Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 16-07-2001
Mediaberichten 16 juli (14.30 uur)

VENLO 116 StraatMaat-bekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo heeft de afgelopen week in totaal 116 bekeuringen opgemaakt in het kader van het project StraatMaat. In samenwerking met de dienst parkeerbeheer van de gemeente Venlo werden 31 parkeerbonnen uitgeschreven. De overige overtredingen hebben te maken met het parkeren ondanks een parkeerverbod (31), het rijden door roodlicht (7), het rijden in strijd met een geslotenverklaring (6), het niet voeren van een deugdelijke verlichting (4), het rijden zonder helm (3), het niet hebben van een bromfietscertificaat (2), een te hoog vermogen (1) en hinderlijk drankgebruik (1). Verder werden er 36 bekeuringen uitgeschreven voor overige uiteenlopende overtredingen. Verdeeld over de basiseenheden zien de resultaten er als volgt uit: basiseenheid Venlo-Centrum (27), Tegelen (20), Helden (18), Blerick (5), Arcen, Velden en Venlo-Oost (4). Ook door de leden van het drugsteam werden 11 overtreders beboet.

VENLO Aanhouding gezochte

VENLO Een 23-jarige man uit Venlo is zondagmiddag aangehouden op het Stationsplein nadat een politiepatrouille hem zag lopen. Bij controle bleek dat de man nog 177 dagen onherroepelijk vonnis had staan. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij had tevens een vlindermes bij zich waar hij vrijwillig afstand van deed ter vernietiging.

LOTTUM Snelheidsovertreder aangehouden

LOTTUM Een 16-jarige bromfietser uit Broekhuizenvorst is zondagmiddag aangehouden op de Grubbenvorsterweg waar hij met zeer hoge snelheid over het fietspad reed. Bij controle op de rollentestbank op het politiebureau haalde de bromfiets een snelheid van 73,50 km/uur. De jongen kreeg een boete van fl. 240,-. Woensdag aanstaande moet hij zich melden bij het politiebureau om zijn bromfiets opnieuw laten testen bij op de rollentestbank.

SWALMEN Snelheidscontroles

SWALMEN Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg Noord in het kader van het project Samen minder zijn in de periode tussen 8 juli en 14 juli 792 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 72.000 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid in nog niet bekend.

HERTEN Inbraak bouwterrein

HERTEN Van een bouwterrein aan de Natronchemieweg zijn in het afgelopen weekend 450 steigerklemmen gestolen. De daders zijn op het terrein gekomen door het slot te forceren. De totale waarde van de steigerklemmen bedraagt meerdere duizenden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Noord Venlo '
Lees ook