politie limburg-zuid

internet www.politie.nl
e-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
telefoon 043 400 6616


1. limburg zuid

2. stafbureau communicatie

afkomstig van ( cindy reijnders
onderwerp ( persberichten
datum ( zaterdag 19 mei 2007
opmerkingen ( geen

vaals: mannen rijden in op vrouw na ruzie

zaterdagavond is er rond 17:00 uur een ruzie ontstaan tussen enkele personen in de lindestraat in vaals. hierbij liepen de gemoederen zo hoog op, dat een aantal mannen in een auto zijn gestapt en op één van de vrouwen zijn ingereden. de vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

over de aanleiding van de ruzie is op dit moment nog niets bekend. de daders zijn voortvluchtig en de politie is op zoek naar hen.

maastricht: gewapende overval op supermarkt

zaterdagmorgen is er rond 06:35 uur een gewapende overval geweest in een supermarkt die gelegen is aan de burg. cortenstraat in maastricht. hierbij werden twee medewerkers van de supermarkt door drie gewapende mannen geboeid en werd een geldbedrag ontvreemd. de medewerkers raakten niet gewond.

de politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die rond 06:30 uur iets hebben gezien in de buurt van de burg. cortenstraat. de daders waren alle drie nagenoeg helemaal in het zwart gekleed, ze droegen jassen met capuchons en daaronder hadden ze een bivakmuts op. ze waren tussen de 1.70m en 1.80 m en hadden een smal postuur. de overval duurde slechts enkele minuten en de politie is mede op zoek naar informatie omtrent de vluchtroute van de verdachten. mensen die meer informatie hebben over deze overval, worden verzocht contact op te nemen met de politie limburg-zuid, te bereiken op 0900-8844 (lokaal tarief).

heerlen: vuurwapen aangetroffen op de heideveldweg

zaterdagmorgen is er op de heideveldweg, ter hoogte van de koolkoelenweg een vuurwapen en munitie aangetroffen door een voorbijganger.

hij zag dat er in de berm een revolver lag en wilde kijken of het wel een echte was. hierop schoot hij met het wapen, dat dus inderdaad afging. omdat de man niet veel tijd had, wees hij een andere voorbijganger op zijn vondst en deze man belde de politie. het wapen en enkele patronen werden door de politie meegenomen. de politie onderzoekt de herkomst van het wapen.

valkenburg; vrouw rent achter hondje aan en wordt geschept door auto

vrijdagavond is een 55-jarige vrouw uit groningen op de nieuweweg door een auto geschept toen ze achter haar hondje aanrende dat was weggerend.

de vrouw kwam uit een hotel gelopen, toen haar hondje plotseling de straat oprende. zij ging achter de hond aan en werd geschept door een passerende auto. de vrouw heeft een gebroken heup en is in het ziekenhuis opgenomen.

vaals: stand van zaken ruksana hopic

de politie limburg-zuid is nog steeds op zoek naar het 16-jarige joegoslavische meisje ruksana hopic.

het meisje werd voor het laatst gezien op dinsdag 15 mei bij de bushalte nabij het politiebureau op de maastrichterlaan. mensen die meer informatie hebben rond de verblijfplaats van ruksana of andere tips hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie limburg zuid, 0900- 88 44 (lokaal tarief)

heerlen: dronken man rijdt bijna agent omver

zaterdagmorgen rond 04:00 uur heeft een 26-jarige man uit heerlen tijdens een controle bijna een politie agent omver gereden, nadat deze hem had gevraagd te stoppen.

de 26-jarige man had 1,2 pro mille alcohol in zijn bloed en zijn rijbewijs werd ingevorderd. de verdachte verklaarde het bijna omver rijden van de agent doordat hij met de radio bezig was.

hulsberg: 24-jarige dronken man rijdt met scooter door schuifpui

in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit wijlre bij een huis aan de klimmenerweg in hulsberg door de schuifpui naar binnen gereden.

toen de politie een blaastest bij de man afnam, bleek dat hij teveel gedronken had. zijn rijbewijs werd ingevorderd.

brunssum: alcoholcontrole

in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie limburg zuid in samenwerking met het verkeershandhavingsteam en de vrijwillige politie een districtelijke alcoholcontrole gehouden.

hierbij werden 741 voertuigen gecontroleerd en 19 aanhoudingen verricht. de hoogst gemeten waarde was 2,35 promillage.


---- --

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid 20-05-2007 '
Lees ook