Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Maandag 1 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; ingebroken
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding dat er aan de Sparstraat in Heerlen in een woning werd ingebroken. De politie die snel terplaatse ging trof bij een (leegstaande) woning aldaar een 17-jarige jongen (zonder vaste woon/verblijfplaats) en in de leegstaande woning trof de politie een aantal personen aan die er illegaal waren binnengedrongen. Daarbij gaat het om vier (jonge) mannen (16, 17 20 en 31 jr) uit Heerlen / zonder vaste woon en verblijfplaats. Alle verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie die niet uitsluit dat de verdachten de leegstaande woning voor een slaapplaats waren binnengedrongen, stelt een nader onderzoek in.
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen. Bleek dat de etalageruit was vernield en dat er kleding (broeken en truien) waren gestolen. De politie trof vanmorgenvroeg vervolgens op de Spoorsingel een 37-jarige man (zonder vaste woon/verblijfplaats) aan die een vijftal broeken bij zich had. De politie heeft de man aangehouden op verdenking van (betrokkenheid bij) de winkelkraak en heeft de broeken inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen zondagavond is ingebroken in een woning aan de Amsterdamstraat in Heerlen. Inbrekers zijn door forcering van de toegangsdeur de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Er werd geld gestolen (ongeveer 200 Dmark). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
Getuigen/buurtbewoners betrapten afgelopen zondagmiddag op de Kaldenbornweg in Heerlen twee onbekende mannen bij een geparkeerde auto waarvan er een inmiddels in de auto was geraakt en vermoedelijk trachtte de autoradio te stelen. De getuigen, alsook de inmiddels gealarmeerde auto-eigenaar bedachten zich niet lang en stapten op het tweetal af. Een verdachte, een 31-jarige man uit Heerlen werd meteen in de kraag gevat en werd later aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De ander rende er vandoor waarbij de getuigen hem achterna liepen. Daarbij bedreigde deze vluchtende verdachte op een gegeven moment op de Harriet Freezerstraat zijn achtervolgers met een injectiespuit/naald en wist vervolgens te ontkomen. De aangehouden Heerlense verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die denkt de identiteit van de tweede, ontkomen verdachte te kennen, is naar hem op zoek. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zondagavond op de Parallelweg in Heerlen van een 26-jarige automobilist uit het Belgische Lanaken bleek dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Belg bijna tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (bijna 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegde delicten en de politie vorderde dan ook diens rijbewijs in. De verdachte kreeg daarnaast een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft vanmorgen op de Heerlerbaan in Heerlen een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 20 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid. Alle voertuigbestuurders werden terplaatse bekeurd.

Hoensbroek; trailer/opleggers gestolen
Afgelopen weekend zijn op een perceel aan Handelsstraat in Hoensbroek een trekker en een tweetal opleggers gestolen. Een trailer/oplegger was geladen met cosmetische producten en de ander met baby-luiers. Bij de politie is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Heerlen '
Lees ook