Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 29-01-2003 Verkeershandhavingsteam
Persbericht verkeerscontroles 16.20 uur (JC)

De onopvallende motoragent betrapte tijdens zijn surveillance op de A76 drie bestuurders met hoge snelheden.
De 52 jarige inwoner van Susteren reed met 172 km/uur waar 120 is toegestaan. Hij verklaarde op tijd te willen zijn bij zijn hartspecialist in België. Hij vertelde verder onlangs 2 zware infarcten te hebben gehad en daarvoor pilletjes bij zich had voor onder de tong en zei dat hij deze tijdens het rijden in zijn hand hield om in te nemen voor het geval hij ze nodig mocht hebben.

De 37 jarige Venlonaar reed ook met 172 km/uur in de richting van Geleen en verklaarde er even met zijn gedachten niet bij te zijn geweest.

Een 32 jarige inwoner van Kassel (BRD) dacht dat in Nederland 150 op de autosnelwegen gereden mocht worden. Hij werd ook betrapt met 172 km/uur. Van alle bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en zij mogen zich te zijner tijd bij de rechter verantwoorden.

Verder controleerde de verkeersassistenten op twee locaties de automobilisten op het dragen van de gordel. Op de Valkenburgerweg en de Heerlerbaan in Heerlen kregen respectievelijk 11 en 14 bestuurders een bekeuring omdat zij in overtreding waren.
Aan de Heerlerbaan en de J.F.Kennedylaan in Heerlen, de A79 richting Heerlen en de Klimmenderstraat in Klimmen stonden de radarposten opgesteld. In totaal passeerden 4690 voertuigen de controleplaatsen, waarvan 263 te hard reden. Het betrof hier allemaal 50 km-wegen (m.u.v. de A79) en hoogste overtreding (77 km/uur) werd op de Heerlerbaan gemeten.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid, 29-01-2003 '
Lees ook