Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 6-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (J.K.) Maandag 6 augustus 2001 - 12.25 uur

Wijlre; brandstichting
Uit verveling staken twee jongens uit Wijlre (15 en 16 jaar) zondag 5 augustus om 19.50 uur enkele planken van een picknicktafel langs de Kasteel Wijlreweg in Wylre in brand waardoor de brandweer moest uitrukken. Tegen de jongens wordt ter zake baldadigheid proces-verbaal opgemaakt terwijl de afhandeling daarvan via het bureau HALT afgewikkeld wordt.

Landgraaf; brandstichting
Een 49-jarige bewoner van de Houtbaan in Landgraaf deed zondag 5 augustus om 22.00 uur aangifte van brandstichting. Onbekenden bleken een coniferenhaag in brand gestoken te hebben waardoor elf coniferen in de vlammen opgingen. Door het vuur liep ook een hekwerk en een tent die in de tuin van de buren stond schade op. Door samen met enkele buurtbewoners de vlammen te doven kon erger voorkomen worden.

Kerkrade; brandstichting
Maandag 6 augustus werd om 00.15 uur een op het Heideveldplein in Kerkrade geparkeerde auto in brand gestoken. Door de brandweer moest het vuur geblust worden. Door de eigenaar, een 27-jarige bewoner uit die straat, werd aangifte gedaan.

Kerkrade; dronken bestuurder
Maandag 6 augustus trof de politie om 00.25 uur op het Dr. Ackensplein in Kerkrade een 24-jarige man uit Enschede naast zijn zwaar beschadigde auto aan. Hij bleek de macht over het stuur verloren te hebben toen hij vanuit parkeerstand wilde wegrijden en daarbij tevens de autoradio bediende. Hij botste daardoor tegen twee verkeersgeleiders. Toen de politie hem zag, was hij met een krik bezig zijn auto weer vlot te krijgen. De man bleek gedronken te hebben. De blaasproef gaf een promillage van 1,73 aan reden waarom hij zijn rijbewijs direct moest inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politieberichten Limburg-Zuid district Kerkrade '
Lees ook