Hollands-Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
3250 CE Leiderdorp
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 26 januari 2001

Woninginbraken Voorschoten
In de nacht van donderdag op vrijdag is in vier woningen, terwijl de bewoners lagen te slapen, ingebroken. Het gaat om woningen in de Bartoklaan, aan het Strauszplantsoen, in de Brucknerlaan en in de Bizetlaan. Steeds werd om binnen te komen de achterdeur vernield. De buit varieerde van een laptop tot een klein geldbedrag en credit-cards. Op de Bizetlaan hoorde een bewoonster gestommel beneden. Toen ze de trap afkwam, zag ze een man wegrennem. Bij de aangifte heeft de vrouw een signalement van de inbreker kunnen geven. Ook alle andere gedupeerde bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie gaat een buurtonderzoek houden. Ook zal de technische recherche van Politie Hollands Midden de woningen onderzoeken op door de inbreker(s) achtergelaten sporen.

Woninginbraken Gouda
Op vrijdagmorgen 26 januari zijn drie aangiften gedaan van woninginbraken in Gouda. In woningen aan de Herenstraat, het Regentesseplantsoen en het Elzepad zijn inbraakpogingen gedaan. In een woning aan het Elzepad hoorde de bewoner op 25 januari 's avonds geluid en toen hij beneden kwam, zag hij iemand wegrennen. Hoewel hij de achtervolging inzette, kon hij de man niet inhalen. Aan het Regentesseplantsoen is in de ochtend ingebroken terwijl er niemand thuis was. In de Herenstraat werd ingebroken terwijl de bewoners even weg waren. Van alle drie de inbralen is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken.

Parkeerschijf Schoonhoven De politie heeft vrijdag 26 januari rond 13.30 uur vijf bekeuringen uitgeschreven in het centrum van Schoonhoven. Vijf automobilisten hadden namelijk verzuimd de parkeerschijf achter de voorruit te leggen.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden woninginbraken '
Lees ook