Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Maandag, 8 oktober 2001

District Heerlen

rlen; autokraker
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 16.00 uur betrapte een alerte getuige op de Schinkelstraat in Heerlen een 19-jarige jongeman zonder vaste woon/verblijfplaats bij een inbraak in een geparkeerde auto. Daarbij vernielde de autokraker een autoruitje. De auto-inbreker maakte zich na de inbraak meteen uit de voeten. De getuige bedacht zich niet lang en rende hem achterna waarbij hij hem al snel wist te achterhalen en in de kraag te grijpen. De autokraker droeg over aan de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie. Bleek dat de autokraker een gsm uit de auto had gestolen. De gestolen gsm werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de autokraak bekend en de politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; autodief
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding dat op het Homerusplein in Heerlen een geparkeerde auto was gestolen. De politie die de omgeving in de gaten hield trof de gestolen auto met twee inzittenden aan op de Handelsstraat. De automobilist van de gestolen auto die zich vermoedelijk ontdekt wist reed er met hoge snelheid vandoor waarbij de politie hem meteen achterna reed. Op de kruising Brommelen/Molenweg in Nuth botste hij met zijn gestolen auto nog tegen een andere auto (geen gewonden). Beide inzittenden van de gestolen auto stapten uit het voertuig en renden ervandoor. De gestolen auto werd inbeslaggenomen. Een verdachte, een 42-jarige man uit Heerlen werd aangehouden en de ander wist te ontkomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt, heeft vermoedens omtrent de identiteit van de andere ontkomen verdachte en is naar hem op zoek.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen zondagavond thuis in hun woning in Heerlen twee jongens (14/15) aangehouden. De politie verdenkt het tweetal van diefstal zondagnamiddag van een brandblus-apparaat vanaf een aan de Schrieversheideweg in Heerlen geparkeerde vrachtautocombinatie. De politie stelde een onderzoek terzake de diefstal waarbij beide verdachten in beeld kwamen. De brandblusser werd bij een van de verdachten thuis aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of ze mogelijk meer op hun kerfstok hebben.

Heerlen; doorgereden
Afgelopen zondagmorgen omstreeks 08.45 uur vond op de Jongmansweg in Heerlen een aanrijding plaats. Daarbij botste een automobilist met zijn auto tegen een lichtmast (omver gereden) waarna deze de plaats van aanrijding verliet / wegreed. De politie die een onderzoek instelde kreeg aanwijzingen omtrent de identiteit van de bij de aanrijding betrokken automobilist. Die werd in een woning in Hoensbroek aangetroffen en aangehouden. De verdachte, een 24-jarige man uit Hoensbroek heeft de (doorrijding na) aanrijding bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen/Voerendaal/Klimmen; verkeerscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen zondag op diverse locaties (Valkenburgerweg in Voerendaal, Klimmenderstraat in Klimmen en op de Schelsberg in Heerlen verkeerscontroles gehouden. Totaal werden 67 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid tot het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Heerlen '
Lees ook