Korps: Limburg-Noord, plaats: venlo 23-07-2001
Mediabericht 23 juli (12.00 uur)

Roermond Bromfietser bekeurd

ROERMOND De politie heeft zondagavond een 20-jarige bromfietser bekeurd voor het rijden zonder bromfietscertificaat en helm. De jongeman werd omstreeks 18.50 uur staande gehouden op de Keulsebaan.

Venlo Speelgoedpistolen in beslag genomen

VENLO De politie heeft zondagavond vijf speelgoedpistolen en een bus met plastic kogeltjes in beslag genomen. De pistolen zijn verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. Na een melding dat kinderen op de Doctor Cuypersstraat met luchtdrukpistolen op elkaar zouden schieten trof de politie de spelende kinderen aan. Na een gesprek met de ouders bleek dat de pistolen van vakantie meegebracht waren uit Spanje en Kroatië. De ouders waren niet op de hoogte van het feit dat deze wapens in Nederland verboden zijn. Tijdens de landelijke inleveractie vuurwapens is vorig jaar aandacht besteed aan het bezit van dergelijke nepwapens. Bekend is dat in de vakantieperiode met name vanuit Spanje, maar ook uit andere landen, veel van dergelijke speelgoedpistolen Nederland binnenkomen. De pistolen zijn zwart van kleur en in hun vorm geschikt om mee te dreigen. Om die reden kunnen ze in handen van kwaadwillenden leiden tot gevaarlijke situaties.

Roermond Man aangehouden

ROERMOND De politie van Roermond heeft zondagavond een 33-jarige man uit Swalmen aangehouden die de agenten belemmerde in hun werkzaamheden. Een tweede man, eveneens 33 jaar uit Thorn, kreeg een proces-verbaal voor het onverzekerd rijden op een bromfiets, niet in hetbezit zijn van een certificaat en het ten onrechte voeren van oranje plaatjes op zijn voertuig. Beide mannen werde al rijdend gesignaleerd op de Maasbrug, waarbij opviel dat hun vervoermiddel een vreem model kentekenplaat voerde. Bij de staande houding van beiden verzetten zij zich tegen een controle van hun identiteit en die van de snor- / bromfiets. Dit liep uit in een aanhouding van een van hen. De snor- / bromfiets werd in beslag genomen. Voor het belemmeren van de agenten in hun werkzaamheden werd een boete van 450 gulden uitgeschreven.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Noord bromfietser Roermond bekeurd '
Lees ook