Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 augustus 2001

Verkeersruzie Oegstgeest (D2) Donderdagmiddag 30 augustus kregen een 33-jarige vrouw uit Oegstgeest en een 51-jarige man uit diezelfde plaats een ruzie in het verkeer. Tegen 17:00 uur reed de vrouw met de auto over de Almondeweg in Oegstgeest en draaide aan het einde linksaf de brug op. Van de andere zijde was ook een auto de brug opgereden, zodat de twee auto's tegenover elkaar op de brug tot stilstand kwamen. Omdat de voorrang voor de vrouw was, stapte zij uit en vroeg de man om achteruit de doorgang vrij te maken. Er ontstond ruzie waarbij de man de vrouw sloeg en zelf de auto achteruit terugduwde en zijn weg vervolgde. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het kenteken van de andere auto is bekend. De politie zal de bestuurder uitnodigen om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Man wacht politie niet af Rijnsburg (D2) Donderdagavond 30 augustus iets voor 23:00 uur ontving de politie van de ambulancecentrale een melding van een fietser die was gevallen op de Floralaan. Het ambulancepersoneel constateerde dat de man vermoedelijk teveel gedronken had en vroeg de politie om ook naar de locatie van het ongeval te komen. Toen de man bemerkte dat er politie onderweg was, bleek hij plotseling in prima conditie. Hij sprong op de fiets en ging er vandoor.

Bijstandsfraude Leiderdorp (D3)
Het Team Sociale Recherche van de gemeente Leiden heeft op woensdag 29 augustus in haar woning te Leiderdorp een 54-jarige vrouw en haar vriend aangehouden op verdenking van de door de vrouw verzwegen langdurige samenwoning. De verdachten zijn overgebracht naar het politie bureau van Leiden. De vrouw ontving al enkele jaren een bijstandsuitkering van de gemeente Leiderdorp, aanvankelijk voor een eenoudergezin, maar sinds twee jaar voor een alleenstaande. Uit het door de sociale recherche ingestelde onderzoek en uit verhoor van de man en vrouw is komen vast te staan dat zij al zeven jaar in Leiderdorp samenwoonden. De man ontving een eigen vaste inkomen en bezat een eigen woning buiten de gemeente Leiderdorp. Na verhoor zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld. Als gevolg van de ten onrechte door de vrouw ontvangen bijstandsuitkering is de gemeente Leiderdorp benadeeld voor een bedrag van ruim f 200.000,--. Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt. De gemeente start een terugvorderingsprocedure.

Bestelbus teruggevonden Leiden (D4)
De vorig weekeinde bij een bedrijfsinbraak in de Bospolder in Leiderdorp gestolen bestelbus is donderdagavond 30 augustus door een medewerker van het bedrijf teruggezien achter het centraal station in Leiden. De medewerker waarschuwde de politie. Hoewel de bestelbus erg smerig was, was hij onbeschadigd. Nadat was geconstateerd dat er voor het politie-onderzoek aan en in de bus geen bruikbare sporen aanwezig waren, is de bus aan de eigenaar teruggegeven.

Aanrijding Leiden (D4) Een 21-jarige scooterrijdster uit Zoeterwoude-Rijndijk heeft donderdag 30 augustus omstreeks 13.20 uur diepe schaafwonden aan het linkerbeen opgelopen bij een aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. De Alphenaar wilde keren op de Molenwerf en verleende hierbij geen voorrang aan de Zoeterwoudse die van rechts kwam. De Zoeterwoudse moet zich de komende dagen op krukken voortbewegen, zo constateerde men later in het Diaconessenhuis.

Aanrijding Leiden (D4) Een 34-jarige bromfietser uit Leiden is donderdag 30 augustus rond 21.10 uur tegen een 30-jarige Leidse aangereden. De bromfietser reed over de ventweg van de Lammenschansweg. De Leidse stak deze te voet over. De bromfietser moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Hierbij viel hij en schoof met brommer en al alsnog tegen de voetgangster aan. Zij hield hier pijn aan haar rug aan over, hij een aantal schaafwonden aan knie en handpalm. Ze zijn door ambulancepersoneel ter plaatse geholpen.

Buurtbewoners houden autoinbreker aan Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zaterdagavond 25 augustus omstreeks 22.45 uur een 16-jarige jongen uit IJmuiden aangehouden op verdenking van poging autodiefstal en poging autoinbraak. De politie kreeg de melding dat er door twee jongens werd ingebroken in een auto aan de Verdihof. Hier probeerden de twee vermoedelijk de auto mee te nemen. De jongens gingen er uiteindelijk lopend vandoor.Twee buurtbewoners achtervolgden de verdachten. Op de Liszthof probeerden de verdachten opnieuw in een auto in te breken door een ruit van de auto in te slaan. De IJmuidenaar werd door de buurtbewoners aangehouden op de Liszthof. Een van de buurtbewoners bleef hier wachten op de inmiddels geallarmeerde politie. De andere buurtbewoner ging achter de tweede verdachte aan, maar wist hem niet meer te achterhalen. De Ijmuidenaar werd overgedragen aan de politie. Na onderzoek wist de politie op maandag 27 augustus ook de tweede verdachte, een 16-jarige Alphenaar, aan te houden.

