Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 december 1999
·
Diefstal portemonnee Noordwijk
Een 35-jarige vrouw uit Noordwijk heeft op maandag 20 december aangifte gedaan van beroving van haar portemonnee. De vrouw liep over De Grent toen de dader de portemonnee ongemerkt uit haar handtas wegnam.

Ongeval A44 Sassenheim
Maandagmorgen is op de A44 een ongeval gebeurd. Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen reed die ochtend in de richting van Den Haag toen 07.50 uur de oplegger van zijn combinatie los raakte. De stuurloze oplegger reed door de vangrail van de middenberm en kwam op het weggedeelte voor het verkeer naar Amsterdam. De 28-jarige man uit Den Haag die daar reed, wist de oplegger te ontwijken, maar botste wel met een stuk vangrail. Een tweede personenauto, met achter het stuur een 50-jarige man uit Leiden, raakte wel de voorzijde van de oplegger. Wonderwel raakte geen van de betrokkenen gewond. De voertuigen zijn weggesleept. Door het ongeval ontstond er in de richting van Amsterdam een lange file tot aan de afslag Oegstgeest. Omstreeks 10.00 uur werden de rijbanen weer vrijgegeven. Rijkswaterstaat zal op een later moment de vangrail herstellen.

Fietser aangereden Leiden
Een 35-jarige fietser uit Leiden heeft op maandag 20 december omstreeks 16.40 uur letsel aan zijn knie opgelopen toen hij aangereden door een 27-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De automobilist reed over de Stationsweg komende uit de richting van het Centraal Station. Op het kruispunt Rijnsburgersingel/Morssingel sloeg hij linksaf. Hij liet hierbij de hem op dezelfde weg tegemoetkomende fietser niet voorgaan. De fietser is ter controle naar een ziekenhuis in Leiden vervoerd.

Bromfietser aangereden Leiden
Een 32-jarige bromfietster uit Zoeterwoude-Dorp heeft op maandag 20 december omstreeks 17.15 uur kneuzingen opgelopen toen zij was aangereden door een 36-jarige automobiliste uit Oude-Wetering. De automobiliste reed over de Koninginneweg in de richting van de Lammenschansweg. Op de kruising met de Koninginnelaan sloeg zij links af. Zij liet hierbij de voor haar links komende bromfietster niet voorgaan.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Twee personenauto's zijn op maandag 20 december omstreeks 23.15 uur op het kruispunt Europaweg/Hofvlietweg in botsing gekomen. Een 33-jarige bestuurster uit Voorschoten reed bij het groene verkeerslicht de kruising Europaweg/Hofvlietweg op. Een 31-jarige bestuurder uit Zoetermeer komende uit de richting van het Lammenschansplein reed bij roodlicht het kruispunt op. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De automobiliste klaagde over een stijve nek en is per ambulance naar een ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd. De automobilist is met een pijnlijke knie overgebracht naar een ziekenhuis in Leiden.

Rijden onder invloed Leiden
Surveillerende agenten hebben op maandag 20 december omstreeks 22.00 uur een 39-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden toen die al slingerend over de 5-Meilaan reed. In de Bachstraat werd de automobilist gemaand te stoppen. De man blies 990 ug/l terwijl 230 ug/l is toegestaan. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 12 uur oplegd.

Rijden onder invloed Leiden
Surveillerende agenten hebben op maandag 20 december omstreeks 01.50 uur een 30-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden op de Reigerhorst wegens rijden onder invloed. De man blies 695 ug/l terwijl 230 ug/l is toegestaan. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Bromfiets uit schuur gehaald Leiden
Een 32-jarige vrouw heeft op maandag 09.55 uur aangifte gedaan van diefstal uit de schuur van haar woning aan de Agaatlaan. Weggenomen is een bromfiets.

Aanhouding na rijden onder invloed Roelofarendsveen Een 40 jarige automobilist uit Oude Wetering is dinsdag omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Rembrandt van Rijnsingel. De man werd door agenten gecontroleerd op gebruik van alcohol. Bij de ademanalyse bleek dat de man een adem-alcoholgehalte had van 275. De limiet is 230. De man krijgt proces-verbaal.

