten is woensdag 22 maart iets na 17.00 uur op de Elstlaan door vier jongens gepest. De jongen fietste naar huis, toen hij op de Elstlaan door vier jongens van een jaar of 15 werd tegengehouden en van zijn fiets werd geduwd. De jongen werd in de bosjes geduwd, waarna de pestkoppen zijn fiets vernielden. De jongen heeft bij de politie aangifte gedaan waarbij hij ook signalementen van de jongens heeft gegeven.
Getuigenoproep, chauffeur rijdt door na aanrijding Leiden

Een 38-jarige voetganger uit Leiden is woensdagochtend 22 maart op de Hoge Rijndijk aangereden. Toen de man rond 08:45 uur de busbaan overstak ter hoogte van een tapijtenwinkel, is hij door een donkerblauwe personenauto aangereden. De Leidenaar liep hierbij letsel op aan zijn pols en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De chauffeur van de auto die was voorzien van een klein geel bordje met de tekst 'TAXI' is na de aanrijding doorgereden in de richting van Leiderdorp. De politie verzoekt de chauffeur en eventuele getuigen zich te melden. Het telefoonnummer van de politie in Leiden is (071) 52 58 888.
Verdachte voorgeleid Alphen aan den Rijn

Eind vorige week is een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn voorgeleid voor de officier van Justitie. De jongen wordt ervan verdacht eind januari een 18-jarig meisje uit Alphen te hebben beroofd. In de hal van een flat aan de Castorstraat werd het meisje 's middags met een mes bedreigd waarna zij onder dwang haar schoudertas heeft afgegeven. Het politie-onderzoek dat volgde leidde vorige week tot de aanhouding van de 17-jarige jongen. In zijn woning werden spullen teruggevonden die aan het slachtoffer toebehoorden.
Verkeerscontrole Boskoop

Dinsdag 21 maart heeft de politie op de Reijerskoop in Boskoop bij een technische verkeerscontrole bijna honderd voertuigen gecontroleerd op onder andere de technische staat van onderhoud en de belading. Met name bestelauto's, al of niet met aanhangwagen, werden gecontroleerd. In 27 gevallen werd een bekeuring uitgeschreven. De meeste bekeuringen vielen voor het ontbreken van een deugdelijke hulpkoppeling tussen het trekkend voertuig en de aanhanger. De boete hiervoor bedraagt ƒ 240,-. Ook bleek vijf maal de verlichting van de aanhanger niet goed en volledig te werken wat de eigenaar op een boete van ƒ 120,- kwam te staan. Bij vier aanhangwagens bleken de banden dermate versleten dat ze gevaarlijk weinig profiel hadden. Ook waren drie aanhangwagens overbeladen. Naar gelang de overbelasting varieerden de boete's hiervoor van ƒ 360,- tot ƒ 1.500,-.
Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn

Een 65-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Veldbloemweg. Vermoedelijk is de inbraak gepleegd op woensdag 22 maart tussen 18.00 uur en 20.15 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen is onder andere een videocamera, laptop.
Motorrijder onderuit Waddinxveen

Een 28-jarige motorrijder uit Zevenhuizen is op woensdag 22 maart omstreeks 19.50 uur onderuit gegaan met zijn motor. De man reed over de Noordringdijk en raakte in de bocht de controle over zijn motorfiets kwijt, waardoor hij ten val kwam. De man is met rugletsel per ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda vervoerd.
Diefstal uit woning Gouda

Een 50-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Bosweg. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op woensdag 22 maart tussen 08.30 uur en 08.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via de keukendeur. Weggenomen is een portemonnee met een geldbedrag en een mobiele telefoon.
Diefstal uit woning Gouda

Een 40-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Deborah Hoeve. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een keukendeur. Weggenomen is een handtas met een paspoort, rijbewijs, autopapieren, bankpasjes en een portemonnee met een geldbedrag.
Aanrijding met letsel door scooter Bodegraven

Een 42-jarige vrouw uit Bodegraven en haar twee kinderen hebben op woensdag 22 maart omstreeks 14.15 uur letsel opgelopen toen zij waren aangereden door een 22-jarige scooterbestuurder uit hun woonplaats. De vrouw liep met de kinderwagen over de Goudseweg op het zebrapad toen zij werden aangereden. De bestuurder van de scooter verklaard hen door de laagstaande zon niet te hebben gezien. De bestuurder remde uit alle macht, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw heeft een gat in het achterhoofd, een kind een snee in een wenkbrauw. De bestuurder liep diverse schaafwonden en een gat in zijn hoofd op.
Voor vragen over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden, telefoonnummer (071) 54 59 801.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 9660 '
Lees ook