Aanhoudingen in vernielingen van auto's Alphen aan den Rijn (D5) Bewoners van de Wederikstraat hebben op donderdagochtend 30 augustus omstreeks 01.30 uur twee jongens uit Alphen aan den Rijn aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongens worden ervan verdacht een aantal auto's te hebben vernield op het parkeerterrein bij de Wederikstraat. Getuigen zagen de vernielingen en hebben de jongens van 17 en 16 jaar aangehouden. Van vier auto's waren de emblemen verwijderd. De verdachten zijn na verhoor weer heengezonden.

Verkeerscontrole Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op donderdag 30 augustus van 09.00 uur tot en met 14.30 uur op de Dillenburg, de Keizershof en de Hoorn een verkeerscontrole gehouden. Er werd voornamelijk gecontroleerd op bromfieters, auto's met aanhangwagen, gordels en voertuiggegevens. Er werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven voor de constructiesnelheid bromfietsen en het dragen van de veiligheidsgordels. Daarnaast werden er zes toonbriefjes afgegeven voor het kentekenbewijs. Ook werd een auto met valse kentekenplaten aangetroffen. De bestuurder, een 23-jarige man uit Zoetermeer, werd aangehouden.

Controle overlast Gouda (D7)
Politie Gouda heeft gisterenmiddag, 30 augustus en gisterenavond in de Snoystraat, de Prins Hendrikstraat, aan het Driewegplein, Onder de zebra en aan het Poldermolenplein gesurveilleerd. Overal was het zeer rustig. Alleen bij de Jan Ligthartschool hield een groepje jongeren zich op, maar zij waren muisstil.

Verdachten mishandeling aangehouden Gouda (D7)
Eergisteren, 29 augustus, heeft politie Gouda een tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij twee mishandelingen en een bedreiging op vrijdag 6 juli in Gouda op de Bloemendaalse weg en op de Baarsjeskade. Op vrijdagavond 6 juli is een 42-jarige vrouw uit Bodegraven op de Baarsjeskade in haar rug gestoken door twee jongens met een scooter. Dezelfde jongens mishandelde eerder die avond een 16-jarige Bodegraver op de Bloemendaalseweg, door hem een brandende sigaret in zijn gezicht te drukken. De verdachten worden er ook van verdacht in de omgeving van de Bloemendaalseweg twee jongens te hebben bedreigd met een mes. Politie Gouda kon door het horen van verschillende getuigen en het houden van een fotoconfrontatie een tweede verdachte aanhouden. De jongens zijn inmiddels voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Mishandeling Ammerstol (D8) Een 17-jarige jongen uit Bergambacht heeft aangifte gedaan van mishandeling op woensdag 29 augustus. De jongen stond bij een bushokje op de Capellelaan te wachten op vrienden toen er twee mannen op de fiets voorbij kwamen. Een van hen spuugde op de jas van de Bergambachtenaar. Toen de jongen hier iets van zei kreeg hij van de onbekende fietser een stoot in het gezicht. Hierdoor liep de Bergambachtenaar een gezwollen oog en schrammen op. De politie is op zoek naar getuigen. Signalement man; ongeveer 24 jaar, 2.00 m, lange bakkenbaarden.

Verkeersongeval Schoonhoven (D8)
Een 60-jarige fietster uit Schoonhoven is op donderdag 30 augustus omstreeks 11.10 uur aangereden door een 28-jarige bestelbusbestuurder uit Alphen aan den Rijn. De fietster reed over de Wal in de richting van de Carmelietenstraat. Bij de kruising Nes/Molenstraat kwam vanaf de Molenstraat de bestelbus. De fietster stopte en liet de bestelbus voorgaan. Toen deze de Nes in was gereden fietste de Schoonhovense door eveneens de Nes in. De fietster reed net weg toen de bestelbusbestuurder achteruit reed en de vrouw over het hoofd zag. De fietster werd door de bestelbus aangereden waardoor zij ten val kwam en met haar hoofd op het wegdek terecht kwam. Met hoofd-, arm- en beenwonden is de fietster overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein.

Diefstal uit bedrijf Stolwijk (D8) De politie heeft op donderdag 30 augustus omstreeks 23.50 uur een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal uit bedrijf. De politie kreeg de melding dat er iemand zich verdacht ophield rondom een bedrijf op het 't Vaartland. De ter plaatse gekomen agenten troffen daar een man die zich voordeed als medewerker van het bedrijf. De eveneens ter plaatse gekomen eigenaar ontkende echter dat de man werkzaam is in zijn bedrijf. Ook gaf hij aan dat er een aanhanger weggenomen was. Hierop hield de politie de Utrechtenaar aan. De man was het pand via een raam aan de achterzijde van het pand binnengekomen. Vervolgens had hij de aanhangwagen uit de garage geduwd.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 9860 '
Lees ook