Aanhouding na aantreffen vuurwerk Roelofarendsveen Een 45 jarige man uit Roelofarendsveen is maandagavond aangehouden in verband met het in bezit hebben van een partij vuurwerk. In een loods en op een zolder werd ruim honderd kilo vuurwerk aangetroffen. Het betrof ruim vijftig vuurpijlen, vijftien siervuurwerkpakketten, tien 100.000 klappers en 900 strijkers. De man verklaarde dat hij het vuurwerk in Belgie had gekocht en het bestemd had om met oud en nieuw met de familie af te steken. De man heeft afstand gedaan van het door de politie inbeslaggenomen vuurwerk. Hij krijgt proces-verbaal voor de opslag van vuurwerk en het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

Woninginbraak Hazerswoude-Dorp
In een woning aan de Bentweg is tussen zondag 08.30 en 18.30 uur ingebroken. Men is de woning binnengekomen door het slot van de achterdeur open te breken. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Woninginbraak Gouda
Maandag is omstreeks 22.30 uur ingebroken in een woning aan het Getijmolenerf. Men is binnengekomen door een keukenraam open te wrikken. Door omwonenden werden twee jongens gezien die wegliepen via de bruggetjes naar Marthonlaan. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Handtas met medicijnen gestolen Gouda
Op maandag 20 december heeft een 62-jarige vrouw uit Waddinxveen aangifte gedaan van diefstal van haar handtas. De vrouw was op zondag 19 december rond het tijdstip van 21.30 in het Groene Hart Ziekenhuis toen haar handtas ongemerkt werd weggenomen. In de handtas bevond zich onder andere een aantal medicijnen die bij inname in een combinatie dodelijk kan zijn. Vier daarvan zijn bij inname door kinderen gevaarlijk. Het gaat hierbij om de (diabetes en epilepsie) medicijnen Glicazine, Glucofage, Tegertol en Corenitec.

Diefstal vrachtauto met computers Bodegraven
Gisteravond rond half zeven werd van een bedrijfsterrein aan de Schumanweg een vrachtauto ontvreemd met daarin een partij laptop computers ter waarde van fl. 500.000,--. Op het moment dat de vrachtauto geladen werd maakten drie nog onbekende mannen zich meester over de trekker met oplegger. Daarbij namen zij de 20-jarige chauffeur uit Nieuwerbrug mee. De vrachtauto reed vervolgens over de A12 in de richting van Utrecht, gevolgd door de donkerblauwe Volvo stationauto met Engels kenteken S310KLT, waarmee de daders gekomen waren. Later op de avond werd de chauffeur ongedeerd maar vastgeketend aan een hek in Amsterdam Osdorp aangetroffen. De 12-meter lange Mercedes Benz vrachtauto, voorzien van het kenteken VD-49-TH van Van Steenbergen Transport uit Bodegraven is met 12 pallets laptop computers spoorloos.De trekker is in de kleuren groen aan de onderzijde, dan geel en wit aan de bovenzijde. Op de portieren staat de naam Steenbergen en het telefoonnummer van het bedrijf. De oplegger is grijs van kleur, heeft een wit zeildoek met daarop het opschrift Steenbergen Transport, opslag en distributie. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Getuigen van deze diefstal worden verzocht zich bij de politie in Bodegraven te melden.

Insluiping Waddinxveen
Maandag heeft omstreeks 16.30 uur een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Zuidplaslaan. De bewoner was even een paar tellen buiten zijn woning en zag bij terugkomst een hem onbekende man uit zijn woning komen. Deze had kans gezien vanaf een tafel uit de hal o.a. geld te stelen.

Woninginbraken Stolwijk
In een woning aan de Korenbloemstraat is maandag omstreeks 18.00 uur ingebroken. De bewoner trof bij thuiskomst twee mannen aan die wegrenden in de richting van de Dahliastraat. Zij waren binnengekomen door een keukenraam open te breken. Er worden cheques vermist. Bij een daarnaast gelegen woning werd eveneens ingebroken. Ook hier werd het keukenraam opengebroken. Uit deze woning wordt niets vermist.

Woninginbraak Schoonhoven
Maandag is tussen 11.00 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Zernikelaan. Men is binnengekomen door op een schuurtje te klimmen en daarna een raam van een slaapkamer open te breken. Uit de woning zijn ondermeer cd's gestolen.

Getuigen gezocht van vernielingen autoruiten Bergambacht In de nacht van zondag 19 december op maandag 20 december tussen 23.00 uur en 03.00 uur is een aantal autoruiten ingeslagen. Het spoor van de vernielingen begon op de Bloemengaarde, naar de Badhuisstraat, hoek Badhuisstraat/Secr. Schipperstraat en eindigde op het H.B. Nederburgplein. De politie van het district Krimpenerwaard is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van dit voorval. Zij kunnen daarvoor bellen 0180 - 668228.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden Dienst Korpsleiding '
Lees ook